Zebra Danio'lar Ve Akıntı.


tunasoylemisÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2019
İl: Manisa
Mesaj: 63
tunasoylemisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2019 22:12
Merhaba, İlk defa akvaryum kurdum, tüm bildiklerimi de akvaryum.com' dan öğrendim.
Akvaryumum 50x50x60 ölçülerinde bitkili, tabanda 3cm lav kırığı üzerine bazalt kum kullandım. 9 adet zebra danio , 3 yapışan midyem var. Dış filtre fiyatları yüksek olduğu için bütçemi aştı ve atlaktik 1400T 10Watt aldım. Saatte 1000 lt su sirkilasyonu varmış. Filtrede 2 adet su çıkışı var biri önde birisi ise sağda kapak ile kapalı. Filtre malzemeleri alıp yandaki çıkışı kullanarak tepe filtre yapmayı düşünüyorum.
Sorum ise akvaryum kare olduğu için zebralar minik balıklar akıntı onları rahatsız eder mi ? Arkaraşımdan daha küçük 2watt'lık bir iç filtre alıp denediğimde akıntı hiç yok denecek kadar az fakat balıklar gece yüzeyde rahat uyuyorlar gibi. Akıntı bi yönden dipteki pislikleri kaldırıp filtreye çekiyor hoş fakat balıklar bundan rahatsız olur mu? Uyumakta zorluk çekerler mi acaba ? Bazen bazıları akıntı önüne gidip akıntıya karşı yüzüp geri dönüp tekrar tekrar yüzüyor sanki oyun oynuyor gibi geliyor bunu severek yaptığını düşünüyorum ve mutlu oluyorum umarım yanılmıyorumdur.
İstiyorum ki rahat mutlu huzurlu yaşasınlar 1 hafta oldu alalı henüz ölümle karşılaşmadım umarım karşılaşmam. Ayrıca tabanda kullandığım Lav kırıkları yararlı bakteriler için yuva olur mu ? Böyle bir artısı olur mu yoksa sadece bitkilerin mi işine yarar?
Bu hobide oldukça yeniyim yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Konuyu yanlış yere açtıysam affola..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2019 00:55
Balıklar istedikleri zaman suda efor sarfetmeden sabit durabiliyorlarsa akıntı fazla değildir. Fazla gelirse içine kullanılmamış, temiz bir parça bulaşık süngeri sıkıştırabilirsiniz. Şelale aparatı yok sanırım.
Lav kırığı hem bakterilere hem bitkilere yarar.

Beğenenler: [T]213974,tunasoylemis[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213974,tunasoylemis[/T]
+1: [T]213974,tunasoylemis[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunasoylemisÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2019
İl: Manisa
Mesaj: 63
tunasoylemisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2019 22:10
[QUOTE=Kromatit]Balıklar istedikleri zaman suda efor sarfetmeden sabit durabiliyorlarsa akıntı fazla değildir. Fazla gelirse içine kullanılmamış, temiz bir parça bulaşık süngeri sıkıştırabilirsiniz. Şelale aparatı yok sanırım.
Lav kırığı hem bakterilere hem bitkilere yarar.[/QUOTE]
Cevap için teşekkürler hocam dip kısımlarda kısmen efor sarfetmeden sabit durabiliyorlar fakat su yüzeyinde efor sarfetmeden pek sabit duramıyorlar. Su yüzeyinde 2 saniyede bir kulunç atarak sabit durabiliyorlar. Geceleri akıntıyı azaltmak için duvara doğru döndürüyorum şuan. Sanırım acilen diy tepe filtre yapmam gerek en azından akıntıyı bayağı azaltır.
Tekrar teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir