%100 Acemiden Sıfırdan 200 litre Akvaryum - Cichlid


metebederÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 15
metebederÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 16:10
Selamlar,

Henüz bu forumda ve tabi akvaryum hobisinde çok yeniyim. Hediye olarak 40 lt bir akvaryum geldi. Baktım baya hoşuma gitti, gittim 200 lt bir akvaryum satın aldım. Bir güzel yıkadım, bilmeden sabunlu bileşenlerde kullandım yıkarken. 

Sabun ve diğer kimyasal atıkları temizlemek için önce kaynar suyla bir güzel tekrar yıkadım. Sonra sirke ile bir güzel sildim içini. Sonra kaynar suyla bir kez daha yıkadım. 

Sonra akvaryuma silike kumunu döktüm. 20 litre kadar su bastım. Kumu bir miktar suyla yıkadıktan sonra suyunu çektim musluk suyuyla doldurdum ve içine 3 adet kibrit kutusu büyüklüğünde kaya tuzu attım. Akabinde suya 40 damla kadar Metilen Mavisi döktüm. 5 çekmeceli dış motoru çalıştırdım.

Biliyorum birşeyleri kesin hatalı yaptım. İlk kurulum olduğu için metilen mavisi kullanabilirsin demişlerdi. İçime kurt düştü. 

Amacım 3-4 gün boyunca hava taşı ve motoru çalıştırmak ve sonra suyun içine Sera Aquatan atmak ve 2 gün daha beklemek ve son aşamada Cichlid yavrularını koymak. 

Doğru yolda mıyım ustalar?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 16:42
Merhaba metilen mvisi çok koymuşsun bence biraz suyunu boşalt çeşme suyu ekle kaya tuzu kullanımı su değişimlerinden sonra az birşey at bu ilaç olarak değil kokuyu önlemek  için faydalı olucakdır fazlası yine zararlı olur sera aquatan ekleme yapma suya bir kaç adet balık yemi at yüzeyde kalacak yemlerden ve sistemi çalıştır 3 gün en az bekleme süresi ile balıklarınızı ekleyiniz ve kesinlikle ilaç kullanmayınız petshoplardaki hiç bir ilaç faydalı olmayacakdır eger balığınız hastalandı ve diğer balıklarınızdada kırgınlık var ise bir adet antibiyotik toz haline getirip atabilirsiniz ayda bir veya 2 haftada birde c vitamini ve b vitamini suya dökün ampul olarak satılanlardan bu 2 tedavi şekli biri sürekli balıkları forumda tutar birisi ise halsiz olduklarında güç verir düzelmelerini sağlar. bunu bire bir yaşadık zarum123 nickli kullanıcı arkadaşımızın 7 yıl beslediği balığı ölmek üzere iken tüm ilaçları kullandı olmadı ama bu iki şekilde kurtardık şükürler olsun kimyasallar her zaman zarar verecekdir balıkları kendimiz gibi düşünelim. ve sık sık salatalık ve ıspanak yedirmenizi tavsiye ederim salatalıgı rendeleyip yada doğrayıp ıspanagıda haşlayıp verirseniz balıklarınızın ömrünü uzatmış olur ve saglıklı olmalarını sağlarsınız saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metebederÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 15
metebederÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 16:51
Cevabınız için teşekkür ederim. Suyun nekadarını boşaltmalıyım? Zira baya bir zahmetli doldurum boşaltmak evin durumundan ötürü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EfeCaptainÇevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 218
EfeCaptainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 17:01
[QUOTE=iSrafiL06]Merhaba metilen mvisi çok koymuşsun bence biraz suyunu boşalt çeşme suyu ekle kaya tuzu kullanımı su değişimlerinden sonra az birşey at bu ilaç olarak değil kokuyu önlemek  için faydalı olucakdır fazlası yine zararlı olur sera aquatan ekleme yapma suya bir kaç adet balık yemi at yüzeyde kalacak yemlerden ve sistemi çalıştır 3 gün en az bekleme süresi ile balıklarınızı ekleyiniz ve kesinlikle ilaç kullanmayınız petshoplardaki hiç bir ilaç faydalı olmayacakdır eger balığınız hastalandı ve diğer balıklarınızdada kırgınlık var ise bir adet antibiyotik toz haline getirip atabilirsiniz ayda bir veya 2 haftada birde c vitamini ve b vitamini suya dökün ampul olarak satılanlardan bu 2 tedavi şekli biri sürekli balıkları forumda tutar birisi ise halsiz olduklarında güç verir düzelmelerini sağlar. bunu bire bir yaşadık zarum123 nickli kullanıcı arkadaşımızın 7 yıl beslediği balığı ölmek üzere iken tüm ilaçları kullandı olmadı ama bu iki şekilde kurtardık şükürler olsun kimyasallar her zaman zarar verecekdir balıkları kendimiz gibi düşünelim. ve sık sık salatalık ve ıspanak yedirmenizi tavsiye ederim salatalıgı rendeleyip yada doğrayıp ıspanagıda haşlayıp verirseniz balıklarınızın ömrünü uzatmış olur ve saglıklı olmalarını sağlarsınız saygılar.[/QUOTE]
Bayadır bu hobideyim, yeni birşeyler daha öğrendim sayenizde. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 18:32
[QUOTE=EfeCaptain] [QUOTE=iSrafiL06]Merhaba metilen mvisi çok koymuşsun bence biraz suyunu boşalt çeşme suyu ekle kaya tuzu kullanımı su değişimlerinden sonra az birşey at bu ilaç olarak değil kokuyu önlemek  için faydalı olucakdır fazlası yine zararlı olur sera aquatan ekleme yapma suya bir kaç adet balık yemi at yüzeyde kalacak yemlerden ve sistemi çalıştır 3 gün en az bekleme süresi ile balıklarınızı ekleyiniz ve kesinlikle ilaç kullanmayınız petshoplardaki hiç bir ilaç faydalı olmayacakdır eger balığınız hastalandı ve diğer balıklarınızdada kırgınlık var ise bir adet antibiyotik toz haline getirip atabilirsiniz ayda bir veya 2 haftada birde c vitamini ve b vitamini suya dökün ampul olarak satılanlardan bu 2 tedavi şekli biri sürekli balıkları forumda tutar birisi ise halsiz olduklarında güç verir düzelmelerini sağlar. bunu bire bir yaşadık zarum123 nickli kullanıcı arkadaşımızın 7 yıl beslediği balığı ölmek üzere iken tüm ilaçları kullandı olmadı ama bu iki şekilde kurtardık şükürler olsun kimyasallar her zaman zarar verecekdir balıkları kendimiz gibi düşünelim. ve sık sık salatalık ve ıspanak yedirmenizi tavsiye ederim salatalıgı rendeleyip yada doğrayıp ıspanagıda haşlayıp verirseniz balıklarınızın ömrünü uzatmış olur ve saglıklı olmalarını sağlarsınız saygılar.[/QUOTE]
Bayadır bu hobideyim, yeni birşeyler daha öğrendim sayenizde. Teşekkürler.
[/QUOTE]

 Ben teşekkür ederim benim uzun olmadı 6 ay kadar felan acemiliğimden dolayı akvaryumcuların dediğine biraz kandık ister istemez sonra astronotlarım hastalandığında elim ayagım dolaşmış ne ilaç bulduysam atmıştım içine sonra kayınbaba dan alınan bilgi ile sadece antibiyotik atılması yeterli oluyormuş ve biraz zaman geçti burayla tanıştım sevgili arkadaşım erdem vitaminlerin faydasını söyledi kullanmaya başladıgımda tamı tamına 2 kat fark gördüm bitki ve balıklarda bende az çok bu ilaç kullanımlarını sonlandıralım ve doğallıkla ve gerektiğinde bizim kullandıgımız ilaçlar ile bu işi çözelim amacındayım inşallah faydam olmuştur ben teşekkür ederim buradan ve burada bulunan herkezden.


[QUOTE=metebeder]Cevabınız için teşekkür ederim. Suyun nekadarını boşaltmalıyım? Zira baya bir zahmetli doldurum boşaltmak evin durumundan ötürü.[/QUOTE]

Siz kendiniz belirleyin ne kadar zahmete girmek isterseniz ben 500 litreyi boşaltıp doldurdugumu biliyorum ama yapabilirseniz en azından yarı yarıya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir