AKVARYUMA DİNLENMİŞ SU EKLEME


profesörÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 368
profesörÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2013 21:43

[QUOTE=Umutcinho]Ozaman satın aldığınız suları kaynatmadan içmemenizi öneriyorum arkadaşlar...[/QUOTE]

Hijyen açısından cevap verilmiş ancak ben de bu konuda sağlıkla ilgili bir uyarıda bulunmak istiyorum; Çeşme suları saf su değildir ve toprakta akarken birçok minerali de içinde çözer. Günlük ihtiyacımız olan mineralin büyük bir kısmını da bu sulardan karşılarız. Sürekli çeşme suyu içenlerde mineral eksiklikleri ve beraberinde gelen hastalıklar görülür!!!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin K.PınarÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 235
Engin K.PınarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 21:51
 İçtiğin suyu kaynatmadan içmeyelim gibi saçma bır düşünce olamaz.
İctiğiniz su  cesme suyu değilse tabi.Suyu hareketsız bekletirseniz sadece klor değil bütün besin öğelerini  suyun kalitesini mineralini kaybedersiniz.lokal rutubet olusur gözle görmesenizde.Taban suyu gibi birşey olur o su bitkilerinize de balıklarınızada pek faydası olmaz.
Ayrıca durgun suyun içinde oksijen en eksilere düşer ve suyun bayatlamasına sebep olur  sayın umutcinho nikli arkadaş.Zararlı bakteri olusumu yuksektir.Bir coguda neden balıklarını kaybettıgını anlamaz.
Lütfen bilmeden beyninizde size mantıklı gelen şeyleri lanse etmeyin insanlara.
O hareketsiz beklettiğiniz suyla, birde  sürekli haraket halindeki bir suyu
su kalitesi laboratuarı hızmetleri yeren bir şirkete götürün size farkı açıkça gösterirler.
O suyu kuyu suyundan farksız bır hale gelır bekletılmeye devam edildiğinde.
Su ile ilgili biraz araştırma yaparsanız su bozulurmu ya madem kaynatalım demıyeceginize süphem yok...


serotonin2013-02-05 21:56:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 23:55
Çeşme suyu mineral yönünden içme suyundan çok daha zengindir.Ayrıca evet su bozulmaz.Ancak dışarıda(doğada) bir kaç gün beklemiş bir suyu içerseniz muhtemel zehirlenir,hastalanır ve hatta ölebilirsiniz ancak akıntılı bir su bulduğunuzda kana kana içebilirsiniz ilk içişinizde alışkın olmadığınız için yan etki yapabilir ancak durgun suyu sadece leş yiyen hayvanlar gibi çok güçlü sindirim sistemi olan hayvanlar içebilir.Örneğin bir keçiyi damlayan çeşmeye getirdiğinizde çeşmenin önünde birikmiş sudan değil damlayan suyu içer.Uzun lafın kısası su bozulmasa da su ölmesi diyebileceğimiz suyun fakirleşmesi(zamanla minerallerin su içinde yokolup çökmesi çeşitli zararlı bakteri,yosun,alg ve parazitlerin üremesi) olayı vardır.Ciklet gibi sert alkali ve mineralli su seven türler için damacana su kullanırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Ayrıca plastik damacanalardaki içme suları bir kaç saat beklemiş çeşme suyundan daha sağlıksızdır yabancı madde oranı daha fazladır(bunun nedenide plastik ve bir damacanın defalarca kullanılması).Yarım litrelik bir şişeyi biraz içip kenara atıyoruz ve ertesi gün kapağı bir açıyoruz su kokmuş.Siz o suyu içer misiniz?Balıklar içinde durum aynı Engin beyin dediği gibi.
malawi_cheart2013-02-18 23:56:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir