ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lifetime
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2011 23:50
Son Ziyaret:
15 Şubat 2024 22:32
Toplam Mesaj:
380 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömür MEDE
Doğum Tarihi:
11 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Mugla
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/116463.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Balkona Koi Havuzu
Dediğinizi resimlere baktıktan sonra farkettim haklısınız biraz yanlıs olmus fakat ilk defa böyle bi iş yaptığım için biraz hata olur diye düşünüyorum :D Ama sanırım dayanır 400 litreleri 10mm cam rahat kaldırabiliyosa 15 cm ytong da kaldıracaktır diye düşünüyorum. Köşelerde hem alta hemde yana yapıştırıcı uyguladım. İns dediğiniz gibi açılmaz çünki söküp tekrar yapmamın imkanı yok suanda. Ben örerken yan duvarların saglamlıgını düşünüp yarım ytongla baslamayı düşünmüşüm sadece Köşeler hiç aklıma gelmedi.
Balkona Koi Havuzu
Yunus bey ytonglar 2ye kesemezdin çünkü zaten patlama kırılma riski yüzünden 15lik ytong almıstım 13.5 ve 5 lik ytonglar da mevcut piyasada ben saglamlık için 15lik tercih ettim. Dediğim straforlar sadece güvenlik için olduğundan iyice ince olanlarını tercih ettim 1 cm civarında kalınlıkları var yani hacimden pek bişey kaybetmiyorum.[;)].
Sinan bey bitkili akvaryumlarım oldu fakat dediğim gibi yarı sucul bitkilerle hiç uğraşmadım. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım ve bitki dikimi aşamasında özel mesajla biraz başınızı ağrıtabilirim [^_^]
Balkona Koi Havuzu
Düşünceler için teşekkürler fakat şuan havuz duvarlarını ördüm zaten. 15lik ytongla şuan havuz örülü şilteyi serip suyu doldursam hazır şuan sistem. Ben straforu dış görüntüsü ve içten ytong şilteyi delmesin diye içten de strafor uygulayacam. ondan sonrası şilteyi serip bitkilendirmekte. Bitki seçimi ve dikimi hakkında yardımlarınızı bekliyorum. japon şemsiyesi nilüfer ve su sümbülü olacak ama nasıl ve nereye dikilir bilmiyorum.
Balkona Koi Havuzu
Bu aralar mesai pek uymadığı için elim değmiyor eve cok yorgun geliyorum. Uğraşamadan yatıyorum. Bide dediğim gibi hastalık iyice zorlamaya başladı beni. Bu havada grip olmak da çok kötüymüş. Hafta sonu fırsatım olacak straforu yapıştıracağım iç ve dış yüzeye. Yapı marketten kartonpiyer yapıştırıcısı aldım her zemine rahatlıkla yapıştırırsın dedi bakalım deneyecem artık. Biraz yavaş ilerliyor fakat acele olup baştan savma olmasından iyidir diye düşünüyorum. Gün geçtikce farklı tasarımlar geliyor aklıma bitkilendirme olarak.
Balkona Koi Havuzu
İç yüzeye strafor yapıstırdıktan sonra üzerine sera naylonu kapatmayı düşünüyorum. Forumda bikaç kişinin sera naylonundan yaptığı çalışmaları görmüştüm. Toplamda 2 kat naylon 1 kat strafor olacak yalıtım için.
Balkona Koi Havuzu
Duvarlar yapıştırıldı şimdilik boş sadece ytong görüntüsü var. Tekzene uğradım bugün neler bulabilirim diye strafor tuğla deseni buldum dış görüntüsü için. Tam kurusun ytong dışına straforu yapıştırıp boyama işlemi kaldı. Bildiğiniz en küçük su bazlı boyayı söylermisiniz netten sipariş vereyim burdakiler 25 litre ve sonrasında işime yaramayacak :D Fotoğrafları alta atıyorum.
[IMG]http://i.hizliresim.com/LAOZz0.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/ZkOMoo.jpg[/IMG]
Balkona Koi Havuzu
Yapıştırma işlemine başladım ytong yapıştırıcısını hazırladım 20 dakika beklemeye bıraktım. Bu arada söylenenlere cevap vereyim dedim.[:)] Cam Konusunu araştırdım cok pahalıya gelecek 120-90-50cm büyüklüğündeki cama cam için inanılmaz rakamlar istiyorlar burda. Onun yerine sağlamlığı arttırmak için kendimce ufak alternatifler düşündüm. Resimdeki gibi değil de üstteki ytongu yarım ytongla başlayacağım. Duvar işçilerinin yaptığı gibi. Duvarların iç ve dış yüzeyine strafor yapıştıracağım dış yüzeyine falçata le şekil verip derzle kaplanıp doğal taş görüntüsü verilecek. Dış yüzey su ile temas etmeyeceğinden tek kat derz yeterli olur sanırım. Bu sayede ytongun soğuk kötü görüntüsü ortadan kalkacak hemde kış ayları için 2 kat daha fazla izolasyon sağlanacak. Ytongların altına kalın naylon serildi hem alttan rutubeti önlemek için hemde alttaki fayansa zarar vermemesi için. İç yüzey straforla kaplandıktan sonra üzerine tekrar kalın havuz şiltesi serilecek bu sayede balkona hatta alt eve yapacağı rutubeti en aza indirmek istiyorum. 2 kat naylon 1 kat strafor olacak tabanda. Onun dışında şimdilik bu kadar filtrasyon sistemini internette koi pond filter diye aratınca dolu var. Onlardan uygun olan bitanesini yapacağım. 10 litrelik turşu bidonunu kullanmayı düşünüyorum kafa motoru ve filtre malzemeleri konularında yardıma ihtiyacım var. Son olarak gider yapmam gerektiğini söyleyenler olmuş fakat yukarıda belirttiğim durumlardan ötürü bu çok zor görünüyor [:D]
Balkona Koi Havuzu
Cok fena grip oldum proje askıya alındı bugun biraz daha iyiyim hayırlısıyla yarın yapıştırma işine geçerim artık. Tek kat ytong 25 cm derinlik yapar koiler için yeterli gelmez diye düşünmüştüm. Eğer olursa risk almamak adına tek kat 25 cm cok daha sağlam olacaktır 270 litre yapıyor fakat yüzme alanları 120*90 olacak. Fethiyede ikamet etmekteyim su burda cok nadir olarak donar o da yerde kalan cok ince su tabakaları donar 25 cm kurtarır mı?
Balkona Koi Havuzu
Dediğinizi bende düşünmüştüm fakat bu haliyle 600 kiloya yakın ağırlık oldu dediğiniz ölçüler 120 130 gibi olacak tahminen sadece suyun agırlıgı 750 litreyi bulacak. Nette 15lik ytongların agırlığını bulamadım fakat tahmini olarak 150 kilo kadar sadece onların ağırlığı var( Tartmadım ama elime aldığımda 7-10 kilo olduğunu tahmin ediyorum. Tam olarak kaç kiloya geliyor bilen varsa çok sevinirim) Havuzu 2 sütunun arasına koydum o kapının bitiminde 1 havuzun köşesinde 1 adet sütun var. Yinede fazla yük bindirmek istemiyorum balkona. Ev 2 yıllık ve kışın 500 600 kilo odunu yine o köşeye yığmıştım. Bu arada Fotoğrafta küçük çıkmış ben 187 boyumla içine cok rahat oturabliyorum. Hatta eşimle boşver balıkları yazın içine girer serinleriz diye dalga geçtiğimiz bile oldu [:D].[EDIT]lifetime,2016-03-16 09:29:03[/EDIT]
Balkona Koi Havuzu
Bir kaç gündür foruma giremedim. Bugün gittim ytongları getirdim toplamda 20 adet aldım 16tanesi işimi gördü 4 tane boşta kaldı. 15lik ytonglardan aldım. Hem ağırlık olarak biraz daha hafif olsun hemde duvarlar cok kalın olur da çirkin görüntü olur dedim. İç ölçüler 120-90-50 oldu 540 litre su alacak gibi duruyor. Şimdilik sadece ytongları üst üste koyarak deneme yaptım ilk fırsatta yapıştıracağım. Şimdilk bi foto atayım önerilerinizi alayım.
[IMG]http://i.hizliresim.com/7g70W5.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.