Akvaryuma puanlama sistemi.


Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1254
Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 15:40
Bencede güzel bir fikir,ama sadece özel üyelere ait bir oylama olmamalı, bütün forum üyelerine açık olmalı.enginkoc342011-07-04 13:19:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 15:49
[QUOTE=Yakup ÖZDEMİRCİ]Bencede güzel bir fikir,ama sadece özel üyelere ait bir oylama olmamalı, bütün forum üyelerine açık olmalı [/QUOTE]
Benim fikrimde öyle tabi ama takdir yönetimin, bakalım arkadaşlar ne diyecek...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 17:39
Fena fikir değil üye isminin altında ufak bir şekilde akvaryumun puanı görükebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 19:07
[QUOTE=BsB40_fb]Sayın yöneticiler ve siz değerli akvaristler;Bu benim düşüncem daha önce düşünüldümü, bilmiyorum düşünüldü ise de tekrardan sizlere sunmak isterim. Hepimiz bir şekilde akvaryum kuruyoruz ve bunun yorumlarını,eleştirilerini vb gibi şeyleri bir şekilde takip ediyoruz,bunların yanında kurduğumuz akvaryumların sayfasını ziyaret edenler 1 den 10 kadar puan verebilse bu da ayrı bir değerlendirme katmaz mı acaba? Benimkisi tamamen öneri yapılır mı yapılmaz mı yönetimimizin takdiridir.
Zaten değerli yorumları alıyoruz bu yorumların sonucu bir puanlama olsa bana göre fena olmaz.
[/QUOTE]
 
 
Koray ben şunu belirtmek isterim düşüncen güzel fakat;
 
Maddi imkanları olanlar harika akvaryumlar kuruyorlar bazı dostlarımızında maddi imkanı buna yeterli olmuyor veya imkanı varsa bile gerek duymuyor.
Bu tarz bir puanlama forumda güzel akvaryumları olanları yüksek konumda tutar fakat en az onlar kadar bu hobiye gönül vermiş ama maddi imkandan dolayı veya farklı bir sürü sebebi olabilir akvaryumunu düzgün kurmamış dostlarımızı hobiden soğutma durumuna getirebilir.
 
Kısacası bu tazr bir puanlama sisteminin biraz sınıflandırma yaratabileceğini düşünüyorum.
 
Bu ve benzeri düşünceler daha önce dile getirildi fakat yönetici arkadaşlarımızın da dikkat ettiği noktalardan biri forum içerisinde eşitliği sağlamaya çalışmak.
 
Umarım anlatabilmişimdir. Dediğim gibi düşüncen gayet mantıklı fakat getirisi kadar götürüsüde olabilir.
 
Not: Bu düşünce bence geliştirilebilir çünkü mantık güzel sadece daha farklı nasıl yapılabilirdiyi düşünmek gerek başkalarını kırmadan.
 
Saygılar...
Burak Bulut2011-07-03 19:11:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madstormÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2843
madstormÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 20:51

Akvaryum tanıtımı başlığı altında herkes akvaryumu, beslediği balıklar hakkında olumlu, olumsuz yorumlar ve yapıcı öneriler alabiliyor. Bunu puana dökersek bir rekabet oluşacağı için önerilerin yerini arkadaşların, tanıdıkların mesajları ile dolacaktır.

Hiç gereksiz polemikler oluşacaktır.
Puanını yükseltme sevdasıyla sağa sola ö.m'ler başlayacaktır.
Aynı şekilde ticari gözle bakan kişiler çakma nickler alacaktır......    gibi.
 
Artı olarak Burak beyede tamamen katılıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 22:13

Arkadaşlar benim 150 lik akvaryumu mesela bu zamana kadar 100 metrelik akvaryumdan ötesi olmamış bir insanın puanlamasını , bu zamana kadar forumda değerli bilgileri paylaşmamış bir insanı oylamasını ,bu zamana kadar doğru düzgün tanıtımı olmayan kişilerin oylamasını bu zamana kadar deneyim gerektiren balık ( örneğin tropheusda ilangi ,kasakalawe ve red rainbow türleri diyebilirim ) beslememiş insanların oylamasını veya bu zamana kadar akvaryum dekoruyla hiç haşir neşir olmayan insanların çok fazla olduğu bu forumda bu kişilerin oylamasını hayatta istemem. Yorum yapabilir ama oylamasına karşıyım .  Daha bir çok neden de sayabilirim.

İnsanların biraz bu tür eksikliklerini gidermesi gerek ,belki gideremeyedebilir ama o insan puanlama yetkisini vermeniz olmaz . Örnegin 50 lik de balık besleyen 100 lüğün sıkıntılarını , 100 lükte balık besleyende 150 liliğin sıkıntılarını bilemez.

Bu insanların yani yukarda saydığım eksiklikleri olan insanların ve de kendilerini çok bilen insanların tutup bide puan vererek bazı arkadaşların canı çok fena sıkılabilir. Özendikleri tanklarına yapılan olumsuz puanlamalar o insanın bir daha tanıtım yapmamasına kadar götürebilir. Ki burda bir çok insanın doğru düzgün tanıtımı bile yok. Tanıtımlara bakarsanız hep aynı kişiler.

Yeni hobiye başlayan insanlar tanıtımlara bakarak kendi kararları verebilirler.

Akvaryum dekoru yapmak ,maddiyat ve zamanla orantılı bir durumdur. Bunu aynen elindeki kısıtlı imkanları olan dershaneye gidemeyen devlet okuluna giden ögrenci ile özel okulda okuyan ögrencilerin başarılarını puanlamak gibi bir şey olarak düşünebilirsiniz.

Ben şahsen insanların  akvaryumuna puan veririm nede benim akvaryumun puanlanmasını isterim. Ben kendi haddimi bilirim ,ama bilmeyen bir çok insan var ..

Özel üyelikten bahsedilmiş, zaten insanlar onu hak etmek için bür sürü içi boş cümleleri her başlığa yazar oldu . Yani bilmiyorlar ki föü başka kıstaslar gerekiyor ,hatta föü alsanda bu forumda yine çok deneyimlisin bu forumda çok güvenilirsin anlamı da taşımaz. Ama ben yine de Föü'yü düzgün insanlara verildiğine inanıyorum. Forumda örnek insanlara veriyorlar ,benim takip ettiğim kadarıyla. O konu ayrıca konuşulabilir. Föü için o kadar komik hallere girenler varki her gün yazılarını görüyorum resmen. İçi boş ,bir üstteki yazılanın tersinden kurulan cümleler adete ,birilerine yakın olmak adına yazılan cümleler topluluğu...Föü o kadar önemli bir şey değil arkadaşlar ,önemli olan bu seviyeli forum sayesinde değerli dostlarımız olması ve balık konusunda kendimizi ilerletmemiz. Bakın bu hafta paint ball oldu ve ben bir çok insanla tanıştım. Forum olmasa hiç biri olmazdı.. Ne iş yerimden samimi dostluklar olur ne de akrabalarından.. Ama forumda hiç birini tanımayan insanlar ile ne kadar yakınlaşabiliyorsunuz var ya inanılmaz.. Hemde balık muhabbetleri tadından da yenmiyor.. Her türlü balığı besleyen insanla daha yakın oluyorsunuz.
 
Konuya dönecek olursam , forumda yeni başlayanlara yardımcı olunmak isteniliyorsa ,yeni üye kısmı var .Orayda kaçınız görüşlerini belirtiyorsunuz ,kaçınız paylaşım yapıyorsunuz ? Yönetim çok güzel düşünmüş o kısme bence. Ama ben daha eminim bir çok kişi uğramıyor oraya.  Orada bir başlık açılıp herkez görüşlerini belirtir bence . En hakkaniyeti  de bu olur.
 
Bence 200 cm lik akvaryum kuranın akvaryumu boş olsa bile benim ona saygım sonsuzdur çünkü arkasında onca çekilen emek var ,ben onu biliyorum. O yüzden bu konuda bence gereksiz. Benim tanıtıma olumsuz düşüncelerinizi azabilirsiniz görüşlere açığım ama hiç bir şekilde puanlanıp başkaları ile karşılaştırılmaya girmek istemem. Benim çok kötü bir akvaryumum olsa bile kur 140 lık akvaryum öyle konuşalım. Hani burda bol keseden atmak kolay bir nebze.
 
Bu konuya da yazmayı düşünmüyordum lakin gereksiz uzatılıyor bence. Ben böyle bir sistemin yan etkilerini biraz açıkca söylemeye çalıştım. İnsanları hobiden ,güzel akvaryumlara sahip olmasını engelleyebileceğini belirtmeye çalıştım. Mesela bu zamana kadar benim akvaryumum 100 lüktü ve daha yeni 140 lıga geçtim şuan çok memnunum o kadar güzel bir şey ki ,ben hep tanıtımlara bakarak kendi bilgimi edindim. Orada insanlara puan vermek bana düşmezdi. Hani böyle düşünülmeli bence ,maddi imkanlarınız olmasa 140 lıgı kurmak imkansız bir olay. Tutup 100 lük akvaryumu olup içinde dekora haryacak parası olmayan insanları bu hobiden soğutmamak gerek ,tanıtım yapmasına da mani olmamak gerek. Belki o insan akvaryumum çok kötü birde puanlanıyor diye iyice kendini kötü hissedebilir. 1 insan hissetse bile bence yeterlidir ..
 
Lafımda kimseye ait degildir ,söz meclisten dışar arkadaşlar. Böyle bir şey olacaksa ,her yönünü düşünmek gerek ve bana uymuyor lafın kısası..  Umarım sistemin olmasını isteyen arkadaşlar ,bu yazıyı okur ve öyle karar verirler.
 
Saygılar herkeze.
 
 
kartal062011-07-04 07:56:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 22:31
Buğra sana FÖÜ konusunda kesinlikle katılıyorum.
 
Çok haklısın mesaj kirliliği çok arttı. Ayrıca belirttiğin gibi yeni üye forumuna ara sıra bakıyorum ama yetişemiyorum hepsine yeni üye arkadaşlardan ricam bol bol okuyun ve soru sorun gerekirse özelden sorun korkmayın yanıtlanmaz diye şahsım adına gelen bütün mesajları cevaplıyorum.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beneraksarÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 387
beneraksarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 22:32
Bende arkadaşlara katılıyorum, puanlama yapmak ilerde problemler yaratabilir. Zaten yorumlarımızı yapıyoruz. Puanlamaya geçilmemesinden yanayım nacizane.
 
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 09:24
 
[QUOTE=BsB40_fb] [QUOTE=mustaac]

Özel üye olmak o kadar zor bir olay değil. Ayrıca özel üyelik imtiyaz sayılacak bir durumda değil... Burada sadece akvaryumlarımızı tanıtmak için bulunmuyoruz. Puanlama sisteminin getirilmesi bence zaten az olan deneyimsiz arkadaşlara yardımcı olmayı daha da azaltacaktır.

Bu şekilde bir konu açıp bunu tartışmak yerine, biraz bilgi paylaşımında bulunmayı tercih etmeliyiz bence. Akvaryum tanıtımları forumda sadece bir konu...Paylaşım kısmı bundan çok daha geniş...

(Hiçbir imla düzenleyici ile kontrol edilmemiştir. Klavyemde space, z ve ç tuşları çalışmamaktadır, ekran klavyesi ile yazıyorum. )

[/QUOTE]
Elbette özel üye olmak zor değildir.Özel üye adı üstünde "ÖZEL". Bunun içinde bilgi, beceri, tecrübe, adalet vb...sayamadığım bir sürü anlam var.Özel üyeliği imtiyaz sağlayacak gibi kullanmak için amansızca yazı yazıp,yorum yapıp sağda solda bana özel üyelik verecek diyenleri tanıyorum ama onun yeri burası değil.
Zaten akvaryumlar için yorum yapılıyor muhakkak ama yorumdan sonra puanlama da yanında extrası olacak.Deneyimli arkadaşlarıda görüyoruz daha arka fonunu bile daha doğru düzgün ayarlamadan tanıtıma girenler var.
Önemli olan deneyimli olmak yada olmamak değil.Zaten akvaryumunu incelerken herşeyi ortada oluyor. Biz yorumumuzu, yardımımızı yaptıktan sonra puan vereceğiz.
Belki ilk başta 1 puan alan birisi aldığı yardımlardan sonra 10 puan alacak....Belkide kamçılayacak daha güzelini yapayım diyecek.
Bence puanlama yeni olan arkadaşlara da katkı muhakkak sağlayacaktır..
Ayrıca burda tartışma yapmıyoruz,yeni bir sistemin faydaları veya zararlarını anlamaya çalışıyoruz. Bilgi paylaşımını herkes br şekilde gerçekleştiriyordur.
[/QUOTE]
 
Bu cümleniz ( yukarda koyu yazarak belirttiğim cümle ) büyük ihtimalle benim yeni kurduğum 140 lık tankıma söylenen bir cümle. Arka fonu ayarlardım istesem bundan kolay ne var , zevk benim zevkim ... Tabi ki görüşler önemli ama bu tarzda değil. İşte insanlar 140 lık tankın zorluğunu bilmediği için böyle bir cümle kolaycacık söyleyebiliyor. Bu cümlenin yeri burası da değil, tanıtım kısmına yapılmalı.
 
Şimdi lafı size söylemedim diyeceksiniz , ama ben buna eminim arkadaşlar. Yazılan cümle   diretk beni gösteriyor en yeni tank kuran ve devamlı yorumlar arka fona yapıldı .  Burak Bulut ustatla ve diğer arkadaşlar ile arka fon üzerine baya konuştuk .Yorumları sizlerde okuyabilirsiniz. 
 
Öncelikle böyle her kezin tankına laf söylemeye ehliyetine sahip değilsiniz, bende değilim bunu dün gece yukarıda yazdım.  
İnsanlar her tanka laf söylemek ister ama önce kendileri o aşamadan geçmesi gerek bence ; kurarsınız 140 lık açarsınız ve çok sayıda koloni balığı beslersiniz  tanıtım yaparsınız ondan sonra insanları kırmadan fikirlerinizi paylaşırsınız.
Burda gizli saklı cümleler ile insanların tanklarını eleştirmek  düzgün bir hareket değil. Ben hiç yakıştıramıyorum.
 
Arkadaşlar ,arka fonu beğenmediği ve buralarda gizli saklı yazdığı tank linki http://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_sarayda_mor_isik_altinda_kasakalawe_ile_tango(video15_)_k482031.asp?PN=1 hepinizin yorumlarına açıktır .Arka fonu Burak ustatla karar verdik.
Tek olarak  Koray bey'den yorum istemiyorum, bu isteğime saygı duymasını istiyorum onca emeğim var çünkü. İnsanların emekleri bir cümle ile böyle görmezlikten gelinmemeli bence.
 
Saygılarımla..
kartal062011-07-04 10:37:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 09:36
Arkadaşlar gerginliğe gerek yok lütfen burada amaç bir fikrin uygulanabilir olup olmadığını tartışmak ( konuşmak ) lütfen. Burası bir bilgi paylaşım platformu özel üye olmuşsun olmamışsın bu çok önemli değil.

Fakat sizin dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Bahsettiğiniz gibi bir puanlama sistemi olduğu zaman eski konuların bir çoğu en üstte duracaktır bundan emin olun. Bakın düşünce gayet güzel fakat uygulanabilirliği tartışılmalı.

Örnek Buğra bey arka fonu tam yapıştırmadan konu açmış bende arka fon dahi yok hatta akvaryumda toplamda 4 adet kaya var ve kum var başka hiç bir şey yok. Bu benim bilgisiz olduğum anlamına gelmez. Zaten bilgi ve beceri tanıtım konuları ile ölçülmez, ölçülemez forumda sürekli aktif olan kişiler birbirlerini azda olsa tanıyorlar örnek Koray ben seni sende beni tanıyorsun forum üzerinden bir soru sorduğunda cevabını alacağını biliyorsun yani demek istediğim bilgi konusunda fakat ben akvaryumumda dekor yapmıyorum bunun sebebi dişilerin fazlalığı onları kusturmak için yakalamam gerekiyor dolayısıyla dekor yapamam. 
Bu ve bu gibi örnekler karşımıza çıkacağı için bu tarz bir puanlama sınıflandırma anlamı taşıyacaktır. Şunu da belirtmek isterim böyle bir puanlama sistemi yapılırsa Buğranın dediği gibi belli başlı kişilerin tanıtımları ciddi anlamda tavan yapar. Çevresi olanların tanıtımları iyide olsa kötüde olsa tavan yapar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 09:36
Benim için balıkların rahatlığı ön plandadır. Dekor yada diğer insanlara güzel görünecek derdim yoktur.

kartal062011-07-04 10:07:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurdemirbalaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1983
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 10:07
Arkadaşlar kişisel fikir alışverişleri paylaşılmaz ise forum ve hobinin hiç bir anlamı kalmaz.O yüzden açılan konular üzerinde kavgaya varacak kadar hararetli tartışmalar yerine,fikir alışverişi yaparak hem foruma hemde kendimize faydalı olalım düşüncesindeyim.Saygılar.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 11:01
Buğra bey siz yorum yapmayın, hemen üstünüze çektip tartışma boyutuna getirdiniz.  Konuyu çarpıtmayın. Burda puanlamanın yararları ve zararları üzerine yazıyor ve tartışıyoruz.Bilginizi ve tecrübenizi lütfen bu konu üzerinde harcayın... Bu yüzden cevap vermedim hiç bir yazınıza....BsB40_fb2011-07-04 11:02:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 11:07
Alıntı Koray bey'den
"Zaten akvaryumlar için yorum yapılıyor muhakkak ama yorumdan sonra puanlama da yanında extrası olacak.Deneyimli arkadaşlarıda görüyoruz daha arka fonunu bile daha doğru düzgün ayarlamadan tanıtıma girenler var. "
 
Burda arka fonu doğru düzgün ayarlamadan tanıtımlara giren deneyim li arkadaşlar demişsiniz ,bu cümle size aittir ve benimle ilgilidir. Kullandığınız cümlelerin farkında değilsiniz. Benimle ilgili yazmayın artık.
 
 


[QUOTE=BsB40_fb]Buğra bey siz yorum yapmayın, hemen üstünüze çektip tartışma boyutuna getirdiniz.  Konuyu çarpıtmayın. Burda puanlamanın yararları ve zararları üzerine yazıyor ve tartışıyoruz.Bilginizi ve tecrübenizi lütfen bu konu üzerinde harcayın... Bu yüzden cevap vermedim hiç bir yazınıza....[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir