Betta Balığına Kıyma Verilirmi ?
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 17:44
Ailem sıcak bakmadığı için eve canlı kurtlardan sokmam mümkün değil.
Bende protein açısından bir parça yağsız dana kıymayı buzluğa koydum. İki kez granül yem büyüklüğünde balığa verdim. Herhangi bir sorun yaşamadım.
Hatta son 2 gündür çok aktif geziyor, zıplıyor ve köpük yapıyor. Sağlığını olumlu etkilediğini düşünüyorum ancak yinede size sormak istedim bir sakıncası varmıdır ?
Birde balığa canlı kurt falan vermek iç parazit, dropsy vb.. neden olmazmı ?[EDIT]Kendihalindebiri,2020-03-06 17:46:18[/EDIT]
Bende protein açısından bir parça yağsız dana kıymayı buzluğa koydum. İki kez granül yem büyüklüğünde balığa verdim. Herhangi bir sorun yaşamadım.
Hatta son 2 gündür çok aktif geziyor, zıplıyor ve köpük yapıyor. Sağlığını olumlu etkilediğini düşünüyorum ancak yinede size sormak istedim bir sakıncası varmıdır ?
Birde balığa canlı kurt falan vermek iç parazit, dropsy vb.. neden olmazmı ?[EDIT]Kendihalindebiri,2020-03-06 17:46:18[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 17:51
Sık sık verilirse bağırsaklarında problem meydana gelebilir. Bazı türlere kıyma, yürek vb. şeyler veriliyor ama beta için çok uygun olur mu bilemiyorum. Kıyma yerine bir yerde dana yüreği verilebileceğini okumuştum.
Yağsız kıymayı az olmak şartıyla verebilirsiniz belki. Forumda bir üye veriyordu diye hatırlıyorum. Haftada bir-iki kere vererek gözlemleyin. Bir sıkıntı çıkmazsa uygundur bence.
Yağsız kıymayı az olmak şartıyla verebilirsiniz belki. Forumda bir üye veriyordu diye hatırlıyorum. Haftada bir-iki kere vererek gözlemleyin. Bir sıkıntı çıkmazsa uygundur bence.
Teşekkür Edenler: [T]221540,Kendihalindebiri[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:02
Eve taze balık alındığı zaman iyice yıkayıp bettanın ağzına göre ince ince kıyarsanız afiyetle yer.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:10
[QUOTE=RobinsonDefoe]Eve taze balık alındığı zaman iyice yıkayıp bettanın ağzına göre ince ince kıyarsanız afiyetle yer. [/QUOTE][QUOTE=RobinsonDefoe]Eve taze balık alındığı zaman iyice yıkayıp bettanın ağzına göre ince ince kıyarsanız afiyetle yer. [/QUOTE]
Şu a 101 de satılan dondurulmuş balıklardan 1 tanesini suda kaynatıp dondursam ara sıra ondan versem olur mu ?
Şu a 101 de satılan dondurulmuş balıklardan 1 tanesini suda kaynatıp dondursam ara sıra ondan versem olur mu ?
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:24
Betalar doğada beyaz et yemez. Balık avlayıp yiyen bir karakteri olmadığı için balık vermeniz uygun olmayacaktır. Şu anda yaptığınız gibi kıyma ile devam etmek daha uygun olacaktır.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:28
[QUOTE=Beta_balik]Betalar doğada beyaz et yemez. Balık avlayıp yiyen bir karakteri olmadığı için balık vermeniz uygun olmayacaktır. Şu anda yaptığınız gibi kıyma ile devam etmek daha uygun olacaktır. [/QUOTE]
Bettalar doğada kırmızı sığır eti mi yiyor?
Bettalar doğada kırmızı sığır eti mi yiyor?
Beğenenler: [T]239235,Djjdjdj[/T]
Teşekkür Edenler: [T]239235,Djjdjdj[/T]
+1: [T]199576,tolgor[/T][T]168086,brigantes[/T][T]239235,Djjdjdj[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:28
[QUOTE=Beta_balik]Betalar doğada beyaz et yemez. Balık avlayıp yiyen bir karakteri olmadığı için balık vermeniz uygun olmayacaktır. Şu anda yaptığınız gibi kıyma ile devam etmek daha uygun olacaktır. [/QUOTE]
O zaman söylediğiniz gibi böyle devam edeyim. Sürekli kuru yem balığı hasta edebilir. Belki ileride su piresi alıp verebilirim. Biraz araştırmaya ihtiyacım var.
Siz canlı yem kullanıyormusunuz ?
O zaman söylediğiniz gibi böyle devam edeyim. Sürekli kuru yem balığı hasta edebilir. Belki ileride su piresi alıp verebilirim. Biraz araştırmaya ihtiyacım var.
Siz canlı yem kullanıyormusunuz ?
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:33
Ancak doğalarında kuru yemde yemezler. Kaldı ki yemlerin büyük çoğunluğunun içinde balık unu ve benzeri ürünler mevcut. Bir sakıncasını siz tecrübe ettiniz mi yoksa varsayımda mı bulundunuz ?
Ancak doğalarında kuru yemde yemezler. Kaldı ki yemlerin büyük çoğunluğunun içinde balık unu ve benzeri ürünler mevcut. Bir sakıncasını siz tecrübe ettiniz mi yoksa varsayımda mı bulundunuz ?
+1: [T]168086,brigantes[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:38
[QUOTE=menesc]
Bettalar doğada kırmızı sığır eti mi yiyor? [/QUOTE]
Betta üretimi yapan bir arkadaş dana yüreği veriyordu. Sindirim konusunda sorun yaşamadığı için herhalde protein namına veriliyor diye biliyorum. Çünkü doğal ortamında solucan,kurt, larva yiyen bir balık.
Bettalar doğada kırmızı sığır eti mi yiyor? [/QUOTE]
Betta üretimi yapan bir arkadaş dana yüreği veriyordu. Sindirim konusunda sorun yaşamadığı için herhalde protein namına veriliyor diye biliyorum. Çünkü doğal ortamında solucan,kurt, larva yiyen bir balık.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:38
[QUOTE=RobinsonDefoe]
Ancak doğalarında kuru yemde yemezler. Kaldı ki yemlerin büyük çoğunluğunun içinde balık unu ve benzeri ürünler mevcut. Bir sakıncasını siz tecrübe ettiniz mi yoksa varsayımda mı bulundunuz ? [/QUOTE]
Üyenin diğer mesajlarına da bakarsanız anlarsınız. Her konu hakkında fikri var maşallah, çok bilgili bir üye.
Ancak doğalarında kuru yemde yemezler. Kaldı ki yemlerin büyük çoğunluğunun içinde balık unu ve benzeri ürünler mevcut. Bir sakıncasını siz tecrübe ettiniz mi yoksa varsayımda mı bulundunuz ? [/QUOTE]
Üyenin diğer mesajlarına da bakarsanız anlarsınız. Her konu hakkında fikri var maşallah, çok bilgili bir üye.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 18:41
[QUOTE=menesc]Bettalar doğada kırmızı sığır eti mi yiyor? [/QUOTE]
Öyle birşey söylemezdim yalnız. Ama solucan, larva, böcek tarzı şeyler yediği için beyaz etten ziyade verilecekse kırmızı et daha uygun olur.
[QUOTE=Kendihalindebiri]
Siz canlı yem kullanıyormusunuz ?[/QUOTE]
Canlı yem kullanmıyorum. Hobiye beta ile başladım. Betam ölünce tetra ile devam ettim. Ama elimdeki yemler de henüz bitmediği için ekstradan birşey eklemedim, iki çeşit granül, kurutulmuş kan kurdu ve haftada iki kere olacak şekilde sarımsak suyu emdirdiğim bezelye veriyorum. Bir ara bakliyattan çıkan kurtları minik bir kapta biriktirip veriyordum ama betam ölünce onu kestim.
[QUOTE=RobinsonDefoe]
Bir sakıncasını siz tecrübe ettiniz mi yoksa varsayımda mı bulundunuz ? [/QUOTE]
Biraz varsayım biraz da aşağıdaki kaynaktan alınan bilgi diyelim.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/erkek_betta_splenders_ton_baligi_k874763.asp#scrl5139745[/URL]
[QUOTE=menesc]
Üyenin diğer mesajlarına da bakarsanız anlarsınız. Her konu hakkında fikri var maşallah, çok bilgili bir üye. [/QUOTE]
Teşekkür ederim ayrıca. :))[EDIT]Beta_balik,2020-03-06 18:45:15[/EDIT]
Öyle birşey söylemezdim yalnız. Ama solucan, larva, böcek tarzı şeyler yediği için beyaz etten ziyade verilecekse kırmızı et daha uygun olur.
[QUOTE=Kendihalindebiri]
Siz canlı yem kullanıyormusunuz ?[/QUOTE]
Canlı yem kullanmıyorum. Hobiye beta ile başladım. Betam ölünce tetra ile devam ettim. Ama elimdeki yemler de henüz bitmediği için ekstradan birşey eklemedim, iki çeşit granül, kurutulmuş kan kurdu ve haftada iki kere olacak şekilde sarımsak suyu emdirdiğim bezelye veriyorum. Bir ara bakliyattan çıkan kurtları minik bir kapta biriktirip veriyordum ama betam ölünce onu kestim.
[QUOTE=RobinsonDefoe]
Bir sakıncasını siz tecrübe ettiniz mi yoksa varsayımda mı bulundunuz ? [/QUOTE]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/erkek_betta_splenders_ton_baligi_k874763.asp#scrl5139745[/URL]
[QUOTE=menesc]
Üyenin diğer mesajlarına da bakarsanız anlarsınız. Her konu hakkında fikri var maşallah, çok bilgili bir üye. [/QUOTE]
Teşekkür ederim ayrıca. :))[EDIT]Beta_balik,2020-03-06 18:45:15[/EDIT]
Beğenenler: [T]125030,lemur[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 19:45
Herkes canlı yemi veremeyebiliyor birçok nedenden dolayı , ancak kaliteli yemlerden birkaç çeşit alıp beslerseniz sorun olmaz (Ocean nutrition atison's betta food, ocean nutrition atison's betta pro,hikari betta bio gold, tropical betta granulat ,tropical soft line betta, tetra betta granules, tetra betta , sera bettagran,gemma betta ,dajana betta , tetra fresh delica bloodworms, omega one betta treat bloodworms vb) .
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]125030,lemur[/T][T]204774,Cem Altay[/T]
Teşekkür Edenler: [T]221540,Kendihalindebiri[/T][T]125030,lemur[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 19:46
[QUOTE=Beta_balik]
Teşekkür ederim ayrıca. :))[/QUOTE]
Verdiğiniz linkte bilimsel nitelikte kaynak gösterilecek birşey bulamadım malesef. Tonbalığından ve işlenmiş konserve halinden bahsediliyor benim dediğimle alakası yok. Kendim birkaç gündür hamsinin temizlenmiş kısmından veriyorum. Balık daha canlandı diyebilirim. Bu kadar iştahla başka birşey yediğini görmedim. Balık çok besleyici bir besin kaynağı arada bir verilebilir diye düşünüyorum suyunu çıkartmadan. Kuru yem beğenmez sonra.
Teşekkür ederim ayrıca. :))[/QUOTE]
Verdiğiniz linkte bilimsel nitelikte kaynak gösterilecek birşey bulamadım malesef. Tonbalığından ve işlenmiş konserve halinden bahsediliyor benim dediğimle alakası yok. Kendim birkaç gündür hamsinin temizlenmiş kısmından veriyorum. Balık daha canlandı diyebilirim. Bu kadar iştahla başka birşey yediğini görmedim. Balık çok besleyici bir besin kaynağı arada bir verilebilir diye düşünüyorum suyunu çıkartmadan. Kuru yem beğenmez sonra.
+1: [T]214092,Nursun[/T][T]213398,ternapi[/T][T]168086,brigantes[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2020 21:01
Ben linki bilimsel bir kaynak olarak vermedim. Ama bilgisine güvendiğim Zeynep Hanım'ın verdiği yanıttan bahsediyordum daha çok.
Zaten bu konuda kesin birşey söylenemez. Balık eti verebilirsiniz, size kalmış birşey. Ama ben tavsiye etmem.
Zaten bu konuda kesin birşey söylenemez. Balık eti verebilirsiniz, size kalmış birşey. Ama ben tavsiye etmem.