80 lt akvaryumda kaç balık beslenir


serap34Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 27
serap34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2013 23:59
arkadaslar yorumlarınız için  yardımlarınız içinde tşk  lakin bağzı arkadaşların  emrivaki  sözlerini hiç beğenmedim bu şekilde sadece hevesimi kırarsınız  ben  yeni başladım evet  tecrubem yok  ama  bu size  bana  emrivaki yapma  hakkı vermez  ben  bilgi rica  ettim :( vede bu işin altındanda   layığı ile  kalkacağımada inanıyorum  tşk  .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Death NoteÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Aydin
Mesaj: 284
Death NoteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 00:17
Forumda rastladığım bir olayda kimileri hiç öneride bulunmadan balık sayısı fazla o akvaryumda o olmaz bu olmaz kesinlikle olmaz eziyet ediyorsunuz gibisinden yazı yazan çok böyle şeyler yazdıkça yeni başlayanlar hobiden soğuyor buradaki kimse sözlerime alınmasın ama dıştan bir bakınca baya bir kesim böyle yaklaşıyor.Birde Serap abla arkadaşların dediği kadarda var  sana önerilerim japon balığı bakman olur o akvaryumda yeni başladıysan çiklitler kavgacı, bölgecidir hobiden soğutabilir yada tetra türleri ve kribensis veya ramirezi gibi küçük cüce çiklitlerden koyabilirsin ama ben bu balıklarla devam edeceğim diyorsan da 1erkek 2 veya en fazla 3 dişi yapabilirsin bir süre bakmak kaydıyla zaten 2-3 ay geçince bişeyleri öğrenmeye başlayınca dar geldiğini anlarsın kavgalar dar akvaryumda daha şiddetli olur eğer dişi erkek ayırt edemiyorsan 4 ü yetişkin demiştin diğerleri yavru heralde 5 yavru ayır şansına ne çıkarsa büyüdüklerinde erkek dişi oranı ayarlarsın baya da yazdım heralde iyi hobiler inşallah ne beslerseniz besleyin sağlıklı büyütürsünüz. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaireYagmurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 601
ZaireYagmurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 04:23
[QUOTE=serap34]arkadaslar yorumlarınız için  yardımlarınız içinde tşk  lakin bağzı arkadaşların  emrivaki  sözlerini hiç beğenmedim bu şekilde sadece hevesimi kırarsınız  ben  yeni başladım evet  tecrubem yok  ama  bu size  bana  emrivaki yapma  hakkı vermez  ben  bilgi rica  ettim :( vede bu işin altındanda   layığı ile  kalkacağımada inanıyorum  tşk  .[/QUOTE]   senin yapacanı ben inanıyorum herşey güzel olacak....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanTopalÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 812
CanTopalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 11:30
Cevapları baştan sona okudum,ve çok sert cevaplar olduğunu fark ettim. Yeni başlayan birisine böyle davranmak çok yanlış birşey bu davranışlar bilgi vermek değildir hobiden soğutmaktır.Siz direk 300-400 litreye sp koyarakmı başladınız ? Neredeyse hepimiz ya ölüm fanusları yada küçük akvaryumlarla başlayıp yanlış balıklar koyduk içine. Bu kadar tepki gelmesine çok şaşırdım gerçekten, Serap abla daha büyük bir akvaryuma geçiceğin belirtilmiş fakat bunu hemen yapmanı önermem ben. 1-2 Ay 80 litrede bak balıklara (bir çoğunu elden çıkarmak şartı ile) tecrübe kazan ondan sonra 200 litreye geçiş yap. Hiç tecrübelenmeden büyük akvaryuma geçişin sonuçları ister istemez olabilir. Ayrıca akvaryumun hacmi 200 litre olucak ise  1e 5d sarı prenses, 1e 3d ıceman öneririm size. Sarı prensesler çok korkak olurlar akvaryuma yaklaştığınızda kaçıcak delik ararlar buda hoş olmaz, lakin yanına ıceman eklediğiniz zaman bu tavırlardan vaz geçer ve kaçmazlar daha hoş bir görüntü olur. Umarım kayıp vermeden geçişi sağlarsınız. İyi hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sawyer86Çevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 95
Sawyer86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 10:03
Yazımın başında da yine söylemiştim amacım sert konuşma yapmak değildi ve eğer ben çok sert bir çıkış yapmış gibi göründüysem kendi adıma özür dilerim. Gerçekten kusura bakmayın..

[QUOTE=Lachesis]Birçoğumuz hayvanlara eziyet ettik, etmeye devam da ediyoruz.. Sırf kendi göz zevkimiz için.. Örneğin benim donarak ölen bettam da oldu, filtreyi değiştirmediğim için zehirlenerek ölen lepisteslerim de oldu, birbirine kırdırdığım çeşit çeşit balıklarım da, yem aldıramayıp açlıktan öldürdüğüm yüzlerce yavru balığım da..
Hepimiz hayvanlara acı çektiriyoruz.. Bazılarımız biraz daha fazla acı çektiriyor, bazılarımız biraz daha az..
Ama beni bu hobiden en çok soğutan şey şu "hayvanlara eziyete karşıyım" tutumundaki yorumcu hobici arkadaşlar..
Herhangi birini hedef almıyorum, sadece içimi dökmek için yazdım..
Hepinize sağlıklı hobiler..
[/QUOTE]

Lachesis seninle bu konuda daha derin bir tartışmaya girmek isterim aslında. Aynı hataları bir çoğumuz yaptı ( En büyük hataları yapan biri olarak bu eziyetler konusunda zaman zaman çığır açmışlığım doğrudur. ) ve sebebi şuydu araştırma yapmadan önce akvaryumu almak.

Empati kurmanı kolaylaştırmak için fikrimi şöyle de özetleyebilirim aslında:

Gülü daha önce koparmamış bir insan onu dalında seyretmenin güzelliğini anlayamaz.

Ve herkesden tekrar tekrar üslubum ve tarzım için özür dilerim. Kusura bakmayın. Eğer kırıcı olan ben değilsem arkadaş adına benim özürlerimi kabul edersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaireYagmurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 601
ZaireYagmurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2013 02:53
bu arada konu okuyanlara yazanlara.. arkadaşımıza 200 lt hacmı akvaryum aldık ısıtıcı  ve iç motor alındı diş motor vardı zaten onuda yükseltmeye düşünüyör akvaryum tamamen mütiş bir şekilde oldu umarım arkadaşımız bir kayıpsız balıklar bakmaya nasıp olur . herkese teşşekür ederim saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FartherÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 160
FartherÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2013 09:57
bence önemli olan balığın zevk alması eğer balık zevk alırsa sizde zevk alırsınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir