30 Lt. Bitkili Yeni (Güncel foto sf.3)


FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 556
FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2014 13:06
Güzel ve hoş bir habitat olmuş. Elinize sağlık. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gogolÇevrim Dışı

[B]10605,2[/B]
Kayıt: 01/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 359
gogolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2014 15:35
[QUOTE=Mustafa Alpaslan] Bu konuda geniş bir makale okudum. 3-5-7 gibi tek sayılarla ifade edilen taş veya kaya dizilimi olduğu gibi her taşında ayrı ayrı ismi mevcut. Hacim itibari ile ben büyük taşlar kullanamayacağım belki ama sade bir tasarım peşindeyim. Tavsiyeleriniz doğrultusunda bir tasarım hazırlayacağım.[/QUOTE]

Iwagumi ile ilgili ben de cok araştırma yaptım. Şu an evdeki yer sıkıntısından yenı bı kurulum yapamıyorum. Tankınızın kurulumu ve gelişimini yakından takip edeceğim. Hepimiz biribirimizden bişeyler öğrenerek bu hobiyi daha güzel yaparız diye umuyorum.

Kayalarınızı bulduktan sonra güzel bir tasarım yaparız inşallah.Akvaryum ölçüleriniz tam olarak neydi? 3 veya 5 taş ile bir kurulum düşünebiliriz. Taşların en buyuk olanı tank yüksekliğinin 2/3 ü kadar olsun.Daha sonra taban ve bitklieri belirlemek lazım.Bitki türü olarak en fazla üç tür olması işin ruhuna uygun olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa AlpaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 236
Mustafa AlpaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 10:02
Gökhan bey,
İlginiz için teşekkür ederim. Bende mi bir tuhaflık var bilemiyorum ama İzmirde bazen istediğinizi bulmak kolay olmuyor. Dün bütün öğleden sonramı harcadım ama aklıma uygun taş bulamadım. Elimde lav kayaları mevcut zaten. Bir tane gnays taşı var. Bu durumda lav taşı üzerinden devam etmeye karar verdim. 
Akvaryum ölçüsü, 35X21X40 olarak yaklaşık 30 litre. Tabanda oliver knott üzerinde aquaclay mevcut.
Bitki olarak 2 adet cryptocoryne var balansee bulunuyor. Sadece kök olarak ekledim, yapraklarını budadım. Akvaryumun sol arka kısmında bulunuyor. Akvaryuma arka fon eklemedim. Marketlerden alacağınız 2 kg.lık soğan yada patates filesi o kadar işe yarıyor ki, içerisine yosun duvarı şeklini alacak kadar christmass moss ekledim ve vantuz yardımıyla arka cama yapıştırdım. Akvaryumun ortasında, çalı görünümü alması için Lilaeopsis Brasiliensis ekledim. Zeminin tamamen halı gibi kaplanmasını sağlayacağım bir bitki belirlemeliyim ama karar veremedim henüz. Bunun yanında yati dallarına java moss, chrristmass moss, singapur moss sarılı olarak ağaç şeklinde yerleştirdim. Bundan sonra günlük değişiklikler yapacağım. Amacım sade kalmasını sağlamak en başında belirttiğim gibi. Haazırda bekleyen anubiaslarda mevcut. Bunlarda küçük yapraklı cinsler. Duruma göre fazlalıkları alarak, ekleme yapabilirim diye düşünüyorum.  


1'inci gün. (22.05.20149





İkinci gün, akvaryuma 2 adet beyaz inci 3 adet mavi inci olmak üzere 5 adet karides ekledim. Yaklaşık 10 akvaryumcu gezdim ve çok istediğim nerite salyangozlarından bulamadım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gogolÇevrim Dışı

[B]10605,2[/B]
Kayıt: 01/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 359
gogolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 21:12
Musatafa Bey elinize sağlık yeniden kuruluma başlamıssınız. İstediğiniz kayaları bulamamanız kötü olmuş. Moss duvarı , moss lu kökler ve kayaları eklemişsiniz ama şunu söylemek istiyorum; bu şekilde bir kurulum yaparsanız sanırım aradıgınız sadeliği bulamayabilirsiniz. Moss duvarınız geliştikçe küçük olan tankı arkadan kapatacaktır. köklere sarılı moslarınız, ayrıca köklerin kendisi, kayalar, anibuaslar ,cryptocorn, lilaeopsis brasiliensis geliştikçe tankta bir jungle havası esebilir(benim tankta olduğu gibi) Tabi bu şekilde de güzel bir akvaryum olabilir tercih sizndir ama  başta ıwagumi tarzı deyince ben aşagıdaki örnek fotolardaki aquascape lerden hayal etmiştim. Yanılmıyorsam elinizde lav kayaları var. Üç lav kayası kullanarak bunlara yakın bir kompozsiyon olusturulabilir. Taban ön kısımda cuba, E. sp. mini veya glosso, taban arka kısma Micra, H.japan, parvula gibi bitkiler ekleyerek(sanırım ısıklandırmanız yeterliydi ve taban substratınız da kaliteli ve CO2 desteğiniz var) istediğiniz ıwugami sadeleğinine ulaşabilirsiniz. Tabi önce de söylediğim gibi tercih sizin ve tankınızı bu haliyle de idame ettirip güzel bir tank ortaya cıkaracağınıza eminim. Keyifli hobiler...



gogol2014-05-23 21:14:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa AlpaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 236
Mustafa AlpaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 20:12
Gökhan bey,
Hayal kırıklığı olmasın, arka plana reklamcılara uğrayıp fon alacağım. Siyah yapmayı planlıyorum. Büyük tankımdan şimdilik moss duvarını alıp ekledim. Akvaryumun tabanı kaplanıncaya kadar ilgiyi arka plana çekmek istedim. Aksi durumda boş olan taban göze batıyor. Ağaçlara gelince onlarda şimdilik dekor olsun diye ekledim. Biraz kalınlaşsın tavsiyenizde olduğu gibi çıkaracağım. Söylediklerinize içtenlikle katılıyorum.


Ne tesadüftür bugün Bornova cup cup ve altın akvaryumda nerite salyangozlara rastladım. Çokta ekonomik fiyatları vardı. Almak isteyenler için fiyat 3 tl idi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir