Acemiye tavsiyeler


brutusÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 37
brutusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2011 23:36
Merhaba Ufuk bey eğer kayalı bir şeyler düşünürseniz bu şekilde ki kayalar daha gösterişli gider.



Örnek ve alıntıdır saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lifetimeÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Mugla
Mesaj: 380
lifetimeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2011 23:50
Öncelikle merhaba benden de tavsiye sana önce bitkilerini al tecrübe kazanana kadar limon zeytin anubias java moss rahatlıkla yetecektir sana sadece litre başına yarım watt aydınlatma kullan (mesela 60litre akvaryum 30 watt floresan) Bunun için de özel bir yere gitmene gerek yok her elektrikçide bulabileceğin daylight flolar bile işini görecektir ama sen 15w daylight 15w grolüx ayarlarsan çok güzel olur. Ha unutmadan son bi tavsiye akvaryumda bitkiler oturmadan balık ekleme bitkilerde kopmalar çürümeler olabiliyor buda balıklara zarar verebilir diye düşünüyorum. Zaten ilk haftalar bitkilerle uğraşacağın için balık seçiminide iyice araştırıp yaparsın. Bana sorarsan bitkili akvaryumlara en güzel tetra türleri güzel oluyo. 50-60 litre bi akvaryumda da rahatlıkla 6-7 adet tetra beslenebilir. Forumda bitkili akvaryum tanıtımları bölümüne bakarsan sana fikir verir başlangıç için birini yapmayı deneyebilirsin biraz daha tecrübe kazanınca kendi tasarımlarınla bize de göz zevki yaşatırsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2011 02:16
Merhaba
Allah hepimizden razi olsun ,burada önemli olan ayni duygu ve düsünceleri paylasan insanlarin birbirine faydalari.Ve istisare etme insanlar arasindaki sosyal kaynasmanin temelini olusturur.

Simdi gelelim akvaryumunuza kimse evde dekor olarak kullandiginiz kayadan yorum yapmamis.Benim görüsüm sakin öyle bir hata yapmayin olur :) . Neden derseniz birincisi arkadaslarin dedigi gibi bitkili akvaryumlarda benimde gereksiz gördügüm bir ayrinti. ikincisi illaki bir zaman sonra yosun tutacak yazik ne guzel bembeyaz yosun oldumu gicik gözükür. Unutmadan Su konusunda dedigim gibi maddi olarak uygunsaniz temiz turkuaz yada benzeri damacana su iyi olur .Hem su daha kolay oturur hemde canli kaybi olmaz. Ayrica Dekor olarak en güzeli arkadaslarin dedigi gibi Mangrow kökü olur. Yapacaginiz en güzel icraat, google da bitkili akvaryum ,pflanzen aquarium yada ingilizcesini yazin arattirin müthis örnekler var. Hic kaya olan yok diyebilirim. Su verdigim linkte de o cim gibi olan bitki var mükemmel görünüyor. http://www.aquaticmagic.de/images/AquaticMagic-huge-collection-of-aquarium-plants02.jpg       ---- Yine söylüyorum bitki icin CO2 reaktör sart aksini söyleyen bos konusur. Yok adapte olurmusta falan felan yahu biyolojik olarak zaten CO2 ye muhtac onu alacakki fotosentez yapsin. Neyse son olarak eger hala almadiysan Mutlaka dis filitre alin ,Bazi arkadaslar ic filitre yeter falan diye yazmislar, :)) ben buna gülüyorum. Nedenmi bir kere adamin akvaryumu 50 litre bir ic filitre en az 20 cm ye 5 cm felan . Icinde zaten yer yok birde filitreyimi koysun icine hemde hic güzel görünmüyor .Ic filitre bazi sistemlerde sadece yardimci amacli konulur tek basina asla tavsiye edilmez. Sizin icin gittigidiyor.com da baktim ben 40 liraya dis filitreler var fazlasi ile yeterli. insaallah yardimci olmusumdur .Kolay gelsin tekrar hayirli olsun..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir