600 Litrelik bitkili akvaryum yapımı tavsiyelerini


theghost79Çevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 3
theghost79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2015 23:09
Fotoğraf:


Boyut (cm):185*60*50
Kapasite (litre):570 
Canlılar:12 neon tetra, 8 adet L144 tül kuyruk,6 adet yelken yüzgeç albino çöpçü,5 adet midye, 10 adet helena,ve eklenmeyi bekleyen 30 adet safkan FULL BLACK LEPiSTES

Malzemeler:MEVCUT OLAN 10 Litre AQUACAY  bitki kumu,25 LİTRE HAGEN kum 45 metre şerit ledden oluşan aydınlatma (yetersiz gibi power ledle değiştirecem ve ayarlanabilir normal ve çok güçlü 22000 kelvine kadar attırılabilinir bir led aydınlatma yapıcam, tabiki kolay bitkilere mevcut olan yetmezse) SUNSUN 2000 L/H uv li dış filtre,eheim jager 300 w ısıtıcı,sobo 25l/dk hava motoru (ve önerilerinize göre co2 sistem alıcağım.)

Akvaryum Bakımı:HAFTADA %20 civarı

Kullanılan Yemler:SERA GUPY,AHM GUPY,EV YAPIMI YEM,SAF KARİDES,SAF SPİRUİNA TABLET.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Winra nın 3 adet sıvı gübresi , ve dip gübresi.

öncelikle herkeze merhaba.iyi hobiler bol balıklı sağlıklı akvaryumlar dilerim.
daha önce sadece tropheus ve malavi türleri besledim yavru aldım büyüttüm.Fakat görselliğe meraklı olduğum için bu sistemi kurmak istiyorum.mevcut olanı geliştirerek.
yardım ve sorularım şunlar.
akvaryumumşu an sadece boş kalmasın diye öylesine doldurdum.biraz da bilgim eksik olduğu için fazla birşey almadım.ve bu büyük akvaryumum.evimde 6 adet diğer akvaryumlarımda mevcut.bunlarda lepistes full black ve full red albino , sakura karides üretim yapıyorum.balık sıkıntım yok.
bu akvaryuma bitki olarak basit bitki önerilerinizi (işimden dolayı fazla ilgilenemeyeceğimden, haftalık bakımlarıyla 1 saat ilgileceğim türden) önerilerinizi bekliyorum.zemin kumu olarak 1. kata midye kırğı 10 litre kadar, aqua deco demir içerikli kum 5 litre kadar, jbl karides kumu 6.5 ph lı 5 litre kadar. JBL MONADO 25 LT bitki kumu ve en üste 35 litre aquacay bitki kumu düşünüyorum.65. ph lı bitki kumunun karideslere ve su düzenlemesine faydalı olacağını düşündügümden tercih edicem.bunları nasıl toparlarım. aşamalarım nasıl olmalı.veya başka birşey almalımıyım.alacaklarımn içerisinde gereksiz bir malzeme varmı.
DEĞERLİ yorumlarınızı bekliyor yarımlarınız için teşeküürlerimi sunuyorum. İYİ HOBİLER.



theghost792015-06-04 23:27:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pastaci53Çevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 380
pastaci53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2015 00:48
Mehmet bey şimdiden hayırlı olsun. Tankin ölçüleri çok güzel ancak 60 cm Yükseklik için şerit led hiçbir işe yaramaz. Power led çok iyi her ne kadar bu ölçüde bir akvaryum icin maliyeti artsada uzun vadede masrafini çıkartır. Yinede benim birinci tavsiyem floresandan yana olur. T5 ya da t8 sistemleri sizin işinizi çok rahat görür. Taban olarak ise düşük ph için en alta 25-30 kg kadar lav kırığı almaniz çok yerinde olur. Hem de iri taneli olmasından dolayi bakteri döngüsü çok daha hızlı vve sağlıklı oluşur bu da cok büyük bir avantaj olur. Lav kırığı üstüne toplam yükseklik 10- 12 cm okucak şekilde hagen siyah kum ya da bazalt kum kullanmanızı tavsiye ederim çok memnun kalirsiniz. Ben 500 litrelik akvaryumumda bu şekil kullaniyorim cok da memnunum. Co2 olarak tüplü sistem tabiki en iyisidir. Yüksek bir akvaryumda taban bitkisi istiyorsanız şart. Ama taban yemyeşil hali gibi olmasa da olur derseniz hic de gerek yok zaten basit bitkiler istiyorsunuz. Basit yani kolay yetişebilir bitkilere örnek olarak bacopa monnieri çınar rotala red saz ve moss türlerini örnek verebilirim. Bunların dışında sessiflora azurea cabomba sp. Japan amazon bitkileri de rahatça bakabilceniz türleridir. Ayrıca ph düşük tutmak adına lav kayalarina moss türlerinden sarıp dekor da oluşturabilirsiniz. Aynı şekil mangrov köküne de moss sarıp ph oranını düşünebilirsiniz. Tercih sizin bunlar küçük ipuçları daha çok bilgi almak isterseniz özelden yazabilirsiniz her konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theghost79Çevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 3
theghost79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2015 00:57
ilginiz için teşekkurler gökberk bey.floresan kullanmayı düşünmüyorum, enerji tüketimi ısı problemi fazlaca kablo kalabalığı gibi olumsuz yönlerinden dolayı.power led ler le 22000 kelvinlik bir ışık elde edilebiliniyor ki buk adar fazla.LAV kırıklarının ph düşürdüğünü bilmiyordum , tavsiyeniz için teşekkurler.hagen kumda salyango problemi çok fazzla olmuyormu bende durum bu şekilde.bacobo bitkisi şu an akvaryumda mevcut fakat kendiliğinden dağılıyor ve dalları kırılıyor.üst yapraklar çok yeşil altı satı renkte.benim istediğim akvaryumun bir bölümünün tabanı yem yeşil bir alan ( ulaşamadığım yeni dogmus yavrular için ve karideslerin güzel bir ortam olması için.arka fon olarak camı göstermiyecek şekilde bitki tavsiyesi gerekli.çam bitkisi güzel bakımı kolay sevdigim bitki küçük akvaryumlarımda mevcut yeni fidelerini kullanacağım.çınar rotala moss almayı düşünüyorum.tavsiyelerinizi dikkate alıcağım.uygun zamanda mesajla ulaşırım teşekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2015 10:08
Merhabalar,

JBL Monado ve aquaclay gibi hafif malzemeleri en üst katmanda kullanmamanızı tavsiye ederim. JBL Monado bir nebze daha ağır ama aquaclay'in su üstünde yüzdüğünü bile görürsünüz. Dolayısı ile bitki ekimi de zorlaşır. Bu hacimde bir bitkili tankın masrafı da haliyle ağır oluyor tabii ki.

Size tavsiyem alt katman lav kırığı ve bitki torfu üzerine aquabasis pro gübre katkısı üzerine sineklik tel ve onun da üzerine siyah aquadeco kum veya dere kumu. Zemin bitkisi de yetiştirebilirsiniz bu zeminle. Ancak tabii ki tüplü CO2 mutlaka edinmeniz lazım.

CO2 akvaryumunuzda belli oranda PH düşmesine neden olacaktır zaten. Tüplü Co2 sisteminizi Ph Controller ile kullanmanızı tavsiye ederim. Böylece CO2 ve Ph oranınızı sabitleyebilirsiniz. Bu hem bitkiler hem de canlılar için daha güvenli ve sağlıklı olacaktır.

Yüzeyde yağlanma vs yaşarsanız bu tanka bir de Eheim surface skimmer (yüzey temizleyici) dahil edebilirsiniz.

Bitkili için 4000-7000K arası ışık rengi uygundur. İdeal 6500K'dır. Aydınlatma sisteminizi ağırlıklı 6500K ve az miktarda bu aralıkta diğer renklerle de desteklerseniz iyi olur. Aydınlatma bölümünde de konu açarak yardım alabilirsiniz daha tecrübeli arkadaşlardan.

Şimdiden hayırlı olsun dilerimle...
rizasirman2015-06-05 10:11:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pastaci53Çevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 380
pastaci53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2015 05:08
Riza bey çok doğru söylüyor 22000 kelvin çok yüksek her tür bitki için. Deniz akvaryumlarinda kullanılan degerlere yakın mesela aktinik bule gibi. Aslinda ben kullanıyorum aktinik blue tek bir adet ancak yanında 5 grolux ve 3 daylight ile. Fotosenteze katkısı büyük ama dedigim gibi yanındaki diger flo çeşitleri önemli. Çünkü bu tür floresanlarin Lümen değeri çok düşük groluxde 2700 Lümen, basic blue floresanda 860 Lümen var. Neyse zaten power led kullanacaksınız çok da iyi olur 60 cm Yükseklik için şimdiden hayırlı olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir