ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bursk1925
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Aralık 2010 13:45
Son Ziyaret:
12 Ocak 2011 14:04
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak erdemli
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burak erdemli

SON 9 MESAJI

yüzgeçlerin kapanması ve titreme
Benim balığım tüm bunları atlattı ve şu an hamile umarım sizin ki de kendine gelmiştir.
dişi erkekten rahatsız olur mu?
Sanırım dişi veliferam hamile karnının arkasında siyahlık var gözle görülür şekilde. Ancak  erkek veliferam dişinin sürekli peşinde sürekli kur hareketleri ve karnına doğru sert hareketler yapıyor dişi veliferam nereye gitse karşısına çıkıyor. Bu dişiyi strese sokar mı? Onu ayırmalı mıyım?
Akvaryumum 30 lt olduğundan karşılaşmamaları imkansız. Sizce ne yapmalıyım? erkeği mi  dişiyi mi ayırmalıyım? Yoksa kendi hallerine mi bırakayım?
kılıçkuyruk hamile mi yoksa hasta mı?
Kendisinin kardeşinin karnı gayet normal ve ilk aldıgımda da gayet normaldi
kılıçkuyruk hamile mi yoksa hasta mı?

Acaba kılıçkuyrugum hasta mı bu şişlik hamilelikten mi? Siyahlık yok çünkü
yüzgeçlerin kapanması ve titreme
Bugün akvaryumuma yeni bir dişi velifera aldım aslında 1 erkek 2 dişi velifera aldım.Ancak dişilerinden birinde bir problem var.Arada sırada değişik hareketler yapıyor dimdik duruyor ve kuyruğu küçücük  şerit gibi üst yüzgeci de kapalı.Ayrıca bildiginiz hayvan titriyor sarsılıyor. Aldıgım yeni üyelerden de biri çok sakin köşelerde duruyor erkek olan da aşağı yukarı çıkıyor hızla.
Dişi veliferamın neyi var? Digerleri için bir çözüm var mı?
Ağlamak istiyorum :(
Bak dostum ben mesela 22 yaşındayım.Ama benim akvaryumum da 25 lt. Seninkinden bile ufak değil mi? Ben hiç üzülmüyorum mesela bu duruma çünkü bu iş biraz tecrübe kazanmayla yapılabilecek işler ve gerçekten maddiyata dayanıyor.Annen ve babanın bu tavrını haklı buluyorum çünkü bu devirde para kolay kazanılmıyor.Ayrıca bence 25 lt lik bir akvaryum bile çok zevkli. bitkilendirme nasıl yapılır?balıkların hastalıkları nasıl anlaşılır bunların hepsini tek tek görüyorsun öğreniyorsun. Ama şu haliyle bile ben akvaryumuma ayda 50 tl en az harcıyorum kendi cebimden.Bizimkilere desem ki 200lt lige geçicem tamam derler birşey demezler ama o kadar çok bilgi sahibi ve zamanım oldugunu düşünmüyorum çünkü okulum var. Amacım güzel bir yuva kurup büyük işlerle uğraşmak.Sen de umarım önce öğrenip sonraları işi büyütürsün.
30 litreye Co2
Zülfü bey benim merak ettigim hani herhangi bir difüzör yardımı olmadan havataşından çıkan kabarcık 0 çözünme mi sağlar? Yani 25 lt için bi kaç bitkiye yetecek co2 olsun yeter bana gerçi çoğalıyorlar giderek ama..
30 litreye Co2
Ben de 25 lt bir akvaryumla uğraşıyorum. Co2 olayı benim de kafamı karıştırıyor. Mayalı sistemden oldukça yoğun co2 elde ederiz gibi geliyor bana. Bunun hepsini çözersek difüzör yardımıyla balıkların saglıkları açısından iyi olmaz gibi. Ancak hava taşı kullanarak bu çözülmeyi alt seviyelerde tutarsak işimizi görebilir. Ama bu konuda emin değilim yani sorum şu:
Mayalı sistemden gelen boruyu havataşına bağlayarak kabarcık bırakmak suya karbondioksit çözer mi? Yoksa bu çözülme 0 mı olur? Zaten yüksek derecelerde çözülme istemiyoruz hacimden dolayı...
periskop2010-12-05 13:54:16

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.