100X40X50 cm yükseklik Aydınlatma?


fure61Çevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 44
fure61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2011 09:19
200 lt. lik akvaryumuma bugün Adana Petmarket' ten aydınlatma malzemesi almak istiyorum. Daha önce aynı yerden PS, kafa motoru ve dalga motoru almıştım. Önce marine ve sonra da resif olarak düşünüyorum. Buna göre T5 Slyvanialar mı yoksa T8 Sera ları mı önerirsiniz?
90 cm boyunda olanlarla reklamcıların kullandığı kasalardan bir aydınlatma yapmayı planlıyorum. KAç tane hangi lambadan almalıyım?
 
Yoksa Haquos' un 2 lisi marine için yeterli olur mu? Reef' e geçerken metal halide ile gerekli ışığı sağlayabilirim diye bir alternatif uygun olabilir mi?
 
Elektronik mühendisiyim. LED aydınlatma da yapabilirim. Ancak power LED' ler dahi önerilen 10.000 K renk sıcaklığının üzerine çıkmıyor.
 
Bunların dışında kum için aragonit düşünüyorum. Depolama koşulları nedeeni ile canlı kumun canlı kalabileceğine pek inanmıyorum. Sizce kum çapı büyük mü yoksa küçük mü olmalıdır? Akvaryum konusunda çok sabırlıyım. Işık işini hallettikten sonra kum ve kayaları da koyup suyu hazırladıktan sonra 1 ay canlı koymayı düşünmüyorum. Ancak bugün Mersin' e dalışa geçerken Adana' ya uğrayıp gözümle görerek ve Petmarketle tanışarak aydınlatma işini halletmek istiyorum. Öğleye kadar yardımınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

InFlamesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 310
InFlamesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2011 15:33
Sayın Altansoy'un kendi ısıklandırması ile ilgili bir cevabı vardı onu paylaşayım.

Soru olarak çok güzel gelişim gösteren mercanlarına ve kayalardaki eflatun carolinleşmeyi desteklemek için ne kullandığını sormuştum. Cevabı şu şekilde oldu.

Çin malı olan lambalar siyahlatır ve yosun oluşumu olur,Ati ve Giesemann lambalar güzel onlar da yeşil tonlarında ve eflatun yapıyor,yalnız bir lamba var ki gerçekten bu rengi sağlıyor oda Aqua-science.Bu lambanın ömrü kısa fakat güzel.


Belji yardımı olur. çünkü bu aydınlatma olayı başlı başına bir muamma ve tecrübe.

Selamlar,saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fure61Çevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 44
fure61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 18:25
Akvaryumla ilgili resimleri akşam paylaşacağım.
 
Ancak şu anda canlı kaya ihtiyacım var. Aquapetcenter' dan veya başka internet sitelerinden almak istiyorum. Petcenter' dan alanlar memnun mu? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir