Zebra Danio ve Penguen Tetra Uyumlu Türler midir?


aayyzzccÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2015
Mesaj: 5
aayyzzccÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2015 17:28
http://www.akvaryum.com/brachydanio_rerio_%28zebra%29_tatlisur_7_285.asp

http://www.akvaryum.com/thayeria_boehlkei_%28penguen_tetra%29_tatlisur_10_612.asp

Zebralar çok hareketli, kendi aralarında kovalamalar oluyor fakat zarar vermiyorlar birbirlerine. Bendeki zebralar pembe renkli. Doğal mıdır yoksa yapay şekilde mi renklendirilmiş bilmiyorum.

 Az önce akvaryuma 4 tane penguen tetra ekledim, zebralar tetraların kuyruklarına saldırıyorlar, Isırdıklarını görmedim fakat ısırmaya çalışıyor gibiler. Aç kaldıkları için yapma ihtimalleri yok, fazla fazla yem verdim yine de kuyruğunu ısırmaya çalışıyorlar. 

Penguen tetralar strese girmiş gibi, fazla yüzmüyorlar genelde akvaryum köşesinde orta seviyede bekliyorlar.

Almadadan önce araştırma yapmadım fakat danio ve tetralar uyumlu görünüyor: http://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp

Danioları geri vermek istemiyorum, Penguenleri çıkarmalı mıyım yoksa alışırlar mı? 

Daniolara ayak uydurabilecek hızlı yüzen hangi türler vardır?

Tüm yanıtlar için teşekkürler.
aayyzzcc2015-03-23 17:34:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 08:20
Ben de bu iki türü besliyorum. Penguen tetraların zebralardan daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Alışma sürecindeler diye düşünüyorum. Yoksa penguenler bir alışırsa zaptetmek mümkün değil:)Bende 2 dişi 2 erkek olmak üzere 4 adet var. Geçen sene sık sık yumurta döktüklerini görüyordum. Şimdi göremiyorum ama tıpkı yumurta dökmeden önceki hallerini sergiliyorlar. Jet gibi ordan oraya birbirlerini kovalıyorlar. Zebralara gelince; bu balıklar mizaçları gereği sanki diğer balıklara saldırır gibi yüzüyorlar. Ben zebralara deli dana diyorum:) Siz merak etmeyin balıklarınız uyum içerisinde yaşayacaklardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2015 17:00
Zebraların hızlı yüzmelerini saymazsak kesinlikle çok uyumlu hayvanlar. Tam tersi zebralar o kadar hızlı yüzmeselerdi büyük ihtimalle penguenler zebraların kuyruklarını didiklerdi. Pembe olan zebralar doğal değil.

Zebralar daniodur ve bu türdeki en güzel balıklar leopar daniodur. Eğer penguenleri çıkarmayı düşünüyorsanız ve danioları sevdiyseniz Asya balıklarını tavsiye ederim. Kiraz barbus, leopar danio, galaxy rasbora(daino) normal rasbora gibi balıkları besleye bilirsiniz. Hepsi harika balıklardır. Özellikle kiraz barbus ile leopar danio çok sevdiğim balıklardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir