zebra akvaryumum


mbk44Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2014
İl: Adiyaman
Mesaj: 72
mbk44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2014 10:22
merhaba arkadaşlar 100 litrelik akvaryumuma zor olsada bir çift zebra buldum.Elimdeki 2 balıktan erkek olanı ölmüştü onun yerine siyah beyaz dişimin yanına 2 erkek 2 dişi beyaz zebra aldım onlar 16 litrelik karantina akvaryumumda dururken bende babamla 100 litrelik akvaryumlarımızdan birini kurduk ama 1 beyaz dişi zebramı öldüresiye dövmüşlerdi neyseki onu kurtardım ama bir baktımki siyah beyza zebramı da dövmüşler onuda ayırdım sonra 1 dişi,2 erkek zebramı 100 litreliğe aldım balıklarımdan büyük erkekle beyaz dişim eşleşti.bayram ın ilk günü yumurtladılar ama diyer erkek yumurtaların %90 nını yedi çok şaşırmıştım hemen onu 16 litreliğe koyup beyaz dişiyi salıp siyahı bölmede tuttum ki eşleşsinler ama keşke yapmasaydım beyaz dişim sabah kalktığımda ölmüştü.Sinirden çatliyacaktım hem yumurta katili hemde dişimi öldüren zebra mı bölmeye alıp dişimi saldım.Bayramdan sonra yani bu günlerde 100 litrelik akvaryumumdaki çiftim etrafı kazmaya başladı babamla el yapımı yaptığımız filitrenin kafa motorunun yanını kazan dişim bir süre sonra küpün yanını sonra başka bir köşeyi kazdı komik olan yaptığıhiç bir yeri beyenmemesiydi sonra babam bana sabretmemi daha acemi olduklarını söyledi aynen benim gibi buarada ilk yumurtlamalarında çıkan 8 küçücük yavru zebrayı tehlike anında mesela iç filitreyi 2 dakikalığına çalıştırdığım anda ağzına topluyordu bir süre sonra yanlışlıkla yuttuğunu anladım.Şimdi yeni yavrularımı bekliyorum.
EYER BİR EKSİĞİMİ GÖRÜRSENİZ HEMEN SÖYLEYİNİZ BU ARADA AKVARYUMUMUN ÖZELLİKLERİ:

DIŞFİLİTRE:ELYAPIMI (SIZDIRMA SIFIR :)
MALZEMELERİ:ÇAKIL TAŞI,ELYAF,SÜNGER 2 TANE VE ÜSTÜNE ÇIKIŞ BORUSUNU TIKAMAMASI İÇİN DELİKLİ YEŞİL BİR ŞEY,SAATTE 400 LİTRE ÇEVİREN KAFA MOTORU.
ISITICI:200 W
İÇ FİLİTRE:SAATTE 400 LİTRE ÇEVİRİYO
AKVARYUM:100 LİTRE
AKVARYUM:16 LİTRE
ISITICI:100 W
FİLİTRE:ŞELALE FİLİTRE GİBİ AMA SUYU DİPTEN ÇEKİP YUKARI VERİYOR ORDA ELYAFTAN AKAN SU AŞŞAGIDAKİ DELİKLERDEN SÜZÜLÜYOR
CANLILAR:1 ÇİFT ZEBRA
CANLILAR:1 ADET DİŞİ SİYAH BEYAZ ZEBRA,1 ADET BEYAZ ERKEK ZEBRA.
KULLANILAN İLAÇLAR:100 LİTREYE 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ (SADECE KURULUMDA KULLANDIM)
KUM:MİDYE KIRIĞI KUM
AKVARYUM BAKIMI:İKİ HAFTADA BİR %10 DİP ÇEKİMİ HER İKİ AKVARYUMA.

ARKADAŞLAR DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER VE KALAN İKİ ZEBRAMI NASIL EŞLEŞTİRİRİM



mbk442014-10-18 10:27:05

hala cevap yokmu


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VaKuRÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 224
VaKuRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2014 10:18
Okurken senin heyecanın sayesınde bende heyecanlandım Bugrahan :))
Zebraları bende seviyorum zamanında malawi akvaryumumda bir çift beslemiştim. Özellikle küçük olanlarını secmıtım diger balıklarıma sıkıntı cıkarmasınlar dıye birde secerken en güçsüz güzel görünen erkekle güçlü güzel bi dişi seçmiştim galiba bu sebepledir eşlelşmede bi sorun cıkmadı. Ve allahtan akvaryumdada sıkıntı cıkarmamıslardı deniz kabugunun içerisine yumurtlarlardı. görürdüm yanı kucucuk 200 cıvarı yumurtayı. Sonra kabuktan cıkarlardı be anne baba beraber akvaryumun ıcerısınde bı o koseden bı bu koşeye yavrularını guderlerdı :))) ama zebra büyütmek gibi bi cabam olmadıgından dolayı malesef sonuçta butun yavruları kaybederdım şimdi senin akvaryumuna gelıyorum kusuruma bakma uzattım bıraz :))

Üzüldüm dişi zebranı kaybetmene. Ve bildigim kadarıyla hep dişiler bu dertten muzdarip. Zebralar hakkında çok ayrıntılı bı bılgıye sahıp degılım ama mantıgımla cevap vermeye çalısacagım sana.
İlk önce söylemeliyimki o akvaryumda 100 litrede 1 çift zebra yeter bence. Bi çifti daha eşleştirip akvaryuma alırsan bence çirtler arasında sürtüşmeler yaşanır ve bu arada yavrular heba olur.
Ama yinede çiftleştirmek istiyorsan (dişiler dayak yiyerek öldüklerine göre) dişi zebranı güçlendirmen lazım. yani erkege karsı koyabılmesı lazım. Yanı dısıyı daha sık besleyerek daha genıs bı alanda besleyerek erkegıde ona nazaran (Ne kadar dogru bılmıyorum ama) daha az besleyerek biraz olsun güçsüz düşmesini saglayarak bu işi basarabilirsin. Ama tabikide bu uzun bi zman alır. Onun yerıne huysuz olan erkegını dısıyle aynı boyutta olan bı erkekle takas edebılırsen sonucta yınede eşleşmeyi saglayabilecegını dusunuyorum. Umarım biraz olsun fikir verebilmişimdir. 



Bu arada yeni aklıma geldı ekleme yapayım dedım. 
zebraların yumurta dokmek ıcın topragı kazdıgını soylemıstın.
Onun yerıne bunun gıbı bı denız kabugu daha cok ısıne yarar sanırım.

Çünkü ben zmanında bunlardan kullanmıstım. sanırım lise 1 deydı. Herneyse hep bunun ıcerısıne yumurtluyordu dişim. Dişinin girebilecegı kadar buyuk olmasınada dıkkat etmen lazım gercı
VaKuR2014-10-19 10:25:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mbk44Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2014
İl: Adiyaman
Mesaj: 72
mbk44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2014 17:01
çok saolun cevaplarınız için ben dediğiniz her şeye katılıyorum ve verdiğiniz fikirde kafama yattı.Bugün dershaneden çıkarken diyer 100 litrelik akvaryumuma da bu kavgalı balıkları koyup eşleştimeyi düşünüyordum baktım ki olucak gibi bende bunları ona nakledicem bu arada akvaryumcuları gezerken bir küp gördüm ve onu aldım fakat dişi dediğim gibi her tarafı kazıp yuva yapıyor arada bir küpe giriyor o da erkek zoruyla sonra baktım ki babam bunlar eşleşmeden diyerini kurmaz e benimde gücüm yetmiyo 80 cm lik akvaryumu kaldırmaya bende şimdi size sorucam sizce 16 litrelik akvaryumda dediğiniz sistemle eşleştire bilirmiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir