Akvaryumcu açsam yapabilirmiyim


rızaa09Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2014
İl: Aydin
Mesaj: 173
rızaa09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 01:08
Merhaba arkadaşlar.
Şuan çalıştığım mevcut işteki sıkıntılar nedeniyle istifa etmeyi düşünüyorum. Hazır iki arkadaş akvaryum hobisine başlamışken bu işi ticariye döndürmeyi düşünüyorum. Yaşadığım ilçede bu işi yapan 5 dükkan var ama  tam hakkını veren yok yada ben böyle düşünüyorum. Bugün aklımda bi kaç düşünce tasarladım. İki kafadar bi dükkan açıp içini balık ve gerekli malzemeler ile doldursam bana maliyeti ne olur. bu işin kazancı ne kadardır. riskleri nedir hangi çeşit balıkları nerelerden temin etmeliyim. yıllardan beri açık olan bi petshop 1,5 yıl önce kapandı. Yeri standart olarak pasaj içinde ve dükkan iş görecek büyüklükte. kirasını henüz sormadım. Bu konu hakkındaki bütün düşüncelerinizi buraya yazmanızı ve bana yardımcı olmanızı bekliyorum.
Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 02:27
Yer ve mekan çok önemli ve tabiki kısmetinizde olacak. Size sadece şunu diyebilirim 2 3 ay gibi kısa bir süre bu işi yaptım ve sağlık problemlerinden ötürü devrettim. Alan kişi balığın b sinden anlamıyor 2 katlı petshop 15 gözlü balık standı var ve bu standların 2 3 adedi karma tropikal balıklar geri kalan tüm gözler japon dolu. Bu adam 2.5 yıl içerisinde orta yollu bir araç ve kendisine yazlık aldı. Bu kadar süre geçmesine rağmen hala kendini dükkan anlamında en ufak geliştirebilmiş değil coluk cocuğa satış yaparak para kazanıyor, bilgili akvaristler zaten bir kez dükkana girsin bir daha uğramaz öyle bir yer. Ama işlek bir caddede ,alım gücü düşük varoş bir semte çin malı ucuz ürünler satıyor .Dükkana gelen tetra,eheım,jbl vs.gibi markaları sorsa o ne diyor bu adam internetide kullanmıyor . İşi layıkıyla yaparsanız vede dükkan konumu işlek olursa bu iş zarar ettirmez ondan adım gibi eminim. Dükkan açma konusuna gelirsek orada durum nedir bilemiyorum ama burada 10 bin liraya para kazandıracak bir yer açılabiliyor. İlk etapta tabiki elit olarak hitap edemiyorsunuz ama zamanla dükkanı toparlayabiliyorsunuz. Bu işi bilmeden bu işten para kazanan akvaryumcuların esas müşterileri zaten coluk couk,siz işi kaliteli olarak yapacak olsanız dahi genç kardeşlerimize güzel hevesleri doğru bilgilerle aşılarsanız sırf onların potansiyeli sayesinde yıkılmaz ayakta kalırsınız. Benimde yakın zamanda bir dükkan projem var. Başlangıçta 40 akvaryumlu bir yer olacak kaba taslak hesabıma göre 100  bin tl gibi rakam tutuyor ki oda dört dörtlük değil dört ikilik bir yer oluyor. Bu işin ucu bucağı yok malzemecileri bağlamakta önemli. Benim anlaştığım yerler 50 bin liralık mal alımında 50 bin liralık kredide açıyorlar. Böyle bir yer ile anlaşırsanız sırtınız kolay kolay yere gelmez.Ama şunuda belirtmeden geçemeyceğim ilk etapta çok fazla umitlenmeyin, ithalatcı ve aratoptancı olan bir çok yer esnaf adabını bozarak işletme sahiblerine sattığı fiyatın daha altında internetten vergisiz hukuksuz satış yapıyorlar. Müşteride artık yavaş yavaş uyanıyor senin interneti geç dükkan içi satış fiyatına bakarak internetteki fyatlar ile kıyaslama yapıyor vede seni kazıkçı olarak diğer akvaristlere etiket ediyor. Halbüki bilmiyorlar birçok  akvaryumcunun internet fiyatıyla satış yapması demek kısa sürede varını yoğunu bitirmesi iflas etmesi demek. RedMap872015-01-05 02:29:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mülkiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2013
İl: Konya
Mesaj: 574
mülkiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 02:40
 Merhaba, şevkinizi kırmak istemem ancak ben birazcık bu işi neden yapmamanız gerektiğinden bahsedeceğim; birçok sektörde olduğu gibi hobimizde de internet üzerinden alışveriş gün geçtikçe artıyor ,bugün yem ,filtre hatta canlı satışları bile internet üzerinden yapılmakta,ben yaklaşık iki yıldır akvaryumcudan yem almadım misal , filtrelerimi bile internetten aldım.. İlçede olduğunuzu ve 5 tane daha pet shop olduğunu belirtmişsiniz. İlçe nüfusu ne kadar bilmiyorum ama çok büyük değilse eğer ; yerinizde olsam 6. yı ben açmazdım. Yazdıklarınızdan hobiye yeni başladığınız anlamını çıkardım. Birçok akvaristin aklında sizinkine benzer fikirler zaman zaman oluşur. Ancak bu iş hem bilgi , hem tecrübe gerektirir, riski de beraberinde getirir. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla petshopların başlıca gelirini canlı satışı değil bunları tamamlayıcı ürünler olan malzeme ve yem satışları oluşturuyor, bunları ilçede ne ölçüde satarsınız , internette satış yapan firmalarla ne ölçüde rekabet edebilirsiniz bunları da göz önünde bulundurmalısınız. Tabii bir de vergi, kira, faturalar vs. var, bunları da hesap etmeniz gerekir. Uzun lafın kısası , eğlenceli bir iş olduğu muhakkak olmakla birlikte , eziyeti ve riski de büyük bir iş.Bence kararınızı bir kez daha düşünün ve o yıllardır açık olup kapanan pet shopun sahipleriyle neden kapattıklarını konuşun ve öyle girin bu işe. Umarım haddimi aşmamışımdır. Her şey gönlünüzce olsun. mülki2015-01-05 02:42:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rızaa09Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2014
İl: Aydin
Mesaj: 173
rızaa09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 12:36
Yok haddinizi kesinlikle aşmadınız. Ben sizin değerli fikirlerinizi almak için size danışıyorum zaten.
Öncelikle burdan bahsadeyim. Aydın/Didim ilçesi yazlık bi yer. Kış aylarında nüfus 55-60 bin yaz aylarında 1 milyona yaklaşıyor. 1 Tane büyük petshop var 2 katlı  oda balıkla ilgilenmiyor sadece akvaryum ilaç ve dekor var elinde balık yok. 1 taneside ziraat mühendisi kendisi ama petshopla uğraşıyor.
Diğerleri de ticari amaçla açmışlar çalışıyorlar ve bunların hepsi ara sokaklarda bina altlarında pasaj içlerinde. Benim açacağım yerin avantajı uzun yıllar hizmet vermesi ve tabelasının hala durması arada kapandığını bilmeyenler hala gidiyor. Ve ana cadde üzerinde pasaj içerisinde. İnternet muhabbetini biliyorum bende burdaki petshoplardan pek alışveriş etmiyorum. 15 bin tl gibi bi para bulsak biraz kuş ve aksesuarı, biraz kedi köpek maması, birazda balık aksesuarı ve balık almamıza yeter mi bilmiyorum. Dükkanı açarsam eğer aklımda olanları anlatmak istiyorum. 
-İlk önce açılış için reklam ve afiş çalışmaları
Bol miktarda el ilanı bastırıp japon+fanus+yem 00 tl kuş+kafes+yem 00tl gibi kampanya ve indirim yapıp tüm ilçeye el ilanı dağıtımı ve özellikle okul belediye kaymakamlık gibi toplu kitlelere el ilanı dağıtımı yapmayı planlıyorum. Misal 100tl ve üzerine %10 indirim veya hediye ürün gibi bi şeyde olabilir.
-İkincisi ise İnternet sitesi kurulumu ve sosyal medyada reklam çalışmaları
Basit bir internet sitesi açıp ürünleri satışa sunmak ve ordada yine 100tl üzerine hediye ürün veya indirim ve ücrertsiz kargo gibi seçenekler sunup sitenin tanıtımını sosyal medyada sürekli yapmak. Ayrıca mevcut olan gittigidiyor sahibinden vb gibi sitelere bol bol ilan vermek suretiyle satşış yapmak.
-Ve İnsanları can -damarından vuracağım nokta dekorlar ve bitkiler
Burada tanıdığım 8-10 akvarist sadece kum ve üç beş kaya kullanıyor akvaryumda. Ne kum şelalesini biliyor ne 3d strafor dekor biliyor nede bitki biliyor. salyangozlarımı midyelerimi kuhlilkerimi görünce solucanmı topladın yoldan salyangozmu topladın dediler :) kendi imkanlarımla 3d arkafon ve kum şelalesi yapıp satmayı düşünüyorum dükkanda. hatta dükkan değil bugün ilk olarak kendime yapacağım daha sonra bol bol yapıp sahibinden vb sitelerden satışa koymayı düşünüyorum :) Bitkiler deseniz onlarda aynı işte.

Durum bu arkadaşlarım. ben market sektöründe çalışıyorum 8 senedir ve bu çalıştığım 4. firma. ne yaptıysak yaranamıyoruz ve hergün yeni bişey çıkarıyorlar hergün bi sıkıntı çıkıyor. hele şu günlerde çok sıkmaya başladılar. ve uzun zamandır kendi işimi yapmayı planlıyordum ama burası küçük yer olduğundan cesaret edemiyordum ve ailem destek yerine her zaman köstek olmuştur bu konuda. çünkü korkuyorlar iş yapamam diye. bu konudada aynı. ben artık emir altında çalışmaktan kurtulup kendim için çalışmak istiyorum.
Sizin değerli görüş ve önerilerinize ihtiyacım var. Her türlüsüne iyisinede kötüsünede. Kardeşinize anlatır gibi iyi ve kötü yanlarını çekinmeden yazabilirsiniz.

Okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 13:38
Bu hayatta risk almadan hiç birşey olmaz, kimsenin lafına bakmayın kafanıza koyduysanız severek yapacağınız hiç bir zaman sıkılmayacağınız bir meslek.Başkasının işçisi olmaktansa kendi yerinizin sahibi olun . 15 bin liraya dükkanı dolduramazsınız öncelikle böyle bir hayale kapılmayın bukadar sermayeyle bu işe girecekseniz ilk etapda türk malları ve çin mallarına yönelmeniz gerekir. Zaten paranın büyük bir kısmı akvaryum standına,raf sistemlerine ve balıklara gidecek.ilk etapda zaten balığa fazla yüklenmeyin direk ithalatçıdan alınan balık akvaryumcudan alınan balığa benzemez zarar edebilirsiniz ,ilk etapda standları olabildiğince renkli japonlarla doldurun,muhabbet kuşlarını oldukça kalabalık tutmaya bakın,bir iki tane renkli papağan alın arada bir çığırsınlar,müşterilerin görebileceği şekilde birkaç egzotik hayvan sergileyin iguana,yılan,hamster,tavşan vs vs bu cocukların özelliklede çocuklarıyla gezen ailelerin dikkatini çekecektir cocuklar ağlayıp zırlayıncada illaki gelecekler belkide cocuğu kıramayacak alışveriş yapacaklar (inan şu anda sırf bunları yapmamak için sabrediyorum dükkan kesin açacağım fakat hedefim 100 bin liradan aşağı kurtarmıyor açmışken hobici geldiğinde masa başı çayını dizaynlı akvaryum karşısında içebilsin istiyorum o yüzden birikime devam).İlk önceliğiniz elit kesme ve profesyonel akvaristlere değil yeni başlayan amatörler vede cocuklar olsun acı ama gerçek bu malesef ,ekmek yiyecekseniz imkanda yoksa ilk etapta ayakta kalmanın derdine düşeceksiniz insanları kazıklayın demiyorum buraya dikkat çekeyim. Daha yaz yaz bitmez hele Allah!ın izniyle bir başla sen daha çok fikir buluruz.Benim kafamda şehir içi aynı gün canlı ulaştırma servisi bile varBu arada sohbet etmesini bilen tam bir hobiciyseniz müşterinizle gireceğiniz bir amazon malawi tangiyaka gölü muhabbetlerinden sonra o müşteri bir daha başka yere gitmeyecektir e birde ağam paşam diye karşılar sözde esnaflar gibi cocuk cama dokundu diye kafasına vurmazsanız sizden kralı olmaz.. RedMap872015-01-05 15:32:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 13:49
15-20 Bin TL'yle işe başlarsanız,dükkanınızı açarsınız. Ev,araba,yazlık alan da var minicik dükkandan batanlar da var.
Bizde geleneksel aile yapısı sürekli sizi caydırmaya çalışır. İmkanınız varsa aile ve akrabalarınıza durumu açmayın. Dükkanı açmaya yakın durumu söylersiniz.

Kosgeb girişimcilik destegi var proje kabul edilirse zordur ama biraz destek alırsınız.. İlk önce Kosgeb Girişimcilik kursuna gitmeniz gerekir 10 gün.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 14:43
Veteriner hekim  olmadığı için bu kredi desteğine olumsuz cevap verebilirler. Yinede nedir ne değildir bilmiyorum. Ruhsat konusundada skıntı çıkabiliyor bizi kursa tabi tutup belge düzenlemişlerdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 14:47
İşinizdeki sıkıntılarla mücadele edin pes etmeyin istifa etmeyin bence. Başka yerde iş bulma fırsatı varsa yeni bir iş yerine geçmeyi düşünün derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VasfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 789
VasfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 15:16
Çok Zor bir işe girmeyi düşünüyorsunuz, öncesini ve sonrasını iyi planlamak gerekir ve anlattıklarınızdan çıkardığım ortak ile bir yer açacaksınız, her ne kadar kardeş gibi yakın arkadaşta olsa, böyle dükkanların pek ortaklık için uygun olacağını düşünmüyorum. 
Bulunduğunuz yerde, Fazla Akvaryum hobisi gelişmemiş sanırım anlattığınızdan çıkardığım başka sonuç, Yapacağınız 3D arka fon veya kum şelalerinide pek rahbet olmaz bana göre,
Fakat,  Yaptığınız Kampanya fanus japon 10 lira, kafes kuş 30 lira ile gelgeç müşteriden para kazanırsınız bunuda göz ardı etmemek gerekiyor. Ama ne kadar süre çarklarınızı döndürür orası muamma.

Kosgeb ile ilgilide verdiğim linki bir inceleyin isterseniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rızaa09Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2014
İl: Aydin
Mesaj: 173
rızaa09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2015 18:12
Yeni bir petshop açılmış kimsenin haberi yok. Geçerken gördüm girdim açalı 3 ay olmuş. Elinde aksesuar var ama balık çeşidi az japon ve canlı doğuran var cikleti yok. Biraz sohbet ettik açtığına pek memnun değil gibiydi. Bikaç fikir verdim. Ve çıktım. Ama yeri çok ters yönde. Pek insan geçmez zaten o taraftaan. Bu sayede bende bu fikrimi askıya aldım. Onun yerine tropheus bemba aldım 2e6d anaç. Yavrulatıp satmaya karar verdim en azından yaptığım masrafları çıkartayım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 01:32
Petshop açmaktan 2e 6d  trop alıp yavru satmaya oda güzelmiş Zaten kararsız bir insanın yapabileceği bir iş değil bu . RedMap872015-01-10 01:32:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rızaa09Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2014
İl: Aydin
Mesaj: 173
rızaa09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 07:10
Düğünden kslma 3-5 kuruş para var sıkıntılıda olsa bi işim var her ikisinide riske atmak istemedim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetsayginÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2010
İl: Adana
Mesaj: 265
mehmetsayginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 13:15
Doğrusunu yapmışsınız Rıza Bey, hayırlı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkn06Çevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 256
hkn06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 23:35
Hayat hep böyle bir parmak bal hayat toz pembe ama gerçekler okadar acı ki...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir