AGA 2009


nyucelÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 985
nyucelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 17:33
AGA 2009'a katılmak için son tarih 15 eylül. Umarım bu yıl geçen yıllardan daha iyi dereceler alan arkadaşlarımız olur.

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 10:30
Merhaba,
 
Linkteki yazismalar uzerine AGA' ya katilma kosullari ile ilgili ayrintilari bolum bolum paylasmaya baslayayim:
 
1. Ilk olarak elbetteki tanki yarismaya en uygun hale getirmek gerekiyor. Bu konuda herkes kendi bilgisini, yetenegini ve tarzini ortaya koyacaktir zaten. Ben yanlizca degerlendirmede dikkat edilen hususlari aktarayim:
 
- Genel izlenim-etki (1-35 puan arasi)
- Kompozisyon, denge, bos alan kullanimi, renk kullanimi (1-30 puan arasi)
- Materyal secimi ve kullanimi (1-20 puan arasi)
- Duzenlemenin surdurulebilirligi (1-15 puan arasi)
 
 
2. Ikinci olarak fotograf cekme var. Bu bir fotograf yarismasi degil; dolayisiyla harika fotograflar gerekmiyor, sadece temiz ve net fotograflar yeterli. Bu nedenle fotograf cekim tekniklerinden ziyade, yarismanin fotograf konusunda istediklerini paylasmak istiyorum:
 
- Herkes en az 2, en fazla 5 adet fotografla yarismaya katilabilir. Fotograflarda en az 1 adet tankin tamamini icine alan bir genel gorunum ve 1 adet yakin cekim fotograf bulunmali.
 
- Fotograflar icin belli bir cozunurluk sinirlamasi yok ancak mumkun olan en ayrintili ve net fotografi tercih ediyorlar. Burada bence kalite ve netlik oncelikli kriterler olmali. Bunlari fazla bozmadan mumkun olan en buyuk ve ayrintili fotograflar kullanilabilir. Yakin cekimlerde zaten fazla buyuk fotografa ihtiyac olmuyor.
 
- Fotograflar JPEG formatinda tercih ediliyor. Yanliz JPEG' lerin kalitesi %75 yada daha fazla olmali. Ayrica BMP, RAW, TIFF formatlarida kabul ediliyor. GIF formati istenmiyor.
 
- Fotograflarda yanlizca renk, aydinlik, kontrast ve keskinlestirme (netligi arttirma) ayarlari yapmak serbest.  Bunun disinda gecen yilki katilimimda kirpma ve boyutlandirmada yapmistim ve sorun olmamisti.
 
- Imzali yada resimli fotograf istenmiyor.
 
- Bunlar disinda dijital olmayan fotograflarin gonderimi ve bitki plani ile ilgili (tankin neresinde hangi bitki oldugunu yazan fotograf) birkac sey yazilmis. Bunlari herkesin dijital fotograf gonderecegini, bitki planlarinida onceki orneklerden gorebilecegini dusunerek yazmadim.
 
**********
 
Bundan sonraki mesajda katilim ile ilgili asamalar hakkinda sizleri bilgilendirmeye calisacagim. 15 Eylul' e kadar insallah hazirlanan herkes problemsizce katilimini gerceklestirmis olur. Hazirlanan herkese simdilik iyi dizaynlar ve guzel fotograflar :)
mustafaerdogar2009-09-01 20:38:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ugur22Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2007
İl: Edirne
Mesaj: 425
Ugur22Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 13:12
[Quote]3-  ADA ürünleri yada üstünlüğü kanıtlanmış ürünlerin ülkemizde bulunmaması...
 
Bunların başında da substrat ve  kaliteli standart ebatlı akvaryum tankları geliyor.. 
Türkiyedeki satıcı firmalar, Çin ve Uzakdoğu firmalarıyla daha çok çalışıyorlar. Çünkü daha çok kazanıyorlar. Ya da alıyor Big-Bag (Büyük torba--ucuz--) Aquaclayi  bölüyorlar bölüyorlar satıyorlar..
 
Yukarıda yazdığım hususlarda  dernek faaliyetleri (dernekçilik) çok önemli hale geliyor...
Derneklerin amaçlarından biri kişileri yada ilgili topluluğun magduriyetini ve ihtiyaçlarını gidermektir..[/QUOTE]

Devamlı yabancı forumları takip eden biri olarak bu maddede sonuna kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum. Eğer yeterli maddi imkanım olsa bu ürünlerin ülkemize ithalatı için çalışırdım. Sadece substratları getirsek büyük yol katederiz aslında.


Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ubecerenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 570
ubecerenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 22:46

Benim bu konuda bir girişimim oldu, hatta iki sayabiliriz.İmkanlarımızla, güçlü ve karışık taban kurulumlarıyla yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz fakat bu da bir yere kadar götürüyor bizi.Örneğin Hemianthus callitrichoides(cuba) gibi muhteşem bir zemin bitkisini bırakın güzel bir tabaka oluşturup komple akvaryumda yaymak, yaşatmakta bile zorlanıyoruz.Sırf bu bitkiyi anlamak için evde deneysel ortamlar oluşturdum emersed yani susuz başlangıçla bitkiler aylarca sağlıklı kaldılar fakat neredeyse hiç büyümediler, ardından zengin saksı toprağında denedim biraz daha yayıldılar fakat ADA aquasoildeki yayılımla kıyaslanamaz bile.Paket halinde bu ürünü aldığınızda yol parası ürünün yaklaşık 3-4 katına gelmekte ve 100 euroluk gümrüksüz alım sınırını geçmekte,İthalatçılar ticari kaygılarla bu ürünleri getirmiyorlar, ithalat-ihracat işimin bir parçası olduğundan sırf Türkiyeye sokmak adına ADA japonyayla yazıştım hatta Japonyaya Takashi Amanonun verdiği seminere davet ettiler fakat minimum sipariş miktarları ne yazıkkki amatör bir ruhla bu işin yapılmayacağını gösteriyor. Oliver Knott da bu ürüne benzer bir substrad çıkardı onunla olan konuşmalarımda da bunu düşüneceğini fakat doğal olarak ilk etapta bir toptancıyı tercih ettiklerini söyledi.(Bu arada yeni ürünlerinin ambalajlarını üretme ihtimalim var eğer bu gerçekleşirse nazımız daha kolay geçer).Bu hobiye gönül veren kişiler olarak yapmamız gerektiren bu hastalığı mümkün olduğunca çok kişiye bulaştırıp daha güçlü sesimizi duyurabilmek diye düşünüyorum...  

ubeceren2009-09-01 22:48:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 18:12
Evet, katilim islemlerini sirayla anlatmaya devam edeyim:
 
3. Ilk olarak AGA' nin yarismayla ilgili sayfasina giriyoruz. Link:
 
 
Yapmamiz gereken ilk sey sag ust kosede bulunan "register" kelimesine tiklamak ve kayit olmak. Tikladiginizda acilan sayfada doldurmaniz gereken bosluklar belirecek. Yukaridan asagiya doldurmaniz gereken bilgiler:
 
- sececeginiz bir kullanici adi
- sececeginiz bir parola (en az 6 karakter)
- tekrar parola
- e-mail adresiniz
- AGA yarismasini nereden duydugunuz (doldurmak zorunlu degil)
 
Bilgileri girdikten sonra "continue" yazili kisma tikliyorsunuz.
 
Bu islemi yaptiginizda eger bir sorun cikmazsa "registration received" baslikli bir sayfa acilacak. Bundan sonra kayitta verdiginiz e-mail' e bakmaniz gerekiyor. "AGA showcase robot" adli kisiden e-mail almaniz gerekiyor. Mail hemen gelmeyebilir; biraz bekleyin. Birgun icinde gelmezse mutlaka kayit islemini tekrarlayin.
 
Mail' i alanlar maildeki linki tiklayarak AGA' nin kayitli kullanicilar icin giris sayfasina ulasacaklar. Bu sayfada ustten sirayla kullanici adi ve sifrelerini girerek "log in" yazili kisma tiklayarak yarismaya kayit icin ilk adimi atmis olacaklar.
 
Bu islemi  hemen yapabilir; diger islemleri daha sonraki gunlerde yapabilirsiniz. Biraz uzun anlatsamda oldukca kolay bir islem. Umarim ingilizce bilmeyenlerin katilmasina faydali oluyordur bu yazdiklarim..
 
Bir terslik olmazsa yarin anlatmaya devam ederim.
 
**********
 
Evet birgun gecikmeyle devam edelim..
 
4. Kullanici adi ve sifrelerini girip log in yapanlarin karsisina "new entrant" baslikli bir sayfa gelecek. Yine bu sayfada sizden birtakim kisisel bilgiler isteniyor. Yukaridan asagiya doldurmaniz gereken bosluklar soyle:
 
- Tam (yasal) isminiz (isim ve soyadi olarak giriyorsunuz)
- Adresiniz (koy, ilce vb. eklemeden giriyorsunuz)
- Yasadiginiz ilce veya sehir ismi
- Yasadiginiz sehir ismi
- Posta kodu
- Ulke ismi (Turkey olarak doldurulmasi daha uygun olur)
- e-mail adresiniz
- Kendinize ait bir siteniz varsa giris linkini verebilirsiniz (zorunlu degil)
- AGA uyesi misiniz? cevap hayirsa "no" ile baslayani evetse "yes" ile baslayani (biraz abarttim galiba :) ) isaretliyorsunuz. Bilmeyenler zaten Hayir i isaretlemeli.
- Aqua Design Amano (ADA) 2010 yarismasinada bu tank ile katilmak istiyormusunuz? (seneye mayisa kadar yeni ve daha guzel bir tank hazirlayacaginiza inaniyorsaniz bu secenegi hayir olarak isaretleyin. Yok hazirlanamam diyorsaniz evet i isaretlediginizde ayrica ADA ya katilim islemleri ile ugrasmaniza gerek olmayacak)
- Tanitimda ve yarisma sonuclarindan olusturulacak CD' de e-mail adresinizin gorunmesini istiyormusunuz?
 
Bu bilgileri eksiksiz ve dogru olarak doldurduktan sonra "save" yazili kisma tikliyorsunuz. "Show entrant" baslikli bir sayfa acilacak ve size girdiginiz bilgiler bir tablo halinde gosterilecek. Bilgileri kontrol edip eksik varsa sayfanin altindaki "edit entrant" yazili bolume tiklayarak duzeltebilirsiniz. Bilgilerde sorun yoksa simdilik bu asama bitiyor. Bir sonraki asamada bu sayfadaki en altta bulunan "add an aquascape"  kismina tiklayarak tankinizla ilgili bilgileri girmeye baslayacaksiniz.
 
Emek ve zaman harcayarak yazdigim bu bilgilerin ise yaradigindan supheli olsamda en azindan buyuk ihtimalle Tevfik Bey tarafindan konu sabitlendigi icin anlatimlara devam etmeye calisacagim. Kayitla veya fotograf duzenleme ile ilgili sorun yasayanlar bana ulasirlarsa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim..
 
**********
 
5. "Add an aquascape" kismina tikladiginizda acilan sayfada tankinizla ilgili girmeniz istenilen bilgiler yine yukaridan asagiya sirayla:
 
- ilk sirada hazir secili olan (first time entry) oldugu gibi kalmali.
- Previous year entry number (if applicable) yazili kisimin yani bos birakilacak
- tankinizin uzunlugu (cm olarak)
- genisligi
- yuksekligi
- "cm" secili kalsin
- tankinizin hacmi (litre olarak)
- "litre" secili kalacak
- kategori secmeniz gerekiyor. Bitki akvaryumu ile katiliyorsaniz hazir secili olan "Aquatic garden" oldugu gibi kalacak. Diger dallar icinde ilgili sikki secmeniz gerekiyor; biyotop icin biotope aquascape, paludaryum icin paludarium gibi. Ilginc bir sekilde 2000 yilindaki ilk yarismadan bu yana hic gormedigim "Artificial aquascape" seceneginin ne sebeple bulundugunu anlamadim; sonuclar aciklaninca belli olur sanirim. Neyseki katilicaklari ilgilendiren bir konu degil su asamada.
- Tankiniza bir isim veriyorsunuz (ingilizce olarak) ve bu bolume yaziyorsunuz (alinti isimlerlerden kacinin)
- Kullandiginiz bitkilerin isimlerini yaziyorsunuz (genel isimleride yazilabilir ancak ingilizce yazmak gerekeceginden siz en iyisi latince isimlerini yazin)
- Kullandiginiz balik, omurgasiz, (paludaryumsa) amfibi vb. isimlerini yine mumkunse latince olarak yazin.
- Tankinizda kullandiginiz dekoratif materyalleri yazin (tabandaki kumdan kullanilan kaya, kok vb. hersey). Tabi bunlarida ingilizce yazmak gerekeceginden bu asamada yaninizda bir sozluk bulundurmaniz iyi olur. Kelime kelime yazmaniz yeterli.
- Arka plan kullaniyorsaniz, yaziyorsunuz. Ornegin siyah fon icin "black paper" (siyah kagit) yazmaniz yeterli. Farkli renkler icin black yerine o rengin karsiligini yazarsiniz.
- isiklandirmanizi yaziyorsunuz. 5*30W T8 gibi. Ingilizceye gerek yok
- kullandiginiz filtrasyonu yaziyorsunuz. Filtrasyon tipi ve debisi yeterli olur sanirim. Tip olarak sump, external filter (dis filtre), internal filter (ic filtre), hang-on filter (selale filtre) gibi. Debi olarakta 700lt/h, 1200lt/h gibi.
- Ek bilgileri giriyorsunuz. Gubreleme, su degisimi vs. Bu kisimda su degisimi "water change" olarak gecer. Ornegin haftada bir 20 lt degistirdiginizi dusunelim. Yazmaniz gereken: water change= 20 lt/week.  15 gun yada farkli zaman araliklari icin "/" den sonrasina gun sayisini ornegin 15 day olarak yani: 20 lt/15 day seklinde girersiniz. Gubrelemede "fertilization" olarak gecer. Onun icinde kac gunde bir kac ml kullaniyorsaniz ayni su degisimindeki gibi yazarsiniz. Su degerlerini olctuyseniz su degerleri "water parameters" olarak gecer. Karsisina buldugunuz degerleri oldugu gibi yazarsiniz (GH:5, pH:7 gibi. Sicaklik icin Temperature: 26 C gibi yazabilirsiniz.
 
Bu bilgileri girdikten sonra "save" yazili butona tikliyorsunuz. Karsiniza "Aquascape Updated" baslikli bir sayfa gelecek. Burada yine girdiginiz bilgileri tablo halinde gorecek ve kontrol edeceksiniz. Duzeltmeniz gereken yer cikarsa sayfanin altinda " edit aquascape" yazili kisma tiklayarak bir onceki kisma donebilirsiniz.
 
 
mustafaerdogar2009-09-08 07:17:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagatay301Çevrim Dışı

[B]3360,2[/B]
Kayıt: 16/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 343
cagatay301Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2009 18:36
Evet, başvurular 30 Eylül'e kadar uzatılmıştı,ben de pazartesi günü biyotop kategorisinden katıldım,başvurum ertesi gün onaylanmış.Haydi hayırlısı bakalım,katılan herkese başarılar! cagatay3012009-10-02 18:37:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2008
İl: Bursa
Mesaj: 1138
emreutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2009 12:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2009 13:21
Malesef biotop katagorisinde (bitkilileri incelemedim) ülkemizden derece yine çıkmadı. Oysaki Mustafa Abiden oldukça umutluydum ama gerçekten çok sıkı katılımlar var. İlk defa adil bir sonuç çıktığını düşünüyorum. Sadece Polonyadan katılan Łukasz Beyin amazon biotopunun derece alamamasına şaşırdım  ... Mustafa Abi paludaryum katagorisine katılsaydı belki daha fazla şansı olabilirdi. Artık bütün umutlarımız seneye Tebessüm
 
Saygılar..
aqua_boy2009-11-28 13:26:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2008
İl: Bursa
Mesaj: 1138
emreutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 22:55
 
Mustafa bey  AGA katılım ücreti konusunda bilgi verebilirmisiniz?  Diğer yurtdışı yarışmalarda IAPLC, ASE, AAC katılım ücreti yoktu...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 23:31
Bu yıl bizde henüz katılmadık ama bildiğim kadarıyla katılım ücreti önceki yıllarda olduğu gibi 5 Amerikan doları. Bir kişi farklı kategorilerde birden fazla katılım yapacaksa her katılım için 5 USD vermesi gerekiyor. Ücreti en kolay ödeme yolu Paypal ile oluyor. Henüz hesabı olmayan katılımcıların www.paypal.com.tr adresinden hesap açmaları gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çağlar EgeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2010
İl: Denizli
Mesaj: 169
Çağlar EgeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 23:49
Ben anlamadım şimdi ben seneye (mayıs a kadar)tankımı istediğim görüntüye ulaştırabilirsem ADA ya katılmak istiyorum...
1-para ilemi katılınıyor bu yarışmalara?
2-''Aqua Design Amano (ADA) 2010 yarismasinada bu tank ile katilmak istiyormusunuz? (seneye mayisa kadar yeni ve daha guzel bir tank hazirlayacaginiza inaniyorsaniz bu secenegi hayir olarak isaretleyin. Yok hazirlanamam diyorsaniz evet i isaretlediginizde ayrica ADA ya katilim islemleri ile ugrasmaniza gerek olmayacak)''Abi bu maddeyi en az 20-30 kez okudum anlamadım (inşallah anlayışla karşılarsın)kafam karışıyo şimdi biz adaya katılmak için agaya mı üye oluyoruz?Anlamadım işte kafam karışıyo soru da soramıyorum...Abi inşallah anlayışla karşılarsın belki biraz saçma sapan bir soru oldu ama ne biliyim işte..
İyigünler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2010 10:13
1- Şuan için sadece AGA' ya katılım ücretli; diğerlerine ücretsiz.
2- AGA' nın katılımları Eylül' de bitiyor. Örneğin bu yıl için ele alalım: Önümüzdeki ay, yani Eylül ayının 25' inde AGA 2010' a katılımlar son buluyor. Şuan halihazırda yarışmaya katılacak bir tank varsa bununla AGA 2010' a katılabiliyorsun. Katılım sırasında önümüzdeki yıl için ADA' ya yani IAPLC 2011' ede AGA' ya katıldığın bu tank ile katılıp katılmak istemediğin soruluyor. IAPLC yarışmasının normalde katılımı ayrıca yapılıyor ve dediğin gibi Mayıs ayında oluyor. Ancak bu seçeneği evet işaretlersen bu tank ile IAPLC' ye de katılmış oluyorsun; ayrıca katılım yapmana gerek kalmıyor. Burada önemli olan IAPLC' ye bir katılımcı yanlızca bir tank ile katılabildiği için hakkın dolmuş oluyor. Seneye Mayıs' a kadar daha güzel bir tank hazırlama durumu varsa bu seçeneğe hayır demek lazım.
 
İşin doğrusu zaten gördüğüm kadarıyla bunu yapan fazla kişide yok dünyada. Genelde Mayıs ayına kadar bir tank hazırlanır birçok fotoğrafı çekilir ve genel görünüm fotoğrafı ile önce IAPLC' e katılınır daha sonra aynı  fotoğraflarla AGA' ya katılınır.
mustafaerdogar2010-08-28 11:38:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2010 10:51
Hızlı bir şekilde bu işe gönül verenlerin sayısı artıyor, katılımlarda bariz artışlar var galiba. 3 kişiyle katılım verdiğimizi anımsıyorum. 2008'de bu işe gönül verdim, sektörde gerçekten çok şey değişti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2008
İl: Bursa
Mesaj: 1138
emreutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 17:03
 
Paypal hesabını açtırdım...
 
AGA katılım ücreti dışında diğerlerinden farklı olarak katılımcının (katılımcı+fotoğrafçı) imzalaması gerektiği bir online form veriyor;
 
 
Bu formun önce çıktısını alıyoruz  imzaladıktan sonra tarayıcıda taratıp e-maille AGA ya gönderiyoruz.
 
AGA (Amerika)  işleri biraz zorlaştırıyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir