60 Bin Nüfuslu İlçede Petshop Açmak


AkyavrumÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2016
İl: Ankara
Mesaj: 72
AkyavrumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2017 01:05
Arkadaşlar merhaba.

Bir süredir aklımda olan petshop kurma hayalimi gerçekleştirmek üzere geri sayıma başladım. Bir kaç ay içinde Ankaradaki işimden ayrılarak memleketimde hoş bir petshop açmak istiyorum.

Öncelikle bu iş için ilk etapta 60 bin tl'lik bir bütçe ayırdığımı belirteyim. Aşağı yukarı da 100 metre karelik dükkan düşünüyorum. İş yeri kirası tahminen 1000 tl civarında olacak.

İlçemizde, hakkını vererek yaptıklarını düşünmediğim bir kaç petshop var. Benim aklımdan geçen konsept ise bu arkadaşlarınkinden tamamen farklı olacak ve işleri yoluna koyduktan sonra canlı doğuran ve ciklet çeşitlerinin yanı sıra kedi ve köpek üretimi de yapacağım.

Şimdi sizlere bir kaç sorum var;

1- 60 bin kişilik bir ilçede dükkan kirası elektrik,doğalgaz,su faturası vs hesaba katıldığında alt ve üst kazanç sınırlarımız sizce ne kadar olur?

2- Kurulum için ilk aşamada 60 bin tl'lik bütçem yeterli midir?

3- Dükkanı kurduktan bir süre sonra n11.com gittigidiyor.com gibi sitelerden online malzeme satışına da geçmeyi düşünüyorum. Bu satışlar için geniş bir ürün yelpazesine sahip olmam gerektiğinin farkındayım. Ankara'ya 5 saatlik bir mesafede olan ilçemize toptancıdan yüklü bir ürün siparişi geçtiğimde kargo veya nakliye ücreti online satış düşüncemden vazgeçmeme sebep olur mu?

4- Tutacağım dükkanın biraz büyük olmasını istediğim için işlek cadde üzerinde değil, biraz daha tenha bir cadde üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Sizce doğru stratejiyle merkezi noktadaki 30 metre karelik petshoplara göre daha tercih edilebilir duruma gelebilir miyim?

5- Petshoplar için sanıyorum kosgeb 50 bin tl destek veriyormuş. Bu konuda hangi yolu izlemem gerektiğini bana anlatabilecek birisi var mı?

Yazımı okuyan ve yorumda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
[EDIT]Akyavrum,2017-09-21 01:15:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

globalordÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2016
İl: Izmir
Mesaj: 180
globalordÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2017 01:40
Geçici bir heves ile dönen işlere para yatırılmaz.Kaldıki yaşın itibariyle tembellik oluşumu olma ihtimali de yok.Bu yazdıklarım içten ve samimi inan büyük şehirlerde isim yapmalısın bu zaman dan öte çok elit bir semtte ve showroom dan da öte reklamı da extrası sokağa atacak paranda yok anlaşılan hibe ye dönük yüzdesi düşük geri ödemeli devlet inan kuruşuna kadar zor zamanlarında yakana yapışır.Emekliliğe yakın bir zamanda yeniden düşün sende biliyorsun bir işe girip yer edinmek zor ve şans sabıra dayalı öle değil işte başka işe giderim parasal yönden Türkiye de yerinde sayarsın ne kıdem zamı nede seyyanen senin hayalin olur kardeş [EDIT]globalord,2017-09-21 01:41:21[/EDIT]

Beğenenler: [T]188019,Akyavrum[/T]
Teşekkür Edenler: [T]188019,Akyavrum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkyavrumÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2016
İl: Ankara
Mesaj: 72
AkyavrumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2017 12:54
[QUOTE=globalord]Geçici bir heves ile dönen işlere para yatırılmaz.Kaldıki yaşın itibariyle tembellik oluşumu olma ihtimali de yok.Bu yazdıklarım içten ve samimi inan büyük şehirlerde isim yapmalısın bu zaman dan öte çok elit bir semtte ve showroom dan da öte reklamı da extrası sokağa atacak paranda yok anlaşılan hibe ye dönük yüzdesi düşük geri ödemeli devlet inan kuruşuna kadar zor zamanlarında yakana yapışır.Emekliliğe yakın bir zamanda yeniden düşün sende biliyorsun bir işe girip yer edinmek zor ve şans sabıra dayalı öle değil işte başka işe giderim parasal yönden Türkiye de yerinde sayarsın ne kıdem zamı nede seyyanen senin hayalin olur kardeş [/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim ama söylediğiniz gibi geçici hevesle bir işe kalkışacak yaşı çoktan geçtiğimi düşünüyorum.

Devletten almak istediğim krediye güvenerekte petshop kurmayacağım. 50-60 bin tl ile gayet güzel bir Petshop kurabilirim. Ankarada tanıdığım bir kaç petshop ile görüştüm, onlar bile bu bütçe ile gayet güzel bir yer açabileceğimi ve güzel paralar kazanacağımı söylüyorlar.

Zaten bir süre sonra kedi ve köpek üretimine de el atacağım. Bu işe uygun Arazilerimiz var. Ailemde hem maddi hem manevi olarak yanımdalar. Yani bir süre para konusunda sıkıntım pek olmayacak diyebilirim.

Diğer mesele ise benim şu an memlekete dönmekten başka çaremde düşüncemde yok. Sadece bir kaç ay daha Ankara'da idare edebilirim. Buradan çok sıkıldım, şirkette yaşadığım problemlerde cabası. Kısaca, Petshop işini severek yapacağım için çok başarılı olacağımı düşünüyorum açıkcası. Zaten şu an için başka bir iş düşüncesi de aklımdan geçmiyor.

Siz öylesine karamsar bir yorum yapmışsınız ki aslında çok şaşırdım. Sanki beni tanıyor gibi hükümler vermişsiniz. Petshop işini yapanlar nasıl ev geçindiriyor? Mesela bizim memlekette 30 metrekare petshop'u olan kişi çevre ilçelerden birisine de petshop açıyorken, bu işten para kazanmanın, ev geçindirmenin hayal olduğunu iddia etmek bana çok ilginç geliyor.

Ben memleketimde en kötü 2000 tl kazanırım, bu da beni mutlu eder. Başkalarının ağız kokusunu çekmektense kendi işimin hamallığını yaparım. Hiçte zoruma gitmez. Hayırlısı olsun diyelim.

Beğenenler: [T]43019,06navy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sametmencÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Amasya
Mesaj: 152
sametmencÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2017 17:35
Öncelikle hayırlı olsun dilerim. Uzun süre özel sektörde çalışmış ve gırtlağıma kadar dolmuş biri olarak tek seferde istifamı bastım çok da rahatladım diyebilirim. Benim de bu ara kafamda dönüyor petshop dükkanı açmak. İznin olursa kendi kafamdaki düşüncelerimi sana da aktarıp hızlı bir beyin fırtınası yapabiliriz belki yardımcı olmuş oluruz birbirmize. Belirtmeliyim ki bu işte para yok diyenlere aldanma madem para yok adamlar nasıl dükkanlarını 5-10 sene idare edip geçinebiliyorlar önce bunun açıklamasını yapsın arkadaşlar?

- Kosgep e başvuracağın kredi için önce işkurdan girişimcilik eğitimine katılıp sertifikanı alıyorsun. Benim bildiğim daha sonra kosgepe başvurduğunda dükkanını sen kendi paranla açıyorsun kosgep ekibi geliyor bakıyor uygunsa sana harcadığın krediyi veriyor.
- Dükkanı tenha bir yere açmaktansa daha çok işlek bir cadde üzerine açman senin için daha doğru olacaktır. Örnek büyük dükkan istiyorum demişssin 40 metre kare dükkanın içi olur bir de bunun üretim kısmı arka tarafı da 60 metre kare olur. Kendi balığını kendin yetiştirir daha doğrusu üretirsen bu işten kar etme şansın daha yüksek.
- Kuş malzemeleri, kedi malzemeleri oyuncakları, Kampumbağa malzemeleri ürünlerini her zaman geniş tut sevgilililer günü, yıl dönümü, doğum günü gibi zamanlarda hep +1 müşteri çekersin bol çeşit ile.
-Ben reklamı çok severim ismini vereceğin petshobun kendi poşeti olsun kendi çantası hatta bir adet kupası olsun hem tanımınta yardımcı olur hemde müşteri çekmen hatta müşteriyle tanışman için fırsatın olur.
-Madem arazileriniz var ırk tavuk, köpek, hatta güvercin büyütebilir yeri geldiğinde de dükkanında rahatlıkla satabilirsin.

Daha fazla öneri istersen bol bol yazabilirim :)

Beğenenler: [T]188019,Akyavrum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2017 01:50
Belli kalemlerde çok bişey kazanmazsın ama misal balıkta istanbulda en azından toptancıdan aldığının 2 katına sattıklarını kesin söyleyebilirim çünkü toptancıdan alıyorum ben evime yakın olduğu için ve petshop fiyatıyla kıyaslayabiliyorum. Ama malzeme motor şu bu aliexpress den sipariş edip %100 olmasa da %10-20 gbi karlarla satabilirsin sanırım. Önceden gümrük muafiyeti 75 usd iken herşey daha kolaydı tabi:)

Genel olarak aile geçindirecek iş hacmi yaratıp yaratmama kısmına ben de pek emin olamıyorum açıkçası... ev geçindiren arkadaşların kira geliri vs olmalı bence:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir