// My habitat //


KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2014 21:00
Sahip olduğunuz bitkiler ışık olarak pek yüksek ihtiyacı olan bitkiler değil. Maliyet açısından alternatif yöntemler deniyor olabilirsiniz. Ama 4 liralık floresan aldım diğerlerine para vermem demek biraz ilginç geldi bana. Ev tipi floresanlarla sucul bitkilerin ışık ihtiyaçlarını rahatça karşılayabileceğinizi düşünmeniz yanlış gibi. Lilaeopsisler size gereken uyarıları yakında yapacaktır zaten.

Umarım istediğiniz gibi gider kurulumunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratankÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2010
İl: Ankara
Mesaj: 165
muratankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2014 23:05
[QUOTE=Keys]Sahip olduğunuz bitkiler ışık olarak pek yüksek ihtiyacı olan bitkiler değil. Maliyet açısından alternatif yöntemler deniyor olabilirsiniz. Ama 4 liralık floresan aldım diğerlerine para vermem demek biraz ilginç geldi bana. Ev tipi floresanlarla sucul bitkilerin ışık ihtiyaçlarını rahatça karşılayabileceğinizi düşünmeniz yanlış gibi. Lilaeopsisler size gereken uyarıları yakında yapacaktır zaten.

Umarım istediğiniz gibi gider kurulumunuz. [/QUOTE]

Ben yaklaşık 3 yıldır hep Aquastar Grolüx ve Daylight kullanmış biri olarak bunlara birdaha para vermicem ve verdiğim paralar içinde üzülüyorum, Lilaopsisler 60cm tank yüksekliğine rağmen zeminde yeni sürgünler vererek yayılıyor, Litre başına 1Wat düşüyor flolarım T5.

İnanın iddaa ediyorum hiç masrafa gerek yok!



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir