ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
InFlames
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2008 00:11
Son Ziyaret:
20 Mart 2024 22:11
Toplam Mesaj:
310 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan GÜRBÜZ
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
I.T.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA




Sen değilsen kim? Şimdi değilse nezaman?

SON 10 MESAJI

İlk Deniz Akvaryumu Kurulumum
Genel olarak 50 - 55 cm civarı yükseklik yapılıyor nedeni ışığın mercanlara daha verimli ulaşması. 100 cm olmaz diye bir kural yok. Kaya dizaynını buna göre yapıp çok ışığa ihtiyaç duyan canlılar yukarılara, az ihtiyaç duyanlar'da aşağılara yerleştirile bilir.
Fluval Edge 23l Resif Dönüşümü
Kurulum aşamasını henüz okuyamadım ama son hali çok güzel görünüyor. Daha önce'de örnekleri oldu. Başarılı bir tank olacak bence.

Akşam konunun tamamını zevk ile okuyacağım.

Selamlar, seviler.
Biyolojik Döngü Hızlandırma ve taş yıkama


[EDIT]InFlames,2015-12-29 17:02:26[/EDIT]
Tuzluluk Artıyor
Akvaryum da su tamamlaması yaparsanız ( Otomatik veya el ile ) tatlı su ile tamamlama yapmanız gerekiyor. Eksilen suyun yerine tuzlu su ile tamamlama yaparsanız tuzluluk oranı her su eklemenizde artar. Buharlaşan suyun yerine tatlı su ile tamamlama yapmazsanız gene artar. Su buharlaşıyor fakat tuz tank da kalıyor.
Bubble Magus Bm-c Qq1 Askı Skimmer Kullanımı ?
Hava emişl hortumunun bir noktasında muhakak bir vana olmalı. Sadece kabın aşağı, yukarı hareket ettirilerek ayar yapılıyor olmasına pek aklım yatmadı açıkcası. Aldığınız yere bir telefon ile sorun isterseniz. Resimler çok anlaşılır değil malesef.

[EDIT]InFlames,2015-12-02 14:43:56[/EDIT]
Bubble Magus Bm-c Qq1 Askı Skimmer Kullanımı ?
Genelde vanadan yapılacak ayar ile köpürme taşma kabının içindeki koninin alt kenarına kadar ayarlayıp köpüklerin koyulaşmaya başlaması ( Toplama yapması ) ile koninin üst kenarından kaba taşması istenir. Bu hemen gerçekleşmez. Birkaç saat gözlemleyip ayar yapmak gerekir. Toplama yapabilmesi için tabiki toplanacak atık olması gerekir. Vana ve kipmanın resmini atarsanız daha rahat fikir üretilebilir. Bazı Ps lerde ilk alındığında sulu toplaması da gözlemlendiği olur.

[EDIT]InFlames,2015-11-30 21:52:54[/EDIT]
50lt Deniz Akvaryumu İç Sump
Akvaryumun ve bulunduğu sehbanın veya masanın resmini koyarsan daha rahat fikir üretilebilir. Sump amacını ve işlevini bildiğinizi düşünüyorum.
Öncelikli olarak elimizdeki destek sistemlerinin içine rahat sığacağı ve bakım çalışmalarında zorluk çıkartmayacak ebtda bir sump tasarlamak lazım. 1. iniş bölmesinde sump bulunmalı. Sump çalışma derinliğine göre şaşırtmalar ile bölünmeli. Teferruat aklınızdakine göre düşünülür. (tank a owerflow mu yapılacak yoksa taban camı delinerek taşırmamı oluşturulacak gibi. )

İsterseniz sizin betlara yakın tank kurulumlarındaki teşkilatlanmaları gözden geçirin. Kapsamlı fikriniz olur bu sayede.
[EDIT]InFlames,2015-11-26 22:39:20[/EDIT]
Bulanık Su
[QUOTE=Exedra][QUOTE=InFlames]Kum ve kaya olmadan olabilecek tortu olsa olsa tuz iyi erimemiştir. [/QUOTE]
Haklısınız tuz tortu yapabilir.Ama herhalde kaya ve kum eklenmesse sağlam bir bakteri kolonisi oluşmayacaktır sizin fikriniz nedir?[:)](Hazır tuzlu su akvaristi bulmuşken biraz soru bilgi alayım dedim[;)])
[/QUOTE]

Elbette sağlıklı bi sistem oluşmaz. Azot döngüsü üzerine bulabildiğiniz makale ve yazıları okumanızı tavsiye ederim. İlk çıkan link buydu daha derin makaleler de buluna bilir.

[URL]http://www.atlasakvaryum.com/index.php?id=2215[/URL]

Bu arada anlamsız gelebilir fakat tankdaki nitrat amonyak fosfat sorunları baş gösterdiğinde anlamlı olacak = )



[EDIT]InFlames,2015-10-02 01:05:03[/EDIT]
Bulanık Su
Kum ve kaya olmadan olabilecek tortu olsa olsa tuz iyi erimemiştir.
Tuzlu Su İçin Yetersiz..
Camia aslında nekadar büyük olrsa olsun Deniz akvaryumu konusunda ilgili hemen hemen herkes bir vesileyle zaten birbirini tanıyor. Tatlı su ve diğer türlerde de muhtemelen böyledir. Tankların gidişatını, çıkan sorunları ve çözümleri zaten biliyor oluyorsuuz takip edince. Yeni hobicilere herzaman söylemişimdir. Kuracağınız litrede ve özelliklerdeki kurulumları takip edip hem ekipmanlar konusunda sorun ve çözümleri hem de biyolojik dengedenin gidişatını takip ederlerse tüm sorun ve çözümleri de öğrenmiş olurlar. Püf nokta bu. Kendi tankına veya kuracağın tank'a en yakın tank ın günlüklerini ve süreçlerini takip et = )

Selamlar, sevgiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.