ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fure61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2008 15:52
Son Ziyaret:
01 Nisan 2013 13:16
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk KÖSE
Doğum Tarihi:
02 Nisan 1973
Yaş:
51
İl:
Gaziantep
Meslek:
Elektronik Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Faruk KÖSE
Gaziantep

SON 10 MESAJI

100X40X50cm Marine Kurulum
 
Tuzluluk: % 0,26
pH: 8,5
NO2: 0
NO3:0
 
Resim1 ' de yan görünüş. Vana sumpa giden su miktarını ayarlıyor.
Resim 2' de sumptan akvaryuma su girişi. Delikler vasıtası ile ayrıca dalgalanma da oluşuyor.
Resim 3' te sumpa dönüş borusu. Delik sayısı nedeni ile belli bir miktarın üzerinde su basılırsa su taşar. Bu nedenle vana ile ayarlama yapılıyor. Ama bu su debisi az diyorsanız borunun üstüne istendiği kadar delik açılabilir.
Resim 4' te Aqua Macro AS 300P PS. Şu anda PS birşey toplamadığı gibi köpüren su toplama kabından akvaryuma geri dönüyor. Canlı eklenince toplamaya başlar mı? Yoksa ayarı mı olmuyor? Ama ben sarı düğme ile ayar yapmaya çalıştımsa da işe yaramadı. PS arka tarafa asılacak.
3 haftadır Micro Bakter 7 ekliyorum. Şu anda sadece kahverengi yosun var. O nedenle aydınlatma 6 saaate düşürüldü. 6-7 gündür her gün 1 damacana su değiştirildi.
Micro Bacter 7, Tetra NH3-NH4,Posfat testi sipariş edildi.
Bu hafta 20 conch ve 10 snail ekleyip yosun sorununu halletmek istiyorum.
Kayalardan şu ana kadar birlikte gelen kum kurtları hariç birşey çıkmadı. Pod filan yok. Artık canlı kaya değillerdi diyebilir miyim? Bundan sonra sadece Micro Bakter 7 kullanarak istenen canlandırma oluşur mu?
Bu hafta arkadaşımın 1 Percula ve Mavi Damselini akvaryuma koyarak riske gireyim mi?
tugix2011-08-24 00:07:29
100X40X50cm Marine Kurulum

Kayaları ekleyeli 10 gün olmuş. Şu anda kahverengi yosunlar oluşmaya başladı. PS bir şey toplamıyor. Bu durumda galiba normal.

Ancak suda beyaz renkte bulanıklık var. Aklıma bir kaç şey geliyor ama nasıl test etmem gerktiğini bilmiyorum:
1. Kum çok ince ve dalga motoru akıntı vs. ile sürekli hareket halinde.
2. Tuzluluk binde 30 oranında ve görüntüye yansıyor olabilir.
3. Kayalar salınım yapıyor. Yani canlı kaya değil. Canlı kayaları www.aquapetcenter.com sitesinden almıştım. Sizce güvenilir mi? Hilmi Bey' in yaklaşımı bence gayet olumlu idi. Şeklen de güzel görünüyorlardı.
 
Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
Bu arada Micro Bakter 7' yi yeni kurulum tarifine göre 1 haftadır kullanıyorum. Bayramdan önce gerekli testleri yaparak snail, conch ve karides eklemek istiyorum. Sizce 200 lt akvaryuma ne kadar hangi temizlikçiyi koymalıyım?
 
Değerli görüşlerinizi bekliyorum... Hayırlı Ramazanlar...
Protein skimmer hava girişi
Daha önceki konulara baktım. Galiba problemi buldum. PS' in orijinal motor hortumunu uzun bir hortumla değiştirmiştim. Motor çok derinde bu nedenle hava emişi yapmıyor olabilir. Orjinali boyunda hortum takıp deneyeceğim ve sonucu göreceğim.
Protein skimmer hava girişi
Akvaryum tanıtımı kısmında 100*40*50 cm deniz akvaryumu altında konum devam ediyor. Ancak PS' ım çalışmadığı yardıma ihtiyacım var ve burada açma imkanı bulabildim.
 
Aqua Macro 300 P hava girişine bir hava motoru mu bağlamak gerekiyor? Check valf gibi duran nesnenin bir hortum girişi daha var ve oraya ağzımla üfleyince hava geliyor ve karışımı yapıyor. Ben daha önce buradan kendi motoru sayesinde emiş yapacağını düşünüyordum Hangisi doğru? Yardımlarınızı bekliyorum.
100X40X50cm Marine Kurulum
20 kg canlı kaya eklendi. Aquapetcenter' dan alındı. 3 günde Gaziantep' e ulaşan kayaların şekilleri çok güzeldi.
Sağdaki yüksek kayayı ters çevirmeyi veya yassı olduğu için köprü şeklinde dizayn etmeyi düşünüyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Hayırlı Ramazanlar...
100X40X50cm Marine Kurulum
Tatilden döndük. 20 kg kürlenmiş canlı kayayı www.aquapetcenter.com' dan sipariş ettim. Hilmi beyle görüştüm ve şeklini kendisinin belirlemesini rica ettim.
Bu arada 30 lt civarında buharlaşma olmuş. Onu da tamamlıyoruz. Sistem çalıştığı için suyun rengi ve kokusunda herhangibir problem yok. Kayalar bu hafta içinde gelir. Onları ekleyince tekrar fotoğraf çeker ve paylaşırım.
Bakteri için Micro Bakter 7 benim de aklıma yattı. Sizi kullandıysanız şu anda durum nedir?
Herkese saygılar...
100X40X50cm Marine Kurulum
Dalga motoru, sirkülasyon pompası ve PS çalışıyor. PS' i denemek için çalıştırdım. Tplayacak bir şey olmadığını biliyorum.
 
Yarın tuzu ve kumunu koyarım. Cumartesi tatile giderim. Gelene kadar bunlar tamamen ve aydınlatma günde 10 saat çalışır.
 
1 Ağustosta dönünce kayaları ve bakteriyi sipariş eder sisteme eklerim. Bakteri için Mikro Bakter 7' yi inceledim. Aklıma yattı onu alacağım.
 
Yarın kumu da koyunca resim eklerim.
100X40X50cm Marine Kurulum
Sorun burada zaten kayaları tatilden geldikten sonra ekleyebilirim. Bu arada tuz ve kumu koyup sistemi çalıştırmanın bir faydası var mı?
100X40X50cm Marine Kurulum

Bir sorum daha olacak.

Cumartesi günü tatile çıkıp 15 gün sonra döneceğim. Tuz ve aragonit kumu tedarik etmiştim. Suya tuzu ilave etsem, kumu zemine serdikten sonra canlı kayaları da tatil dönüşü sisteme eklememin bir sakıncası olur mu?
 
Bakteri kültürü ile aşılama yapmadan aragonit ve tuzlu su ile çalşan sistemde döngü başlar mı? Çünkü önceki yıllarda sisteme bakteri kültürü ekleyin gibi şeyler forumda hiç konuşulmuyordu. Bu açıdan tereddüt ediyorum. Aquapetcenter' dan canlı kaya aln varsa yorum eklemesini rica ediyorum.
 
Eğer uygun bulmazsanız gidene kadar canlı kayalar gelmeyeceği için sistem bekleyecek.
100X40X50cm Marine Kurulum
[QUOTE=dogangk]O armatürlerle ışık kaybınız çok olucaktır floresanların armaturlerın ıcıne sokarsanız daha verimli olur.
Kurulumunuz hayırlı olsun.[/QUOTE]
Buradan devam edersek, herkesin iligisi için teşekkür ederim.
 
Soruları sırayla cevaplamak isterim.
 
1- Maliyet çok önemli. Ben bazı şeyleri DIY veya fabrikadaki atölyelerde çalışan arkadaşlara yaptırdığım için ucuz oldu. Mesela armatürler sadece T5 ve balast fiyatına oldu. Ama bu işi yapacak insanlar 200 lt için 3 - 4 bin TL' yi özden çıkarsın derim.
 
2- Aydınlatmalar için http://www.preisroboter.de/ergebnis5654125.html linkinde benim model olarak seçtiğim armatürü görebilirsiniz. Evet ışık kaybı olur ama ışık yayılım eğrilerine bakarsanız yeterli olduğunu görebilirsiniz. Ama yine de haklılık payınız var. Ayrıca aydınlatmanın askı sistemi sallantılı olduğu için şu anda atölyede revizyon yapılıyor.
 
3- Tabii ki çıplak kalmayacak. Kurulum bitip de balıklar eklenince (1-2 ay) sehpayı dışarıdan giydireceğiz. Ben çok sabırlıyım. Bu duruma 2 yıl içinde geldik.
 
Canlı kaya için Aquapet center' ı düşünmekteyim. Oradan tedarik eden arkadaşların değerli fikirlerini bekliyorum.
 
pH: 8,5 olarak ölçüldü.
 
Aragonit kum ve tuz alındı. Canlı kayaları koyup bir süre çalıştırınca balıklara da sıra gelecek.
 
Canlı kayaları ekleyince Start-up bakteri kültürü öneriliyor. Tecrübeli arkadaşlar bu konuda fikir belirtirse sevinirim.
 
Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.