ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ZaireYagmur
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
743
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2012 00:10
Son Ziyaret:
02 Eylül 2019 21:42
Toplam Mesaj:
601 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ZaireYagmur
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/131025.jpg[/img] YAGMUR

SON 10 MESAJI

Monocirrhus Polyacabthus
Düne ait bir kaç kare sizinle paylaşıyorum [:)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131025/050520180000051.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131025/050520180000421.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131025/050520180001121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131025/050520180001441.jpg[/IMG]
Monocirrhus Polyacabthus
[QUOTE=Ladres]

Sivrisinek larvası işinizi görür mü?[/QUOTE] Maalesef. Canlılar içerisinde yüzen bir canlıdan başka yemi kabul etmektedirler.
Monocirrhus Polyacabthus
[QUOTE=cameroon06]Balıkları ne ile besliyorsunuz ? İştahları nasıl, adaptasyon sorunu yaşadılar mı ?[/QUOTE]
Merhaba. Tanıtımda belirttiğim gibi diğer tür balıkların yavruları yani (zebra ve sp) yavrusu verme gibi durumu var. İçtahlari çok sağlam 2,5 hafta içinde yaklaşık 100 yavru tüketiler. Adaptasyon sorunu hiç yaşamadım.
Monocirrhus Polyacabthus
Son durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Balıklar hala huzur içindeler, şuanakadar olumsuz birşeye denk gelmedim [:)] Sadece yüzerlerken ve haraket ederlerken göremiyorum buda beni rahatsız ediyormu? Tabiki hayr çünkü zaten yüzen, uçan, sürünen her türlü balık türü olan tanklarım mevcut[:lol:] Bu tank amazon yaprak balıklarıyla sıra dışı kombine etmiş olmanın en güzel duyguyu yaşıyorum[:3] Bugüne ait tankdan ufak bir kare video izlemek isteyenler için paylaşıyorum. Mutlu hobiler herkese[:$]
[VID]youtu.be/z-kwgoYfVmE[/VID]
Monocirrhus Polyacabthus
[QUOTE=imbellis]Bu balığı ilk kez ilkokuldayken National Geographic’in bir kitabında görmüştüm. Malawi Gölü’nün yaşayan kayaları ile beraber benim gözümde tatlı sudaki en muhteşem avcı balıklar. Yaşayan kayalar adına yakışır bir şekilde zeminde ölü taklidi yaparak genç/yavru balıklar kendine yaklaştığında onları avlıyor. Ama bu davranışı sadece avlanacağı zaman gösterirken Amazon yaprak balıkları avlanma davranışlarını bir yaşam stili haline getirmiş.

Balıklarınız çok güzel ve çok beğendim, güle güle besleyin. Fakat paludaryumlarının su altı kısmının tasarımını pek beğendiğimi söyleyemem. Su üstü kısmı güzel bir “jungle” havası veriyor , su altı ise tam bir kaos. İri taneli ve koyu renkli kum çok kaba durmuş. Kullandığınız kayalar kum rengi ile uyumsuz. Bitkilerin düzenine de el atılabilir. Balıkların da sayısını ve boylarını göz önüne alınca genel su altı görüntüsünü çok boğucu buldum. Bence bu ender bulunan türü habitatına en uygun akvaryumda beslemek doğru olacaktır. Şu görüntüleri yakalamanın çok zor olduğunu sanmıyorum:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/300420180729001.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/300420180731081.jpg[/IMG]

Yine de emeğinize sağlık.[/QUOTE]
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Fikirleriniz benim için önemli elbet lakin şöyle bir durumu var video çok çok yakın mesafeden çekildi ayrıca çok amatörce mobil çekimi. İri taneli kum yok aslında zeminde 0 numara silist kumu ve aqua soil kullanıldı. Kayalar çok eğilmeden görünmüyor tankın içerisinde, aralarda yoğun kuru yosunu bir miktar canlı yosun kullandım. Üst kısım ise evet budama ve düzenli tertip yapılabilir.
Monocirrhus Polyacabthus
[QUOTE=Ladres]Çok güzel, çok iyi bir tecrübe. Balığın nüfusunu arttırmak için destek namına yapabileceğimiz birşey var mıdır?[/QUOTE] teşekkür ederim çok sağol bu güzel düşünceniz için. Şuanda sıkıntı canlı yavru bulmak. Bir kaç adet sp ve bir kaç adet zebra yavru var tüketiyorlar azar az lakin elimdekileri bitince nereden temin edeceğim konuda endişelerim var.
Monocirrhus Polyacabthus
[QUOTE=akertek]Hayırlı olsun.Uzun ömürlü olsunlar inşallah.[/QUOTE] Gerçekten epeyi zamandır hayalimi süsleyen canlılardı. Sizin sayenizde bu hayalimi gerçekleştirdim, çok sağol varolunuz[:)]
Monocirrhus Polyacabthus
[:)][:)][QUOTE=Yusuf Tanrıverdi]Hayırlı olsun zaire. Hızına yetişemiyoruz. Çok güzel canlılar gerçekten.[/QUOTE] Yusuf çok sağol teşekkür ederim [:)] Benim için farklı bir deneyim olacak önemli olan bundan sonrası onları hayatta tutabilmek.
Monocirrhus Polyacabthus
[QUOTE=AmazonDream]Öncelikle hayırlı olsun çok ilginç bir deneyim olmalı sizin için[:)]

İzlediğim bir belgeselde buna benzer belkide bu canlının, su altından suyun yüzeyindeki böceklere, karıncalara güçlü çenesi vasıtası ile su püskürterek suya düşürüyor ve böyle avlanıyordu.

Eğer o canlı bu canlı ise yavru balık vermenize gerek kalmayabilir.[:)][/QUOTE]
Sizin dediğiniz tüküren balık (Toxotes jaculatrix, ok balığı )olması lazım[:)] ve şimdi sırada ok balıkları edinmek planımda [:)] yukarıda amazon yaprak balıkların youtube belgeseli linki paylaştım yani tanıtım kısımda mevcut video.
Monocirrhus Polyacabthus
Saygı ve sevgi değer hobi sevenler. Bilgi edinmek soru sormak için de olsa lütfen özel mesaj atmayınız sizden ricam her bir soruya verecek cevabım olur umarım bu türler konusunda. Yanlız yorum kısımda paylaşım altında sormakta daima fayda vardır merak edenler için daha aydınlatıcı paylaşmış hale gelmesi için sizlerin katkılara ihtiyacımız olucaktır

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.