Ahli ve Mücevher hasta mı?


PsycheÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 29
PsycheÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2015 15:59
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: 

Ahli: Yem yememe, diğer balıklardan ayrı durma, hareketsizlik, hızlı soluk alıp verme

Mücevher: Hızlı soluk alıp verme, vücudundaki deformasyon

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Ahli: 120 lt
Mücevher: 40 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Ahli: Yaşayan kaya,mpanga, ahli, auratus (hepsi 1e 3d)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

- ph: 7,5-8 arası
- sıcaklık: 28

Filitrasyon: tetratec ex700

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Dip çekimi yapmıyorum, sadece haftalık 20 lt su değişimi yapıyorum. her su değişimi sonrası yarım yemek kaşığına yakın kaya tuzu ekliyorum ve 8 damla mavi mürekkep damlatıyorum.

Mücevherim 3 hafta önce 50-60a yakın yavru verdi. Dişi ve erkeği yavrularla beraber ayrı tanka aldım. Yavruladıktan 1.5 hafta sonra erkek dişiyi hırpalamaya ve kovalamaya başladı.(Akvaryumcum, erkeğin tekrar çiftleşme isteği olabileceğini söyledi) Sanırım bu sırada vücudu zarar gördü. Ardından erkeği ana tanka aldım. Dişiyi yavru tanktan ayırıp ayrı bi yerde 3 gün mavi mürekkepli suda beklettim ve tekrar yavru tanka koydum(Kapta kaldığı süre içerisinde 1 kez koyduğum kaptan sıçrayarak yere düştü) Ancak hızlı soluk alıp vermesi ve vücudundaki deformasyon geçmedi.

Ahli için söyleyeceklerim ise; Diğer 2 dişi ve 1 erkekte herhangi bir sorun yok. Ancak 3. dişi uzun süredir diğer balıklardan ayrı hareket ediyor. Yemleme zamanında diğer balıklar gibi akvaryumun önüne gelmiyor ve hatta yem bile yemiyor. Karnın alt bölgesinde şişlik gözlemledim ve hızlı şekilde soluk alıp veriyor. Hastalık kapmış olabileceğini düşünüyorum. 

Arkadaşlar bu hobide çok yeni olduğumdan yanlış yaptıklarım muhakkak vardır ve yanlışlarım nedeniyle bunlar yaşanıyordur. Yanlışlarımı ve bu durumların düzelmesi için neler yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2015 09:33
Şimdi ben bu bahsettiğiniz türleri tanımıyorum, ama sürekli balıkların yerlerini değiştirmek çok iyi birşey değil, bu doğum yapan balığınız herhalde hasta anladığım kadar, onu biraz böyle canlı yemlerle beslemeniz aslında iyi olur bu aralar su piresi gibi yiyorsa yahut iyi steril temiz bakterilerden arındırılmış kurtlarla 3 günde bir beslemek gibi kuru yeme ek iyi olur, yahut hiç yapamıyorsanız kuru yemine 2 günde bir bir damla balık vitamini sıvısı damlaın örneğin Biyo vitafish gibi buda balığı vitamin ve mineraller açısından besleyecektir hatta uygun dozda yüzdüğü suyada damlatılabilir 30 litrede 3-5 damla gibi. Sonrasında bu balık birde yüzgeçleri hırpalanmışsa sudan bakteriyel bir hastalıkta kapmış olabilir bunun için bu balığa ben olsam sadece yüzdüğü akvaryumda hava taşı kullanırken, suyuna yüzdüğü suyu açık sarı yapacak kadar alttaki resimdeki gibi mikofish damlatırdım hava taşının akıntı yaptığı yere o suya dağıtır ilacı. Sonra bu suda 4. güne kadar yüzsün ve izleyin dış yapıdaki yaralarda azalma oluyorsa iyiye gidiyor demektir. 4. günde bir su değişimi yaparsınız akvaryumda 50 litrelik bir akvaryumda yüzde elliye yakın bile yapabilirsiniz sorun olmaz. Sonra biraz daha sarımtıraklığı koruyacak kadar mikofish damlatabilirsiniz, aynı anda bu suya bir iki damlata metilen mavisi damlatabilirsiniz.
Balıklarınız tuza ihtiyaç duymayan bir türse aşırı her hafta su değişiminden sonra yapılan tuzlama balığa olumsuz etki bile yapabilir, ilacada gerek yok sağlıklı balıkta metilen kullanmak gibi, tuz kullanacaksanız tuza ihtiyacı olmayan bir türse, 3 haftada bir her 30 litre akvaryum suyu için 2 çay kaşığı eklemeniz bile bazı mineralleri karşılaması için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. çünkü aşarı tuz bazı balıklara zarar verebiliyor beslediğim türlerden bilirim. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PsycheÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 29
PsycheÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2015 23:13
cevabınız için teşekkürler @mesutok. Ahli ne yazık ki bu mesajı yazdığım günün akşamında öldü :( Mücevher balığım ise yaşıyor, şükür ancak akvaryumumdaki tüm balıkları balıkçıma geri verdim. Aynı gölden olsalar da 5 farklı türü aynı akvaryumda beslemeye çalışmak hata imiş. Tek tür beslemeye karar verdim :) Tekrardan teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir