Acemiden ilk bitkili Tank (Öneriye Açığım )


sTRongÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 67
sTRongÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 00:49
Öncelikle herkese selamlar... İlk bitkili akvaryumumdur.Bu yüzden sizlerin tavsiye ve önerileriniz benim için çok önemli ve değerlidir. Herkese iyi forumlar ve Saygılar...

Fotoğraflar:

                   

                    

                    

                    

                    

Boyut (cm):100*35*50
Kapasite (litre):175
Canlılar: Lepistes , Cüce Vatoz , L144 Cüce Vatoz

Bitkiler:Limon, Micra , Bacopa Monnieri , Willow Moss 

Malzemeler: *Taban: En alttan üste doğru; Hindistan Cevizi Torfu , Tül , Beyaz Çakıl , Midye kırığı , Dere Kumu , Akvarkum Bitki Kumu ,FondoVivo Bitki Gübresi,Humu Plus Bitki Gübresi, AquaClay 

                     *Aydınlatma: 2x39 Watt Daylight Floresan , 20 Watt Beyaz Floresan , 10 Watt Grolüx Floresan

                     *Co2: 2,5 Litre Mayalı Sistem Co2 , İsta 3 in 1 Difüzör                      

Akvaryum Bakımı: Haftalık %30 su değişimi... 

Kullanılan Yemler: Gemma Baby , Rotifish Kabuksuz Artemia , Rotifish Spirulina Wafers

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Tabanda El Yapımı Misket Gübre , El Yapımı Sıvı Gübre , Deepfloramin İz Elemetler

sTRong2013-11-12 18:53:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlueFallÇevrim Dışı

[B]10683,3[/B]
Kayıt: 14/05/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 722
BlueFallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 01:39
Öncelikle hayırlı olsun Emrecan kardeş, çok güzel tasarım olmuş. Zamanla ufak değişikliklerle çok daha güzel olacaktır. Yalnız tabanda kullandığın bir sürü kum enterasan olmuş  Özellikle dere kumu ve midye kırığına hiç gerek yoktu. Midye kırığı ph yükselttiğinden neon tetra gibi yumuşak su isteyen balıklara geçiş düşünürsen sıkıntı olur. Ayrıca yüksek ph bitki gelişimi de olumsuz etkiler. İki tür de bitki gübresi kullanmışsın fazla gübre de yosunlanmayı tetikler. Keşke kurulumdan önce taban konusunda konu açsaydın. Her katta sineklik kullansaydın tabanı boz derdim ama şimdi bozma aşamasında tüm kumlar birbirine karışacak. En altta beyaz çakıl onun üzerine  fondo vivo+humu plus karışımı onun üzerine de aquaclay harika olurdu. 
Neyse zaten daha yolun başındasın. İlk kuruluma göre çok iyi olmuş. Şu aşamadan sonra dikkat etmen gereken şey yosunlanma. Elindeki sıvı gübreleri kullanırsan tank oturmadığı için gübreleri bitkiler değil yosunlar kullanacaktır. İlk 15 -20 gün boyunca sıvı gübre vermeni tavsiye etmiyorum. Bitkileri fotosenteze ısındırmak için ufaktan co2 vermende sakınca yok. 

Aydınlatma da sorunlu gibi. Lamba kombinasyonunda grolux eksik. Bilgin olmadığını farzedip yazıyorum, biliyorsan kusura bakma artık  grolux pembemsi renkte ışık veren bir lamba türü. Daylight lambalarla birleştirilip kullanıldığında güneş ışığını taklit ettiğinden bitkilerin gelişiminde çok önemli. İlk kurulumda yüksek ışık da yosunlanmaya neden olacağından şuan elindeki toplam 108 watt ışık 175 litre için azıcık fazla gibi. 85 watt civarında olsa daha iyi olurdu. Sonra zamanla beslediğin bitki türlerine bağlı olmakla birlikte arttırman gerekecek. Ama dediğim gibi grolux çok çok önemli.

Birde şahsi fikrim ben akvaryumda nazar boncuğu görmeye dayanamıyorum, nazar değmemesi için Nas ve Felak sürelerini okusan kat kat daha etkili olur  
Sevgiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sTRongÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 67
sTRongÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 02:05
Dediklerinizi dikkate alacağım... Işıklandırma konusunda 20 ve 10 watt olan ışıklandırmayı çıkarsam kaç watt grolüks eklemem gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlueFallÇevrim Dışı

[B]10683,3[/B]
Kayıt: 14/05/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 722
BlueFallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2013 02:20
O ikisini çıkarıp bir tane 39 watt grolux iyi olur. Yine 100 watt ın üzerinde olacak ama çok da sorun olacağını sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir