ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oliverzeg
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2009 20:56
Son Ziyaret:
15 Haziran 2023 18:26
Toplam Mesaj:
867 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
isa özdemir
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
YAPARLAR A.Ş
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Karabük/İstanbul/Düzce.
Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil.

SON 10 MESAJI

Tatile Gidiyorum Balıklar Nolcak
Oda ışığı yeterli gelicektir.Deniz akvaryumu ise birşey diyemem.
3 Ay Içinde 30 Kilo Vermek. Kendi Diyetim.
Spor dalları hakında pek fazla bilgim yok. Klasik olarak basket diyebilirim fakat,Kalsiyum belki bünyeye göre boy yapabilir.Her insanda etki göstermeyebilir.
Arkadaşlar Işe Girdim Ama Sorularım Var :/ ?
İlk mesleğim çok hafifti birden kendimi ağır sanayide buldum.Gördüğüm presler ve farklı bir sürü makineler oldu.
Hayatımda hiç anlamadığım bişey elktrostatik boyacılığı girdiğim işyerinde öğrendim.Oradanda cnc tarzı bendmaster serisi italyan yapımı pedrozolli markalı bir bandmaster makinesi operatorü oldum.Mühendislerin yapıcağı işi yapıyorum.Onuda geçtim çekiç tutamayan bu eller 350 bin euro luk makinanın tamirinde bile iş görüyor artık.Demek istediğim şu pes etme öğrenmeye açık ol ve meraklı ol.Sonuçta o makineyide senin gibi bir insan yaptı.
Başarıcaksın.
3 Ay Içinde 30 Kilo Vermek. Kendi Diyetim.
Uzamak için barfiks çekmeni tavsiye ederim boş yere zıplamakla boy uzayacağını sanmıyorum.
Basketbolda zıplamak olduğu kadar uzanmak gerilmek ve koşmakta olduğu için bu hareketlerin tümünü yapman lazım.Örneğin ip atla.
Ben aynı diyete devam ediyorum.Hamur işlerinden gine uzağım fakat artık aşırı kilo veremıyorum tahmini günde 200 grama kadar düştüm.
Buda haftada 1 kilo demek.
Size aç kalın demiyorum sadece yemeklerin kalorisi öğrenin.Örneğin bu gün bizim aşcı büyük kesim su böreği yapmış yedim.Su böreğinin kalorisi 450 kalori.
Demek istediğim günde 4 dilim yersem 1 gün yemekı yemem lazım yoksa aşırı kalori yapar.Sonuç yağa dönüşür spor yapmazssam.
Dün şehriye vardı cevizli 300 grama yakın tabakta vardı.
900 kalori demek
2 tabak yerseniz 1 gün boyunca size 200 kalori kalıyor diyelimki kola içtiniz bişey yememeniz gerekli ve aç kalırsınız.

Bu durumda şekersiz çay ve 1 poğça 200 kalori öğlene kadar aktif olduğunuzda onu eritirsiniz.
öğlen 2 tabak fasulye yeseniz 300 kalori 2 dilim ekmek 200 kalori desek 500 kalori.akşam ise meyve yeseniz 200 yada 500 kalori aldınız diyelim.hadi 1000 kalori yapsın karnınız tok ve dinç olursunuz geriye yemeniz için 1000 kaloriniz kalır yemediğiniz taktirde kilo olarak çıkmış olur 1 kilo 7 bin kaloriydi sanırım.1 hafta bunu yaparsanız bünyenize göre 1 kilodan fazla verirsiniz.Saygılar tekrardan.
İş Kurmak İstiyoruz Fikirleriniz Bizim İçin Önemli
Valla yanlış anlıyacağınızdan korkuyorum.Bilmiyorum sanırım bu eminönündeki wc ler ihale ile mi veriliyor nasıl oluyor bilmiyorum ama orda wc ye girmek 1 tl günde en az 500 kişi balık tutmaya geliyor.
100 kişisi wc ye gitse 1000 tl eder yoldan geçen 1000 kişide else 10 bin tl mi yapıyor :)
Yani düşünsene ayda 300 bin tl altında mersedesle köye gitsen. Kimse hüseyin demez hüseyin bey gelmiş derler :)
Ve bunun zincirlerinide kurabilsen süper olur mesela bazı camilerin altında özel wc ler olabilir.Yada istiklal caddesinde 1 wc en az günde 3 bin tl gelir bırakabilir. Matematiksel hesabım pek iyi değil yanlış hesapladıysam özür.İnşallah kalbine göre bir iş kurarsın.
3 Ay Içinde 30 Kilo Vermek. Kendi Diyetim.
Selamun aleykum güzel insanlar.
Belkide sizlere faydalı olucak.Ve bil hassa kendim uyguladığım ve başarılı olduğum.Kilo derdinden nasıl kurtulabiliriz bunu anlatıcağım.Eminim bir çoğumuz kilolarla başı derttedir. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Ben nasıl karar verdim.Bundan 1 sene önce 107 100 kilo arasında gezen biriydim.Ama ginede seri hareketler yapan ve koşabilen biriydim.Sigarayıda 10 senedir içiyorum. Ve 3.5 ay önce çok sevdiğim bir arkadaşla aramız bozuldu ve yollarımızı ayırdık baya üzülmüştüm.Bir arkadaş sıkma canını bak kilo verirsin saçların beyazlar gibisinden öğütler veriyordu.Tabi benımde kilo takıntım vardı.Ertesi gün gidip bir tartıldım. Kilom 95 di.Kendi kendime düşündüm eskiden 107 lere gelmiş biri olarak hazır kilo düşmüşken diyet yapayım.Bu arada boyum 172 ve aşağıda yazıcağım şartları sırayla uyguladım.
1 İRADE. Bu bölümde şunu aklınızdan çıkartmayınız dünyanın en güzel veya en sevdiğiniz yemeği yeseniz bile ağzınızı yıkadıktan sonra onun tadı yok olur.Yani et yesenizde tok olucaksınız.Ot yesenizde tok olucaksınız buradaki herşey ağzınızı yıkayana kadardır.
2 KENDİNİZİ KANDIRMAK.Bu bölümde benim gibi çok ekmek yemeyi aman canım ekmeksiz doyulmuyor diyenler dikkatlice okusun.
Bir dilim ekmek alıp yemeğinizi onunla yemek nasılmı kendimizi kandıracağız.Bir dilim ekmeği (susak) yada kaşık niyetine kulanıp kaşığı nasıl yemeğe daldırıyorsak ekmeği daldırıp agzımıza sadece yemeği alıcağız.Yani o bir dilim ekmeği kaşık niyetine kulanıp yemek bitiminde onuda yiyeceğiz.
3 YEDİĞİMİZ YEMEKLER. Şunu unutmayın heryemeğin kendi potansiyelinde kalori miktarı vardır.Fazla alınan yemek değil fazla alınan kalori (enerji) yağ yapar.Örneğin doğal olmayan bünyesinde su barındırmayan yemekleri yemeyin demiyorum yiyin ama az yiyin bunlar nedir.Fasulye bitkisel ürün bunun denesini yiyin özelikle taze fasulyede bir tabakta 100 kalori var yada yok.bir insanın günde erkek 1800 2000 kalori ihtiyacı olduğunu var sayarsak her tabak fasulye 100 kalori ise günde 20 tabak taze yeşil fasulye yiyemiyeceğimize göre butür besinleri tüketmek gerekli.
Fakat 1 et kavurmada 600 kalori olduğunu farz edersek bir porsiyon çoğumuza yetmiyor ve gidip bir öğünde 2 porsiyon yiyoruz et kavurma üzerinden devam edelim.Günde 4 tabak yediğimizi düşünelim öğlen ve akşam olarak 2 şer tabaktan.2400 kalori yapar.Sadece 4 tabak et kavurma yiyen insan günlük 400 kalori kiloya yatırım yapmış olur buda 10 günde 2 gün aç kalmalısınız anlamına geliyor ve ben bu hesaba sabah ne yediniz ne içtiniz onu hesap etmedim.Sabahta 1000 kalori alırsanız bu günde 3400 kalori yapar ki bunun matematiksel olarak hesaplayın.
4 BEYAZLAR.Hayır kardeşim ben bu üsttekileri yapamam derseniz. 1hafta bol çay için ve şeker koymayın bisküvi çeşitlerinden uzak durun.Sadece 1 hafta çayınıza şeker koymamanız.10 gün sonunda 3 kilo vermenize sebep olucaktır.
Tuzdan hiç kesmedim ama eklemedimde yemeklerde neyse onun dışında kulanmadım.Un unlu yemeklerden uzak duracağız.Neden derseniz biraz argo olucak fakat anlıyacağımız dilden konuşacağım.Arkadaşlarım bitkisel yemekleri elinizle bir tabakta ezin suyu rahatlıkla çıkar atık olarak posası kalır.Örneğin 200 gram fasulye yada mercimek çorbasında(unsuz)150 GR su çıkar 50 gram atık çıkar katılaşmış posa.Ama bir mantıyı ezin su değil 10 gram yağ çıkar.Ve nekadar ezerseniz ezin posa gine aynı posa dır.Bu durumda tuvalete gittiğimizde buyuk abdesti yaparken.Çıkardığımız yemeklerin posası olduğunuz var sayarsak.Mantıdan sizin vücudunuz sadece yüzde 5 alır.Diğer kalan mantı çamurumsu bir şekilde bağırsakları işgal eder ve bağırsaklar yağlanır aynı zamanda mantıda ki hamurdan dolayı. Vücut ta yağlanma olur.Yani vücudumuzun hazmede biliceği yemekler yemeliyiz. Miğdeyi bir süzgeç olarak düşünmekte hayda var.
5 Yemeklerin suyu.
Yemeklerin suyundan uzak durun.Bir yemek haşlamada olsa ne olursa olsun.Örneğin bir dolma düşünün.Dolma dizilir.Ve üstüne domatestir yağdır tuzdur. v.s birçok şey eklenir kendisi pişer ve suyu altta kalır.Bütün eklenen malzemeler ana nesneden ayrılıp suda yoğunlaşır ve buda yemeklerin suyunun bol kalorili olması anlamına gelir. Yağı da tuzu da ondadır çünkü.Bu bir insanın saunada ayakta durarak terleyip baştaki terin ayak uçlarına süzülmesi gibi birşeydir.
6 KALORİ CETVELİ..Herhangi bir x siteden kalori cetveli bulun ve günde 2000 kalori ihtiyacınızı 1000 le 1300 le sınırlandırın.Bakın fazla kalori almadan doyucağınız çok güzel yemekler var.Şunu unutmayın bir tabak pirinç pilavında yağlı pilavda üstüne az et koyalım 600 kalori oluyor. Fakat 2 dilim ekmek 2 tabak yoğurt yesek doyarız buda uzun zaman tok kalmamız anlamına gelir.Yada yarım kilo karpuz yiyin kavun yiyin marul yiyin yoğurtlu şekilde bol cacık için size max iki dilim ekmek ve yoğurt 200 300 kalori aldırmaz.günde bunu 2 defa yapsanız alın 600 kalori diyelim.Ve karnınız doymuş olucak 1400 kalori sizde kilo olarak çıkıcaktır.Buda 10 günde 14000 kalori kilo verdiğiniz anlamına gelirki.Tahmin ediyorum.Neredeyse 4 5 kilo ya denk gelir.
7EXTRA YİYECEKLER.
Şunu unutmayın mağracılar dağcılar.Ve bazı kurtarma ekipleri uzun yolculukta yada iletişim sıkıntısı olan biryerlere gideceği zaman tatlı alırlar.Bu nedir çikolata bu nedir bisküvi.1 troblone çikolata 600 700 kalori demketir.Yani sizi 6 saat enerjide kalmanızı sağlamak demektir.Çikolata yemeyin demiyorum.Fakat aşırı kaçmayın.
8 NEFS.
Biz kiloluların miğdesinden çok gözü açtır.Budemektirki miğde küçük ama göz büyük :)
Benim bu işe girme planım birazda belediyelerin porsiyonunuzu küçültün afişleriydi.Ve şunu yaptım gözümü doyurmak için.
Örneğin ben 1 çorba 1 patlıcan musakka 1 ekmek.Üstüne kola sebze meyve çay derken bir öğünde 2bin kalori alıyordum.Nasıl önüne geçtim.1tabak çorbayı yedim 1 dilim ekmekle.üstüne 2 bardak su içtim ve 10 dakika mola verdim.Neden böyle yaptım.Su yediğim çorbanın gerekse o bir dilim ekmeğin içeride yoğunlaşıp şişmesini sağlıyarak beni tok hissetirdi.Sonra geri dönup o patlıcan musakkayı görmedim bile.Çünkü şişmiştim ve az kalori ile doymuştum.
9 GAZLI İÇECEKLER. BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM SODA BİLE OLSA UZAK DURUN HELE KOLA LANET OLSUN GÜNDE 1 LİTREYE YAKIN İÇERDİM LÜRFEN UZAK DURUN.
10 Eğer çok kiloluysanız ilk etapta acı çehre tohumu kulanın zayıflar kulanmasın.Bu tohum bitkiseldir.Kimyassal değildir.Yemeğinizi yiyin ve 2 tane atın ılık suyla ama bol suyla bu tohum yediğiniz yemeği miğde öğütmeden sizi tuvalete gönderir ve af edersiniz işercesine.Büyük tuvaletinizi yaparsınız.Bunun faydasıda miğdede yemekler kalıp yağlanmasını önlüyor fakat aşırı kulanmayın çünkü besinler miğdede kalmalı ve vücut buradan gerekli olan enerjiyi almalıdır.Kilolular kilo vermeye başladığı zamana kanaat getirene kadar kulanmalı.Yan etkisi vücutta aşırı su tüketimi yapmış olduğundan.Bol su içmeli kullanan kişi.
11 Ara öğün olarak bol ayran için özelikle kendi mayaladığınız yoğurt daha faydalıdır ve hazır yoğurt ve yiyeceklerden uzak durun.Hazır yiyeceklerdeki bezin maddeleri daha fazladır.Tatlı yiyin ama şunu unutmayın 1 adet kemal paşada 100 kalori var 4 adet 1 porsiyon yapar 400 450 kalori günde 4 porsiyon kemal paşa ile doyulmaz ama 4 porsiyon kemal paşa yani 16 adet kemal paşa tatlısı 1 günlük besin değerine bedel.
KİLO VERMEYE BAŞLAYINCA
Gidin kardeşim parklarda spor aletleri var fazla değil 10 dakika çalışın sarkan derdiniz yağlanan kaslarınızı hissetmeye başlıyacaksınız .
Nasıl sertleşip gerildiğini görüceksiniz.Fazla değil özelikle göğüs bölgesi sarkanlar 10 dakikasını ayırsın günde 1 yada 2 gunde 1 kez gidin.
Ve bunları uygulayanlar olursa bir teşekkürü eksik etmeyin sorunuz varsa konu altına yazabilirsiniz.
Çok uzun zahmetli gibi görülsede bu yazdıklarım kısacası şu şekildedir

1 Yediğimiz yemeklerin kalorisini bilmek
2 Doğru yemekleri yemek
3 Şekerden uzak durmak

Hatta bir anımı anlatayım bir gün misafirlikteydik bacanağın kardeşi yanımdaydı ve önümüze balkan tulumbası geldi 4 tane hop 1 anda yuttum baktım daha verirlermi diye yok veren olmadı gözüm bacanağın kardeşinin tulumbalarındaydı.Baktım yemiyor sonra aa neden yemiyon valla ayıp felen muhabetti oldu içimden bi seste ulan bana versede yutsam diyordu [:)))] Sonra bu yenirmi ya kalori bankası bunlar dedi.
İçimden nediyo lan bu manyak diye bi ses geldi baktım bana sen yermisin dedi demesiyle miğdeye indirmek bir oldu [:D] Şimdi anlıyorum baya akıllı çocukmuş :) Ve şuan 78 kiloyum.Daha 10 kg vermeyi düşünüyorum ama yavaş yavaş.[EDIT]oliverzeg,2015-08-09 15:21:42[/EDIT]
Natterilerde Korku Sorunu
Bu sorun bendede vardı aşırı korkaklık ve çarpıyorlardı.Teşekkürler bilgi için.
Malawi Tür Tavsiyesi
Akvaryum hakkında bili verirseniz balık önerisi gelebilir.
amerikan zebra
Hava motorun yok ise iç filtren varsa oda yeterli olucaktır.Akvaryum hacmi ile iç filtre debisi orantılı olmalı aksi halde balıklara akıntı olucak ve yorgun düşüceklerdir.
sarı prenses ile ne yaşar
Chichlid türü ile chiclid türü yaşar.Ve her tür birbirinede uygun değildir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.