Zebra yavruları elimde kaldı ne yapmalıyım?


bilal şahinÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2010
İl: Samsun
Mesaj: 155
bilal şahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 14:15

300tane yavru zebra ürettim elden çıkaramıyorum.Yardımcı olabilir misiniz?

İrtibat: SAMSUN ' içinde merkezdeyim.Ö.M ulaşırsanız yardımcı olurum.
Not:yavrular şu an 1 haftalık. Akvaryumu yetersiz olanlar aramasın lütfen. ..  tomar2010-03-13 14:33:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 14:33
Bilal bey umarım onlara uygun bir yuva bulursunuz.Zebra üretmeyin dediğimiz zaman bizi zebra düşmanı olarak algılayan arkadaşlarımız için makaleme Bilal beyin msn kaydını da ekledim.Umarım bu bilinç yerleşir de zebralar bu kör talihlerinden kurtulurlar..
darXis2010-03-13 14:33:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdnanKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1315
AdnanKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 15:41
Eğer  satabilecekseniz  tanesini  10  yada  25  kuruştan  satın.Alan  olmazsa  hediye  edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cloopxÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2009
İl: Mardin
Mesaj: 209
cloopxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 15:49

Gecen 2 yıl akvaryumcuya gitmiştim. O zamanlar yeni yeni balıklarla tanışıyordum. Müşterinin biri Beyaz poşetin içinde zebra çifti gösterdi akvaryumcuya.

Müşteri : Abi bu balıklara uygun bir akvaryum verebilirisin.
Satıcı    : Vitrinin içinde 2 Metre akvaryumu görüyormusun
Müşteri : Evet abi
Satıcı    : Akvaryumun içinde 85 Cm Köpek balığı var ona ver yesin.
Müşteri : Abi yazık değilmi bu balıklara.
Satıcıda o elindeki balıklara vereceğin yeme yazık olduğunu bilmiyormusun.O balıklar 10 gr yem parası bile etmez. Sana çok güzel balık verecem yunus ve s.prenses.
 
Şunu söylemek istiyorum. Zebra balıkları güzel, fakat seri üretim olduğundan dolayı sevilmeyen balıklardır. Sürekli Ürüyorlar Yavrulara ne yapacağını şaşırırsın.
cloopx2010-03-13 15:50:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ativanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 961
ativanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 19:14
ne akvaryumcular var değil mi?

ativan2010-03-14 00:12:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 27
gokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 19:39

" O balıklara vereceğin yeme yazık ! "

Ne günlere kaldık hey gidi hey, işte malesef memleket akvaryumcularının içinde bu tip insanlar ziyadesi ile fazla, ticari kafa, ticari beyin, gözbebeklerinde TL, $,euro..
 
Neye göre yazık, kime göre yazık ?
 
Akvaryuma her balık koyan bunu aman yavru alayımda satayım mantığı ile yapmıyorki, bu işi meslek edinmiş kişiler ve cebime biraz da harçlık girsin diyen bir öğrenci tayfasından başka.
 
Binlerce kişi evinde hala bakımı kolay diye Japon balığı besliyor !
 
Çöpe at (tabir-i caiz ise)  diyen akvaryumcular, almaya kalktığında hiçte öyle bir hava içinde değiller, gayet güzel para istiyorlar bu intibaya göre.
 
Yavruları almayın kafi aslında akvaryumdan, fazlasınıda akvaryumculara verin, her türlü alırlar mnırın kırın etmeleri bedavaya kapamak için, bir ara elimde 50 tane genç zebra vardı, biraz mola vereyim diye elimden çıksın istedim, maşallah Kadıköy'deki bütün akvaryumcular talip oldu.. verdimde..
 
1 haftalık yavrular zaten çok minik haldelerdir, bu haliyle akvaryumcular hediye de almaz hali ile.. Bunları Samsunda elden nasıl çıkarırsınız tam olarak bilemiyorum, 3-5 arkadaşınızı hobiye başlatın bence, ama gerçekten yapabilecek olanları, biraz büyütüp akvaryumcuya verin yada..
 
Ama kesin olan birşey var ki, diğer dönemde yavruları akvaryumdan almayın.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 20:02
Dolaştığınız akvaryumcularda bir nabız yoklayın. Üstteki akvaryumcunun zihniyeti sadece akvaryumcularla sınırlı değil, bir sürü hobici bu zihniyette artık. "Bunlardan hangisinin yavrusu para eder?" diye akvaryumcuya gelen bir sürü insan var. Bunu akvaryumculardan bizzat dinledim. Vatandaş sevdiği, beğendiği balığı değil yavrusunu satıp para kazanacağı balığı besliyor. Yani akvaristlik kısmen "hayvancılığa" dönmüş durumda... Memlekette akvaryum hobisinin son durumu işte bu. Bu ortamda elbette zebra kötülenir, elbette etraftan "onun yerine şu-şu türleri besle" diye ticari tavsiyeler gelir. Şu-şu türleri etraftan duyup üretmeye girişen vatandaş da akvaristlik yaptığını sanarak gelir burada tavsiye verir. Kulaklarımızı tıkayıp hobiye konsantre olmaktan başka çaremiz yok..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuLcheRÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
PuLcheRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 20:19
Benim merak ettiğim bir konu var. Arkadaşlar tamam bu zebra fazla üreyen ve bu konuda oldukça cömert bir balık. ve o nedenle zaten Üretimhanesi olan kişiler Zebra üretmezler. O nedenle bu balık o kadar da abartılacak kadar piyasada yaygın değil.. Yani piyasada bulunmayan bir baığı bu kadar da kötülemenin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Sonuçta akvaryumcular bu balığı toptancıdan, ya da üretimciden almıyorlar ki. O nedenle balık aslında ticari anlamda nadir bile sayılabilecek durumda :) Çünkü ticari olarak üreten ve satan yok ki..
 
ve hiç abartmıyorum bu zamana kadar kaç tane akvaryumcuda Zebra gördüysem kesinlikle ve kesinlikle Sarı Prenses, Yunus gibi balıklara oranla daha pahalıya satılıyordu.. Bu işi ticari olarak yapan bir Akvaryumcunun normal şartlarda Zebra'yı geri çevirebileceğini pek düşünmüyorum aslında. Çünkü satış olarak gerçekten iyi fiyata sattıkları balıkları toptancıdan ve üretimciden temin edemediklerine göre hobicilerin getirdiklerini alırlar diye düşünüyorum..
 
Yukarıda verilen örnekteki Akvaryumcu bence akvaryumcu felan değil, daha doğrusu bu işi yapabilmek için insanda gerekli olan hayvan Sevgisine sahip değil.. Ne demek bu kadar balık 10gram yem parası bile etmez..? Çok ciddiyim bulunduğum çevrede pek çok akvaryumcuda boyutuna göre 3 - 15TL arasında fiyatlarla satılıyor Zebra'lar. Nasıl olurda bu fiyata satılan balıklar 10gr. yem parası bile etmezler :)
 
Aslında zaten hepimiz biliyoruz akvaryumcuların hobicilerden balık alırken ne derece bedavaya almaya çalıştıklarını. O nedenle akvaryumcunun verdiği cevap aslında kendisini tarif ediyor. Mesela ben öyle bir akvaryumcu tanıyorum ki Green Terrör eş balığa karşılık 2 adet 3-4cm portakal verebilirim diyen..:) Ama o balığı sonra eş diye 75 liraya satan :)
 
O nedenle kimin ne dediğine ve düşündüğüne pek takılmayın.. Ayrıca da konunun ilk mesajını okuduğumda durumun çok vahim olduğunu düşünmedim açıkçası.. Zaten henüz 1 haftalık yavrulardan bahsediliyor. Bu yavrular annesi ve babasıyla bırakıldığında zaten maksimum 10-15 tanesi hayatına devam edecektir diye düşünüyorum.. Ayrıca da sayının da abartıldığını düşündüğümü söylemeden geçemeyeceğim.. 10 Yıla yakın bir süre Zebra besledim. 300 tane yavrulayanı geçtim, 300 tane yumurta dökebilen bir Zebrayı ne gördüm ne duydum :) Bana tek tek sayıp Zebra'm 300 tane yumurta döktü diyip buu ispatlayabilecek birisi çıkarsa da istediği her şeyi vermeye hazırım :) Bit kadar boyutta yavruları üşenmeden sayıp 300 tane olduğunu söylemek için 1 çuval pirinci tek tek sayacak düzeyde olmak lazım :):)
 
Son olarak söylemek isterim ki Zebra hakkında yapılan talihsiz yorumlara çok üzülüyorum.. Zebra maksimum 200 tane yavru verirken yavrulatmayın deniyor, ama pek çok amerikan zaten zebra gibi tek celsede  200'den fazla yavruluyor. Mesela Green Terrör, Blue Acara, Midas v.s. ama hiç kimse çıkıpta bu balıkları yavrulatmayın demiyor :) Nedir bu güzelim Zebra'nın başına gelenler..:):)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 27
gokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 23:52
Hay ağzına sağlık Serdar Bey Kardeşim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 03:43
[QUOTE=Really]Dolaştığınız akvaryumcularda bir nabız yoklayın. Üstteki akvaryumcunun zihniyeti sadece akvaryumcularla sınırlı değil, bir sürü hobici bu zihniyette artık. "Bunlardan hangisinin yavrusu para eder?" diye akvaryumcuya gelen bir sürü insan var. Bunu akvaryumculardan bizzat dinledim. Vatandaş sevdiği, beğendiği balığı değil yavrusunu satıp para kazanacağı balığı besliyor. Yani akvaristlik kısmen "hayvancılığa" dönmüş durumda... Memlekette akvaryum hobisinin son durumu işte bu. Bu ortamda elbette zebra kötülenir, elbette etraftan "onun yerine şu-şu türleri besle" diye ticari tavsiyeler gelir. Şu-şu türleri etraftan duyup üretmeye girişen vatandaş da akvaristlik yaptığını sanarak gelir burada tavsiye verir. Kulaklarımızı tıkayıp hobiye konsantre olmaktan başka çaremiz yok..
[/QUOTE]

 
Umut kardeşimi ayakta alkışlarım.



[QUOTE=PuLcheR]Benim merak ettiğim bir konu var. Arkadaşlar tamam bu zebra fazla üreyen ve bu konuda oldukça cömert bir balık. ve o nedenle zaten Üretimhanesi olan kişiler Zebra üretmezler. O nedenle bu balık o kadar da abartılacak kadar piyasada yaygın değil.. Yani piyasada bulunmayan bir baığı bu kadar da kötülemenin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Sonuçta akvaryumcular bu balığı toptancıdan, ya da üretimciden almıyorlar ki. O nedenle balık aslında ticari anlamda nadir bile sayılabilecek durumda :) Çünkü ticari olarak üreten ve satan yok ki..
 
ve hiç abartmıyorum bu zamana kadar kaç tane akvaryumcuda Zebra gördüysem kesinlikle ve kesinlikle Sarı Prenses, Yunus gibi balıklara oranla daha pahalıya satılıyordu.. Bu işi ticari olarak yapan bir Akvaryumcunun normal şartlarda Zebra'yı geri çevirebileceğini pek düşünmüyorum aslında. Çünkü satış olarak gerçekten iyi fiyata sattıkları balıkları toptancıdan ve üretimciden temin edemediklerine göre hobicilerin getirdiklerini alırlar diye düşünüyorum..
 
Yukarıda verilen örnekteki Akvaryumcu bence akvaryumcu felan değil, daha doğrusu bu işi yapabilmek için insanda gerekli olan hayvan Sevgisine sahip değil.. Ne demek bu kadar balık 10gram yem parası bile etmez..? Çok ciddiyim bulunduğum çevrede pek çok akvaryumcuda boyutuna göre 3 - 15TL arasında fiyatlarla satılıyor Zebra'lar. Nasıl olurda bu fiyata satılan balıklar 10gr. yem parası bile etmezler :)
 
Aslında zaten hepimiz biliyoruz akvaryumcuların hobicilerden balık alırken ne derece bedavaya almaya çalıştıklarını. O nedenle akvaryumcunun verdiği cevap aslında kendisini tarif ediyor. Mesela ben öyle bir akvaryumcu tanıyorum ki Green Terrör eş balığa karşılık 2 adet 3-4cm portakal verebilirim diyen..:) Ama o balığı sonra eş diye 75 liraya satan :)
 
O nedenle kimin ne dediğine ve düşündüğüne pek takılmayın.. Ayrıca da konunun ilk mesajını okuduğumda durumun çok vahim olduğunu düşünmedim açıkçası.. Zaten henüz 1 haftalık yavrulardan bahsediliyor. Bu yavrular annesi ve babasıyla bırakıldığında zaten maksimum 10-15 tanesi hayatına devam edecektir diye düşünüyorum.. Ayrıca da sayının da abartıldığını düşündüğümü söylemeden geçemeyeceğim.. 10 Yıla yakın bir süre Zebra besledim. 300 tane yavrulayanı geçtim, 300 tane yumurta dökebilen bir Zebrayı ne gördüm ne duydum :) Bana tek tek sayıp Zebra'm 300 tane yumurta döktü diyip buu ispatlayabilecek birisi çıkarsa da istediği her şeyi vermeye hazırım :) Bit kadar boyutta yavruları üşenmeden sayıp 300 tane olduğunu söylemek için 1 çuval pirinci tek tek sayacak düzeyde olmak lazım :):)
 
Son olarak söylemek isterim ki Zebra hakkında yapılan talihsiz yorumlara çok üzülüyorum.. Zebra maksimum 200 tane yavru verirken yavrulatmayın deniyor, ama pek çok amerikan zaten zebra gibi tek celsede  200'den fazla yavruluyor. Mesela Green Terrör, Blue Acara, Midas v.s. ama hiç kimse çıkıpta bu balıkları yavrulatmayın demiyor :) Nedir bu güzelim Zebra'nın başına gelenler..:):)
[/QUOTE]


Kırmızıyla yazılan yazı malesef benim başımdan geçti.Serdar kardeşimde yanımdaydı o an.Foruma yavru veren eş green terör 15 tl gibi komik bir rakama ilan verdim haftalarca ilgilenen olmadı.

Fakat nekadar enteresandır ki aynı forumda başka bir arkadaşımız eş green terörlerine 100 lira istiyordu.Sikkin

Bizde semtimizdeki bir akvaryumcuya sorduk.İki türden 10 ar adet yavru veririm dedi.Kabul ettik.Ertesi gün götürdüm green terörleri hava çok soğuk ve yağmurluydu.Akvaryumcuda konuştuğum arkadaşın yerine oranın asıl sahibi vardı.Durumu anlattım elemanım öyle bişey diyemez dedi enfazla 2-3 tane veririm dedi.İnanın çılgına döndüm ama çok çaresiz durumdaydık.Hava soğuk ve yağmurluydu.Ayrıca balıkları getirirken akvaryumuda başka türle doldurmuştum.Geri dönüşü yoktu.İçimden ALLAH seni bildiği gibi yapsın dedim ve hakkımı helal etmeden isteksiz bir şekilde balıkları vermek zorunda kaldım.Benden aldıklarını frantozaların bulunduğu akvaryuma koydu.

Gelelim zebralara.Forumda üzülerek söylemeliyimki 3 tane üretimci arkadaş zebra üretip yavrularını diğer balıklara canlı yem yapıyor.2 tanesini gözümle gördüm 1 tanesinide arkadaşım anlattı.

Bende daha önce zebra besledim sayısız yavru aldım.Enson bir çift ve 300 e yakın yavruyu 70 lireya akvaryumcuya verdim.Diğer çiftimi Serdar kardeşime hediye ettim bitti.Şuanda evimin boş odasına topladım akvaryumlarımı.Oturma odasında akvaryumu yok.İnanın elime boş bir akvaryum geçer geçmez evimin oturma odasına zebra akvaryumu kurcam.Forumda 3-5 tane saygı değer üyemiz sayesinde bu balıklara solucan kurbağa vs gözüyle bakılıyor.Yukarda UMUT kardeşiminde bağsettiği gibi konu artık hobici likten çıkıp hayvancılığa dönmüş durumda.Tamam elinizdeki yavru aldığınız balığı satıp hobiye katkı sağlamak isteriz.Ama zengin olma hayalleri kuramayız.
Bu aralar forumda '' hangi balık para eder  '' başlıklı konular çoğalmaya başladı.Önümüzde iki seçenek var ya bu işi hobi amaçlı zevk almak ve stres atmak için yapıcaz.Yada bu hobiyi meslek edinip dükkan açarak ve vergisini vererek alnımızın akıyla ticaretini yapıcaz.İkisi bir arada olmaz.Sadece benim başımdan geçen 3 tane olayı anlatsam onlarca insan hobiyi bırakır herhalde.Neyse...Sikkin


Herkese saygı,sevgi ve selamlarımla ....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Caner AlçılıoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Usak
Mesaj: 839
Caner AlçılıoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 11:12
Serdar abi size gerçekten çok teşekkür ederim.  Şuan bir zebrada bende var ve 150 yavru almıştım (ne yazıkki öldüler). Dün tekrar zebra almaya gittiğimde birkaç akvaryumcuyla konuştum ve bana eğer balıkları  sağlıklı bir şekilde büyütüp getirirsen alırım neden almayayım dedi. Ama bir şeye dikkat ederim dedi; elimde zebra olmazsa dedi.
Diğer bir akvaryumcuda 20-30 balık vardı. Abi zebra var alırmısın dedim getir alayım ihtiyacım  var dedi..
 
Taktir sizin. Bu kadarda kötü bir balık bellemeyin güzelim zebraları..
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 14:54
Zebraların hakettiği değeri bulamaması hem akvaryumcu hem hobicideki mantığın bir eseri.Hobici "yavru satarım" akvaryumcu da "kimin nasıl kazıklarım" diye düşündüğü sürece bu muameleden kurtulmaları mümkün değil.Mesela forumda çok konu açılmıştır,"kolay üreyen balık istiyorum".İyi hoş güzel de burada canlıdan sözediyoruz,hangisi hoşumuza gidiyor hangisi bize hitap ediyor araştırıyor muyuz?Hayır.Bütün derdimiz "üresin-satalım".Bunca tecrübeli hobici var bu forumda bu işi ticarete dökmüyor da,acemi hobici nasıl dökebilecek ben gerçekten çok merak ediyorum.Ve bu şekilde konu açanlara "özellikle" zebrayı tavsiye etmiyorum,istismar etmesinler diye.Çünkü bu mantalitedeki insandan herşeyi beklerim ben.Canlı yem de yapar,sifon da çeker,fanusa da hediye eder..
Mesela forumda konu açılmıştır ve ben bilinçsiz üretim karşıtı olduğumdan birçok arkadaşımızla zebra konusunda tartışmışımdır.Konuyu açan arkadaşımızla bizzat konuşuyorum,diyorum ki "dostum iyi güzel üreteceksin,peki altyapısını hazırladın mı?"Önce "satacağım" diyor.
"Akvaryumcuyla konuştun mu,alacak mı?"Bu yavrular elinde kalırsa başka akvaryum yapabilecek misin onlar için"?Cevap "hayır"."Peki ne yapacaksın 100tane yavruyu?"diye sorduğumda cevabı tahmin edersiniz:"Dağıtırım,hediye ederim."
Bir canlıya böyle muamele edildiğini gördükçe benim içim sızlıyor.Sizin sızlamıyor mu?
Ucube haline getirilmiş papağanların parasal istismar malzemesi yapılmasına en yüksek perdeden ses vermeyi biliyoruz,zebra oyuncak gibi dağıtılıp her türlü işkenceyi çekmeyi sizce hakediyor mu?
Zebra özel bir amerikan cichlididir,ve öyle de kalmalıdır.Zebraya "kolay üresin,satarım,dağıtırım,hediye ederim,ucuz balık" muamelesi yapıldığını gördüğüm her konuya da aynı hassasiyetle yaklaşmaya,ve bu kişileri zebradan uzak tutmaya devam edeceğim.Zebra bir canlıdır,heves tatmincisi değildir.Hevesini tatmin edecekler eğer kentlerinde varsa hayvanat bahçesini ziyaret etsinler,belgesel izlesinler,akvaryum videolarına baksınlar,en azından canlılara bir zararı olmaz.
Şuna da dikkati çekeyim,mesela bazı arkadaşlarımızdan haberler geliyor.Bulundukları yerdeki akvaryumcu alıyormuş vs.Eğer böyle bir durum varsa,bu işin altyapısı araştırılarak "bilinçli şekilde" yapılacaksa üretene de söyleyecek hiçbir lafım olamaz şapkamı çıkarırım.
İnsanların mantalitesi değişmeli işin kısacası.Bu arada konuyu açan arkadaşımı tenzih ederim,onun bu tarz insanlarla bir alakası yok.Kendisi bir hata yapmış ve hatasını telafi etmenin yolunu arıyor,ona kızmak değil tebrik etmek gerekir.
En uygunu benim de hep savunduğum üzere yavruları anne-babayla bırakmak,bilinçsizce çoğaltmamaktır.Eminim ki bu özel tür o zaman hakettiği yere daha kolay gelecektir.
Saygılarımla.
darXis2010-03-14 15:13:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arrenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 578
arrenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 15:16
hiç unutmam adamın zebra balığı var akvaryumcuya geldi benm sürekli gittiğim ama hiç haz etmediğim akvaryumcuya adam tetra bits yem istedi akvaryumcuda ya abi ona "o pahalı yem değmez o balıklara be abi" dedi.ve japon balıklarına bile verilmemesini düşündüğüm o hap şeklindeki içi full hava olan ve sade krem rengi olan yemleri vermeye çalıştı.
ve adamın cevabı beni o kadar mutlu ettiki anlatamam.
"zaten onları akvaryuma esir etmişiz bir de sefalet mi çektirelim?"dedi ve tetra bits aldı ve gitti akvaryumcunun morardığı andır:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2010 16:20
Bazı akvaryumcular zebraları fahiş fiyata satıyorlar, çünkü bu balıkları artık isteyecek kişilerin bu balıkları sevip beğendikleri için isteyceklerini, dolayısıyla bunun için para harcamaya hazır olduklarını biliyorlar. Yani kısaca bizim hevesimizi istismar edip para kazanıyorlar. Zebrayı ucuz fiyattan satıp popülerleştirmek varken (ki bu da onlara kazanç olarak döner) böyle bir yol izlemeleri acı bir durum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir