Ağlamak istiyorum :(


oliverzegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 867
oliverzegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 22:48
Bir anımı anlatmak istiyorum bu konu ile ilişkili.
 Akrabamda ufakken 25 40 litre arası bir akvaryum ve içinde lepistes balıkları vardı.Sürekli bir akvaryum kurma çabası içine düşmüştüm yaş 15 e gelince tabi ozamanlar internet balık  akvaryum alma imkanım yoktu.
Ama ben yılmamış bir türlü bu işe bir çözüm bulabilceğimi düşünüyor ve  gündüzleri çalışıyordum.Tabiki bilinçsizlik ve internet olmadığından sitemizide bilmediğimden dolayı yani bundan 13 sene öncesi.2 arkadaş bana biryerden balık temin edip evde bakıcaktık arkadaşımın adı eyüp tü.
2arkadaş gazi barajına gittik fakat balık yakalayamadık .Birgün bir müşterimiz meslek ve isim vermiyeceğim.Şişli ermeni mezarlığında çok güzel balıklar olduğu bu havuzlarda soğuk suda yaşıyan akvaryum balıkları olduğunu sölemişti.2 arkadaş ziyaretçi gibi gidip havuzlardan balık çalmıştık tabiki o müşteriminde yardımı ile.Ve eve ilk akvaryumu kurmuştum.taki 1 hafta sonra annemin terkos suyunu akvaryuma boşaltmasından sonra balıkların ölümü ile sonuçlanana kadar.Çok fena moral bozukluğu içindeydim artık annem günaha giriyoruz bir daha böyle şey yapma demiş ve akvaryuma kati süratte karşı çıkmıştı.
Yaş 23 e gelmiş askerlik bitmiş evlenmiş ama aklımda hala bir akvaryum sevgisi çıkmamıştı.Nedendir bilmem ama eşimde annem gibi akvaryum karşıtıydı.Fakat gine yılmadım bir türlü hayalimdeki akvaryumu kurmalıydım.Ve o gün gelip çatmıştı EVLİLİK YIL DÖNÜMÜ .
Bilirsiniz hediye hediyedir işte iyisi kötüsü olmaz gibisinden eşime bir akvaryum hediye ettim :) Bune dediğinde evlilik yıldönümü hediyesi dediğimde ilk başta şok olmuş ama ginede kabullenmişti .İlk başta 30 ltrelik akvaryumdu.Şuan ise 2 adet akvaryum mevcut 300 lt.kapasitelik toplam .
Diyeceksinizki eşiniz balıkları şuan istiyormu bilmiyorum bayanların gen indemi var gine karşı çıkıyor ama ben amacıma ulaştım. :)
Ufak bir not ekliyeyim tüm ermeni asıllı  kardeşlerimiz abilerimizden çaldığım balıklar için özür dilerim ufaklık aklı işte .
Herkeze sağlıklı hobiler .Kardeşim sende üzülme benim taktiği kullan hediye felende al evine mobilyalı akvaryumunu imkanların doğrultusunda :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

driftÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 704
driftÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2010 09:56
Yorumlarınız için teşekkür ederim hepiniz haklısınız zaten düşündüm benim yaşımada 40 lt yeter diye düşündüm.BANA ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Arkadaşlar bugün akvaryumu gözetlerken arka camda ve yan camda ALG türü bir bakteri olduğunu gördüm bu bakteriye nasıl çözüm bulabilirim?
 
SAĞLIKLI BALIKLAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

calmseaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Trabzon
Mesaj: 297
calmseaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2010 14:48
Bence üzülmene hiç gerek yok. Bizlerde bu işe böyle başladık. Küçücük akvaryumlarla. Hatta ben ilk balığımı kavanozda bakmıştım. Hiç unutmam siyah moliydi. Çocukluk işde... Şu an 28 yaşındayım ve mobilyalı akvaryum alalı 1 sene oldu. Onuda kendi evime çıktıktan sonra kurdum. Yani söylemek istediğim biraz daha sabret. Her şey güzel olacak merak etme. Uğraştığın hobiden zevk almaya bak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhteşem benÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1413
muhteşem benÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2010 19:18
Tavsiyem misafirliğe gittiğin zaman bir şekilde akvaryum konusunu aç ordakilerle tartış.Ama  önce her yemekte  ve her bulduğun vakitte babana çok bilmişlik yap mesela japonla sarı prenses yaşamaz falan de sonra tahammül edemiyecek alıcaktır akvaryumu.Tecrübeye sabittir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bursk1925Çevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 9
bursk1925Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 02:55
Bak dostum ben mesela 22 yaşındayım.Ama benim akvaryumum da 25 lt. Seninkinden bile ufak değil mi? Ben hiç üzülmüyorum mesela bu duruma çünkü bu iş biraz tecrübe kazanmayla yapılabilecek işler ve gerçekten maddiyata dayanıyor.Annen ve babanın bu tavrını haklı buluyorum çünkü bu devirde para kolay kazanılmıyor.Ayrıca bence 25 lt lik bir akvaryum bile çok zevkli. bitkilendirme nasıl yapılır?balıkların hastalıkları nasıl anlaşılır bunların hepsini tek tek görüyorsun öğreniyorsun. Ama şu haliyle bile ben akvaryumuma ayda 50 tl en az harcıyorum kendi cebimden.Bizimkilere desem ki 200lt lige geçicem tamam derler birşey demezler ama o kadar çok bilgi sahibi ve zamanım oldugunu düşünmüyorum çünkü okulum var. Amacım güzel bir yuva kurup büyük işlerle uğraşmak.Sen de umarım önce öğrenip sonraları işi büyütürsün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir