ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mbk44
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2014 13:59
Son Ziyaret:
17 Nisan 2020 04:13
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M. Buğrahan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adiyaman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M. Buğrahan

SON 10 MESAJI

Sarı Prenseslerim Neden Öldüler
İç parazitten ölmüş olabilirler.demek ki sıkıntı akvaryumda değilmiş.Şuan size tek tavsiyem tankı çok iyi bir şekilde dezenfekte etmeniz olur.
Sarı Prenseslerim Neden Öldüler
Merhaba Burak bey tankınızın hacmini bilmesemde dış filitre kullanıyor olmanız uzun vadede ilerde işinize yarayacaktır.
Şu koşullarda balıkların ölmesinin bir çok sebebi olabilir. İlk etmen olarak akvaryum suyundan başlaya biliriz, ne kadar oturduğunu düşünsekte suyunuz tam oturmamış olabilir. Bir hafta boyunca filitreleriniz çalışır durumda mıydı mesela? Veya ne kadar etkilidir veya zorunlu mudur bilmem ama ben hep tankı kurduktan bir kaç gün sonra akvaryuma biraz yem atarım ve bence gerçekten etkili oluyor. Suyu oturtmanız bence gerçekten çok önemli.Bunun dışında birde akvaryumda silikondan kaynaklı problemler olabilir. Bence tankı boşaltın zaten bu şekilde silikonla alakalı önlemde almış olursunuz. Bunun dışında aklıma gelenlerde bire balıklarda problem olabileceği geldi ama bu biraz daha farklı bir konu. Yani birden fazla kez balık eklemenize rağmen balıkların bu kadar kısa sürede ölmeleri biraz can sıkıcı bir durum. Şimdi bu sebepler ışığında çözüme gelelim. Akvaryumu boşaltıp Alper beyin dediği gibi baştan bir kurulum yapmanızı öneririm. Bu sürede aceleci olmadan malzemeleri ve akvaryumu iyice dezenfekte etmeniz çok önemli. Akvaryumu tamamen dezenfekte ettiğinizde bir gün boş kurumasını beklete bilirsiniz, ardından bir kez doldurup suyu biraz bekletip tekrar boşalta bilirsiniz. Filitre malzemelerini de dezenfekte etmenizi öneririm.Şimdilik aklıma gelenler bunlar bunu dışında akvaryumu sıfır mı aldınız? Veya kaç litre?, balıkları aldığınızda sağlıklılar mıydı bunlarda çözümde çok önemli etkenler. İnşallah bir dahaki kurulumlarınızda böyle talihsizlikler yaşamazsınız.
Sarı Prenseslerim Neden Öldüler
Su oturmamış olabilir, tankınızın filitrasyonu hakkında bilgi verirseniz daha net cevap vere bilirim.
60x48x33 Ölçülerinde Yeni Bir Akvaryumum Oldu
Filitreniz iç filitre sanırım.Filitrenin kafa kısmı suyun altında kalsın.Şelale aparatını kullansanızda kullanmasanızda pek bir şey değişmez sadece şelalae aparatını suyun hafif üstünde tutarsanız bence daha iyi olur.Şahsen ben şelale aparatı kullanmıyorum.Filitrenin fotoğrafını atarsanız dizaynı konusunda daha çok yardımcı oluruz.Dip çekimi için bence biraz bekleyin.Su iyice otursun yani en az bir buçuk hafta suya müdahale etmemenizi öneririm.
60x48x33 Ölçülerinde Yeni Bir Akvaryumum Oldu
Her şeye baştan bir bakalım.Öncelikle neyi hatalı yaptığımızı biliyoruz suya oturmadan balık eklemeniz bir hata olmuş 80 lt bir akvaryumada yavru ciklet almanız ileride büyük problemlere yol açacaktır.Şimdi çözüme gelelim hepimizin yaptığı hatalar oldu elbette ama asıl mesele bence akvaryumda canlıdan ve kurulumdan daha çok SU nedir onu bilmek gerekiyor.Su yani en azından bizim için su akvaryumda kullanabileceğimiz klordan arınmış ve dinlenmiş olmalıdır.Akvaryuma ekleyeceğiniz su ağzı açık bir kapta en az 48 saat beklemeli sonrada akvaryumla eşit ısıya gelince tanka eklenmelidir bu bizim tanka su eklememizin ilk ve temel kuralı çünkü siz tankta artık balık beslemektesiniz ve bu kural balıklarınızı hayatta tutacak olan ilk kural.Şimdi ikinci kurala gelelim tanka ne zaman dinlenmiş su eklenir ? cevabı basit tankınıza haftada bir yaptığınız yüzde 15 ila 20 lik dip çekimlerinde su eklemesi yaparsınız yani en azından kabaca bu şekilde tabir edilebilir.Sadece dip çekimlerinde değil su eksildikçede buharlaşan su yerine su eklemeside yapmanız gayet doğal bir durumdur.Dip çekimi nedir nasıl yapılır ne kadar yapılmalı sorularına ise forumumuzdan ve internetten cevap bulabilirsiniz.Şimdi ne yapmalıyım derseniz öncelikle bekleyeceğiz sadece beklemeliyiz.Evet suyun iyice oturmasını bekleyin filitrenize ekleyebilirseniz pervaneye dolanmayacak şekilde elyaf koyabilirsiniz yani filitre süngeri ve malzemeleride bizim için önemli bu konuda bilgilendiririseniz daha fazla yardımcı oluruz.Şimdilik bekleyelim hem balıklarıda rahatsız etmemeye çalışın önümüzdeki bir kaç gün içinde eğer tankınız azda olsa bakteri kültürüne ve bir alt yapıya sahipse tank kendine gelecektir ki sanırım azda olsa bir bakteri kültürünüz var şimdi sadece bekleyelim gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim genel olarak ise eğer bir sıkıntı olmaz ise bir kaç güne su yavaş yavaş açılıp berraklaşacaktır.
Sarı Prenses Mi ? Portakal Mı?
Portakala daha çok benziyor
Yunus Cichlid Yavrularım Sürekli Ölüyor...
Üç gün de bir dip çekimi yapıp ana tanktan su ilave ediyorum.

Dip çekimi yaptıktan sonra ana tanktan değil ham yani dinlenmiş musluk suyu koymanızı tavsiye ederim ölümlerinizin temel sebebi acaba bu olabilir mi
Köpek Maması Balık Gelişiminde Ne Kadar Etkili?
Merhaba,
Sarı prenses besliyorum ve uzun yıllardır bu hobiyle ilgileniyorum Amerikan ırklarından sonra Malawi beslemeye karar verdim öncelikle damızlık altı boyda tahminen 5 aylık sarı prenses aldım çeşitli yemlerle besliyorum fakat hayvanların doğru oranlarda protein alması en büyük önceliğim gelişim döneminde bitkisel yemin yanında hayvanların aldıkları proteinsel yemin hayvanda yüksek oranda gelişime katkı sağlaması gerekiyor Amerikan ırklarında yavrularımda kullandığım yemlerdi tekrar inceledim bir diyet listesi hazırladım ve listeye yeni bir ek ekledim...
'''KÖPEK MAMASI'''
Öncelikle lütfen rica ediyorum önünüze gelen köpek mamasını vermeyelim sizde kabul edersiniz ki bunlar canlı onan dolayı en iyi şartlarda doğru oranlarda en iyi şekilde olmalı.
Babamla konuşunca bana av köpeklerin de kullandığı yavru yeminden önerdi beraber denedik %44 hayvansal proteinin yanında bitkisel proteinler ve temel minareler bulunuyor yalnız yumurta gibi yani aşırıya kaçmamak gerekiyor su değerlerini bozabilir.Yavru köpeklerde kullanıldığından amaç gelişim şimdi yarın ikinci denemeyi yapacağım hayvanlar afiyetle yiyorlar
değerli yorumlarınızı bekliyorum...Tavsiyelere açığım [:)]
Zebra Balığı Akvaryum Düzeni
Zebra tankında bitki olmaz bitkileri bir sabah kalktığınızda yerinde göremeye bilirsiniz[:)]dekor konusunda ben midye kırığı kum kullanmanızı öneririm mağara olarak küp kullanabilirsiniz ama imkanınız varsa ve akvaryumunuz büyükse kayalardan yarıklar ve mağaralar oluşturursunuz bunları yüksek ve akvaryumun kenarlarına yerleştirir ortaya da köklerle bir dekor yaparsanız mükemmel olacaktır yalnız kayaları büyük ve az seçerseniz daha güzel olur küçük kayaları üst üste dizerseniz devrilme ihtimali yüksek.
Yavrular İçin Hazırladığım Akvaryum Yorum Beklyrm
Bence kayaları küpü ve deniz kabuklarını çıkarmanızı öneririm eyer yavrularınız büyüklerse kum kalabilir eyer küçüklerse kumu çıkarmanızı öneririm.Kum biyolojik olarak bakterilere ev sahipliği yapsada pipo filtreniz bu işi fazlasıyla görecektir kumda barınan bakteriler akvaryumun biyolojik döngüsünün ayakta kalmasına yardımcıdır fakat yavru tanklarında nitrat patlamaları ve artık yemlerin olşturacağı zehirlenmeleri önlemek için ben kum kullanmıyorum kumun olmadığı tanklarda dip çekiminde yem artıkları ve ölü yavrular fark edilebilir buda su kalitesini yüksek tutar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.