ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Psyche
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2015 14:35
Son Ziyaret:
07 Kasım 2015 12:09
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Tatarlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Tatarlı

SON 10 MESAJI

Su değişimi hk
Ben de o şekilde düşündüm @mecomeco ancak bugün yaptığım testlerde nitrit 0,4 ppm, nitrat ise 5-10 ppm çıktı. Henüz yeni tank olmasından dolayı bu değerleri 0'da tutmak çok zor ancak uygun değerler arasında tutmak gerekir diye su değişimini yapıp yapmamak arasında tereddütte kaldım. Yorumunuz için teşekkür ederim, diğer arkadaşlardan da yorum bekleyip sonrasında karar vereyim :)
Su değişimi hk
Arkadaşlar merhaba,

Yeni kurduğum tankta balıkların 1. haftası doldu (akvaryumu balıkları koymadan önce 2 hafta çalıştırmıştım). Henüz ilk su değişimini yapmadım. Sormak istediğim; ilk su değişimini ne zaman yapayım? 500 lt. su hacmi var akvaryumun ve yaklaşık 150 lt su değişimi yapacağım. Bu zamana kadar su değişimi yapmamamın sebebi ise; balıkları ekledikten sonra suyun biraz daha oturmasını bekledim.

Teşk
Su sertliği ve iletkenliği hk
Sonradan pişman oldum o kadar tuz eklediğim için. Dediğiniz gibi ilk değerler daha iyi gibiydi. Dinlendirdiğim suda mercan kırığım var, buffer kullanmak pek istemedim. Sertliğin optimal değeri kaç olmalı? Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim.
Dalga motoru hk
Sump kulesinin altında mazgal yok sadece yukarıda var. Motor pislikleri yukarı kaldırıyor ama dediğim gibi kalkan pislikleri motor tekrar akvaryuma savuruyor :)   Sabah, öğle, akşam 1'er saatten 3 defa çalıştırıyorum. Taşlar sumpa biraz yakın duruyor ama pisliklerin toplanacağı kadar o bölgede biraz boşluk var. İlginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim
Dalga motoru hk
Bu konumlandırma doğru oldu mu?
Bir de motor çalışınca dipteki pislikleri havalandırıyor ancak motor, pisliği kendine çektiği için tekrar akvaryum içine savuruyor. Ne yaptıysam pislikleri sump kulesine yönlendiremedim(dip çekimini benim yerime motor yapsın diye :) ). Bu konuda nasıl bir yol önerebilirsiniz?


Tropheus ve Akvaryumunun Resimlerini Eklermisiniz
Bende de 25 adet duboisi var. Yavru diye küçük akvaryumda baktım ancak yavrular 3 ay da büyüynce daha büyük tanka geçiş yaptım. Bu geçişin ne kadar zor olduğuna @acquamarine arkadaşım şahit :) ilk etapta belki biraz fazla verirsin ama tankı daha sonra büyütmek hem maddi hem de zaman açısından daha masraflı ve zor bir süreç.
Dalga motoru hk
Arkadaşlar merhaba,

Yeni kurduğum akvaryumda sobo wp 400M marka ve modeldeki dalga motorunu kullanıyorum. Dalga motorunu çalıştırdığımda balıklar akıntı karşısında çok savruluyorlar. Acaba dalga motorunu konumlandırmada mı hata yaptım yoksa bu motor çok mu kalitesiz de dalga yerine anlamsız bir basınç uyguluyor su içinde? Akvaryum boyutları: 140X60X60




Su sertliği ve iletkenliği hk
Merhaba

Yeni tank kurulumunu dün yaptım. Balıkları(duboisi) eklemeden önce suyun sertliği 197 ppm, iletkenlik 394 ms idi. Akvaryuma, 15 tatlı kaşığı tuzu eriterek ekledim ve su sertliği 640 ppm, iletkenlik 1280 ms ye yükseldi. PH ise ilk değer ve son değer aynı kaldı, 8.2

Şuanki değerlerin yüksek olduğunu düşünüyorum ancak yeni kurulmuş tanka sertlik ve iletkenliği biraz daha aşağı seviyelere nasıl çekerim emin olamadım. Hiçbir şey yapmadan 2 hafta sonraki su değişimini(150 lt) mi beklemeliyim yoksa farklı bir yol mu izlemeliyim? Ya da bu değerler normal midir?

Dinlendirdiğim suyun sertliği 182 ppm, iletkenliği 365 ms.

Görüşlerinizi rica edebilir miyim?
Yeni akvaryumun su değerleri
Değerli görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim Mesut bey. Akvaryumum boş şekilde 12 gündür çalışıyor. Max.2 günde 1 azar azar yem atıyorum. Bu uygulama elbette içi balık dolu akvaryum gibi amonyak, nitrit oluşumunu çok fazla tetiklemeyecektir. Akvaryuma bir anda 25 balık eklemek, linkini paylaştığınız yazıda belirttiğiniz gibi amonyak fazlalığı oluşturacak ancak bu 25 balık yavruluklarından beri beraber yaşıyorlar. Balık eklemeyi 1'er hafta arayla 3 grup halinde eklersem sonradan eklenen balıklar, ilk eklenen balıklar tarafından hırpalanmaz/kabul edilmez gibi bir durum oluşturmaz değil mi?
Yeni akvaryumun su değerleri
Arkadaşlar merhaba,

25 adet duboisim için hazırladığım yeni tankımdaki bazı su değerlerini ölçtüm.

TDS cihazı ile yaptığım ölçüm: 197 ppm
PH cihazı ile yaptığım ölçüm: 8.2
TDS cihazının ölçtüğü EC değeri: 394 microsiemens

Amonyak, nitrat ve nitrat değerlerini ise bu haftasonu Salifert'in test kitleri ile ölçeceğim.

Bu değerler ile ilgili yorumlarınızı rica ederim.

TeşekkürlerPsyche2015-05-19 20:40:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.