ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Akyavrum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
65
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2016 20:16
Son Ziyaret:
30 Eylül 2021 21:58
Toplam Mesaj:
72 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rasim
Doğum Tarihi:
31 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150x60x60 Duboisi Maswa Rasim S.

SON 10 MESAJI

Akvaristler Balık Burcu Mudur?
Ben başak burcuyum. Kardeşim balık burcu ama balıklara karşı hiç ilgisi yok. [:D]
60 Bin Nüfuslu İlçede Petshop Açmak
[QUOTE=globalord]Geçici bir heves ile dönen işlere para yatırılmaz.Kaldıki yaşın itibariyle tembellik oluşumu olma ihtimali de yok.Bu yazdıklarım içten ve samimi inan büyük şehirlerde isim yapmalısın bu zaman dan öte çok elit bir semtte ve showroom dan da öte reklamı da extrası sokağa atacak paranda yok anlaşılan hibe ye dönük yüzdesi düşük geri ödemeli devlet inan kuruşuna kadar zor zamanlarında yakana yapışır.Emekliliğe yakın bir zamanda yeniden düşün sende biliyorsun bir işe girip yer edinmek zor ve şans sabıra dayalı öle değil işte başka işe giderim parasal yönden Türkiye de yerinde sayarsın ne kıdem zamı nede seyyanen senin hayalin olur kardeş [/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim ama söylediğiniz gibi geçici hevesle bir işe kalkışacak yaşı çoktan geçtiğimi düşünüyorum.

Devletten almak istediğim krediye güvenerekte petshop kurmayacağım. 50-60 bin tl ile gayet güzel bir Petshop kurabilirim. Ankarada tanıdığım bir kaç petshop ile görüştüm, onlar bile bu bütçe ile gayet güzel bir yer açabileceğimi ve güzel paralar kazanacağımı söylüyorlar.

Zaten bir süre sonra kedi ve köpek üretimine de el atacağım. Bu işe uygun Arazilerimiz var. Ailemde hem maddi hem manevi olarak yanımdalar. Yani bir süre para konusunda sıkıntım pek olmayacak diyebilirim.

Diğer mesele ise benim şu an memlekete dönmekten başka çaremde düşüncemde yok. Sadece bir kaç ay daha Ankara'da idare edebilirim. Buradan çok sıkıldım, şirkette yaşadığım problemlerde cabası. Kısaca, Petshop işini severek yapacağım için çok başarılı olacağımı düşünüyorum açıkcası. Zaten şu an için başka bir iş düşüncesi de aklımdan geçmiyor.

Siz öylesine karamsar bir yorum yapmışsınız ki aslında çok şaşırdım. Sanki beni tanıyor gibi hükümler vermişsiniz. Petshop işini yapanlar nasıl ev geçindiriyor? Mesela bizim memlekette 30 metrekare petshop'u olan kişi çevre ilçelerden birisine de petshop açıyorken, bu işten para kazanmanın, ev geçindirmenin hayal olduğunu iddia etmek bana çok ilginç geliyor.

Ben memleketimde en kötü 2000 tl kazanırım, bu da beni mutlu eder. Başkalarının ağız kokusunu çekmektense kendi işimin hamallığını yaparım. Hiçte zoruma gitmez. Hayırlısı olsun diyelim.
60 Bin Nüfuslu İlçede Petshop Açmak
Arkadaşlar merhaba.

Bir süredir aklımda olan petshop kurma hayalimi gerçekleştirmek üzere geri sayıma başladım. Bir kaç ay içinde Ankaradaki işimden ayrılarak memleketimde hoş bir petshop açmak istiyorum.

Öncelikle bu iş için ilk etapta 60 bin tl'lik bir bütçe ayırdığımı belirteyim. Aşağı yukarı da 100 metre karelik dükkan düşünüyorum. İş yeri kirası tahminen 1000 tl civarında olacak.

İlçemizde, hakkını vererek yaptıklarını düşünmediğim bir kaç petshop var. Benim aklımdan geçen konsept ise bu arkadaşlarınkinden tamamen farklı olacak ve işleri yoluna koyduktan sonra canlı doğuran ve ciklet çeşitlerinin yanı sıra kedi ve köpek üretimi de yapacağım.

Şimdi sizlere bir kaç sorum var;

1- 60 bin kişilik bir ilçede dükkan kirası elektrik,doğalgaz,su faturası vs hesaba katıldığında alt ve üst kazanç sınırlarımız sizce ne kadar olur?

2- Kurulum için ilk aşamada 60 bin tl'lik bütçem yeterli midir?

3- Dükkanı kurduktan bir süre sonra n11.com gittigidiyor.com gibi sitelerden online malzeme satışına da geçmeyi düşünüyorum. Bu satışlar için geniş bir ürün yelpazesine sahip olmam gerektiğinin farkındayım. Ankara'ya 5 saatlik bir mesafede olan ilçemize toptancıdan yüklü bir ürün siparişi geçtiğimde kargo veya nakliye ücreti online satış düşüncemden vazgeçmeme sebep olur mu?

4- Tutacağım dükkanın biraz büyük olmasını istediğim için işlek cadde üzerinde değil, biraz daha tenha bir cadde üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Sizce doğru stratejiyle merkezi noktadaki 30 metre karelik petshoplara göre daha tercih edilebilir duruma gelebilir miyim?

5- Petshoplar için sanıyorum kosgeb 50 bin tl destek veriyormuş. Bu konuda hangi yolu izlemem gerektiğini bana anlatabilecek birisi var mı?

Yazımı okuyan ve yorumda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
[EDIT]Akyavrum,2017-09-21 01:15:30[/EDIT]
Ankaranin En İyileri
Balgat ceyhun atıf kansu caddesinde discusshop var. discus tropikal canlı doğuran ve tuzlu su balık çeşitlerini bulabilirsiniz. tropheus duboisi de vardı bir ara.
Akvaryum Masa Yerleştirme.
Akvaryumunuz güzel. Buna yakışılı bir lake mobilya iyi gider:)
Haftalık Su Değişiminde Bel Ağrısına Son
Ben de aynı sistemle hailea'nın saatte 1750 litre boşqltan kafa motorunu kullanıyorum. 7-8 metrelik hortumla şimdiye kadqr problem yaşamadım.
Filtreleme Tercihimde Kararsızım
[QUOTE=LegolaS]Arkadaşlar,
Sump ve dış filtreye dair ne kadar konu varsa istisnasız hepsini okudum. Ama yinede fikirlerinizi almadan geçemedim. Şuanda 150*60*60 ebatlarındaki akvaryumum için fluval fx6 kullanıyorum ve çok ama çok memnunum. Şimdi ikinci bir akvaryum yaptırmayı planlıyorum. 180*60*60 veya 180*70*60 ebatlarında bu akvaryum için Emin'im herkes sumo önerecektir fakat evde olacağı için akvaryum buna da dış filtreleme mi kullansam diye tereddütlerim var. Sumo iyi hesaplanırsa ne ses nede riski olur Onur'da biliyorum ama akvaryumun altında bir dolapta 250-300 litrelik bir suyun varlığını bilmek bile tereddüt ettiriyor. Daha önce hiç sump kullanmadım belkide bundandır.

Sizlerin de bu ebatta bir akvaryum için fikirlerinizi hatta telkinlerinizi almak isterim.

Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Ben 150x60x60 akvaryumda sump kullanıuorum ve çok memnunum. Siparişini vermek üzere olduğum 100x60x50'lik akvaryumun filtrasyonu da sump'lı olacak. Sump her açıdan dış filtreden üstün. Bu boyutlardaki bir akvaryum için herkese kesinlikle sump'ı tavsiye ederim.
150x60x60 Sump Sistemli Tropheus Biyotop Akvaryumu
[QUOTE=Cagdas OZDOGAN]Uğur kardeşime ek olarak ben bir tanka biotop demem için arka camın tamamen yosun ile kaplanmasını beklerim. Kullanılmıyor ise yan camların birininde yosun ile kaplanmasını beklerim. En doğal fon budur benim için. Bunu bir resif akvaryumunda sağlamışlardı gördüğüm. Arka ve yan camlar tamamen yosundu ve dalga motorlarıda yosunla kaplıydı. Tankta yapay hiçbir görüntü yoktu. Bu sekilde sanki o bölgeden doğal bir kesit taklit edilmiş ve biotop olusturulmuş oluyor.[/QUOTE]

Hep aklımdan geçiyordu ama cesaret edemiyordum. Bundan sonra arka fona dokunmayacağım bakalım nasıl bir görüntü ortaya çıkacak. [:)]
150x60x60 Sump Sistemli Tropheus Biyotop Akvaryumu
[QUOTE=burakksk]Çok güzel reef olurdu, yazık olmuş [:)))][/QUOTE]

Haklısınız. Hobiye başlarken ilk düşüncem oydu fakat maliyet konusu hesaba katılınca tropheus'a yönelmeye karar verdim. Kurulumdan sonra ise hayalini kurduğum reef akvaryuma gidebileceğini düşündüğüm parayı bu akvaryuma gömdüğümü farkettim. [:D] [:D] Pişman değilim. :)
150x60x60 Sump Sistemli Tropheus Biyotop Akvaryumu
[QUOTE=Biotoper]

Merhaba,

Biyotop bir canlının yaşam alanını oluşturmaktır. Tankınızda ayrı göller de yaşayan canlılar mevcut ve bunun için maalesef buna Biyotop diyemeyiz.

Dizayn ve Kaya yapısı gölün 4/7 M civarında olan kısıma yansıtmış olsada arkafona kuvvetli bir aydınlatma sağlayarak derinlik hissi yaratabilirsiniz.

Yosun oluşumu orta seviyede ilerlemekte ve balıklarınız için yeterli konumda.

Size tavsiyem Duboisi maswa nin yaşadığı Cape Cabogo bölgesine ait farklı 2 tür daha ekleyerek bir Biyotop tankı oluşturmanızdır.

Sağlıklı forumlar dilerim. [/QUOTE]

Teşekkür ederim tavsiyekeriniz için

Evet çöpçüler konusunda haklısınız. Akvaryumda Renk olması için koymuştum. Belki ileride akvaryumdan ayırabilirim.

Arka fonu yosunla kaplamayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak.

Cape cobogo bölgesinde hangi balıklar yaşar? Bu balıklarka duboisiler arasında çaprazlama riski ne derecededir? İnternette bununla ilgili bilgiye ulaşamadım. Tekrar yardımınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.