Akvaryumda bambu olurmu?


gattar5050Çevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1031
gattar5050Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 01:29
Oncelikle tum abilerime merhaba. Yakin bir zamanda kuracagim yeni japon tankima koyacagim bitkiler sinirli oldugundan gecen gun cicekcide gordugum bambulari koymayi dusunuyorum. Acaba tamamen suyun icinde kalsalar curume gibi bir sikintiyla karsilasirmiyim. Veya suya yaptigi bir etki baliklara zarar verirmi? Dipte suan hagen kum var haftada bir kez sivi gubre ve tablet Co2 destegi veriyorum. Bambular ve baliklar bir arada saglikli bir sekilde yasarmi? Ozelliklede bambulari tamamen suyun icine soksam bir curume gorurmuyum. İsik olarakta oncedende bitki baktigim yuksek buyume verim elde ettigim philips in beyaz isigini kullaniyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 10:31
2.5 sene kadar kullandım akvaryumumda ilerde gödeden diken gibi birşeyler beliriyor sivri keskin uçlu, oraya jpaonlar kuyruk sürterse kuyruğu yırtabiliyor, canlı doğuranlarda falan filan pek sorun olmazda kumun üstüne bırakyorsun gödeki kuma gömmeyeceksin yoksa çürür iyi beslenmez o saçaklarını sonra kuma sokuyor uzatıyor en kökünü kumun üzerine koyacaksın o kadar saçkalarını kuma gömme yani.Suyun içinden dipten yeni dallar veriyor o dallar suda yaşıyor sorun yok. Hatta ben duyayıp yanına gömerdim yeni filizleri kuma, başıda akvaryumun üstünde odada çıkmış bulunurdu. Nitratı iyi emiyor kimsayal ilaç kullanmazsanız uzun ömülü olur süreklide yeni dallar veriyor. Benim akvrayumdan bir göründü ekleyeyim tabi şimdi yok 5 sene önce vardı belki daha fazla. Az bir ışıkta bile gelişimini sürdürüyor. Benimki 1 metre kadardı alıp akvaryuma koymuştum eminönünde 1 metrelik uzunluktakibirini 3 TL ye alıp beslemiştim. Birde suyu salgıladıkları bir maddeden bahsediliyordu bir yerde rastlamıştım ama ne kadar doğru bunu bilmiyorum. kumun üzerine bırakcaksın ya sağa sola devrilmemesi için sapın ben bir ip bağlamıştım gödeye ipice bir hava hortumu vantuzuna bağlayıp cama yapıştırmıştım vantuzu. devrilmiyordu sağa sola.

 
Testinin sağındakini odadaki yeni çıkan dalı budayıp dikmiştim, Gödeden çıkıp uzayan yavru dalı ise görüyorsun resimde.
mesutok2015-05-09 10:33:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gattar5050Çevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1031
gattar5050Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2015 22:59
Bende en kisa zamanda alip 3-5kok sansimi deniyecegim. Ancak soyle bir sikinti var benim akvaryumum uzeri tamamen kapali. Ben zaten o uzunlukta akvaryumdan disariya cikmayacak uzunlukta olanlarindan alacagim. Bitki yukaridaki yapraklariyla beraber tamamen suyun icinde olursa bir sikinti olurmu acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir