Akvaryumu kurdum fakat sorunlarım var...


Bahri45Çevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2013
İl: Manisa
Mesaj: 127
Bahri45Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 21:14
Siyah kum çok iyi olur renkleri canlı gösterir :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GoksenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1039
GoksenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 11:39
Barış kardeşim, öncelikle merhaba,
Aynı durumu yaşamış biri olarak sana şunları söyleyebilirim,
Bende kız arkadaşıma almıştım 20 litre civarında bi akvaryum,
süpriz olsun diye hemen eve geldim,, kurdum akvaryumu,
suyunu damacanadan iyi su koydum,
ve balığı hemen attım,
çok sevindi, bende mutlu oldum falan ama işin kötü tarafı şurda,
balık hazır olmayan bır suya gırdı, farklı bır ortama adapte olmaya calısıyor, b
bendede aynen bı kosede beklıyordu, sonra 1 hafta ıcınde kendıne geldı, 2-3 gunde duzenlı su degısımlerı yaptık, suanda gayet mutlu, birazda bitki ekledik, cok güzel oldu. aceleci davranmamanı öneririm :) kolay gelsın 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barisdemir91Çevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 8
barisdemir91Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 17:31
ben çok fazla hata yaptığımı düşünüyorum :)) birden gittim aldım filtre ve ısıtıcı tamam ama bitki almadım , aldığım taşlar büyük ihtimalle boyalı...balıkta sevmedi zaten ortamı şimdi maaşımı alıp doğal siyah renkte bi kum ve akvaryuma uygun çok fazla büyümeyecek bi bitki almayı planlıyorum... suyun bulanma sorununu halletim suyu tamamen değiştirdim akvaryumu ve içindekileri kaynar ve tazzikli su ile iyice yıkadım... bu sırada balığı bi bardağa koydum 4 saat sonra su ısınınca balığı akvaryuma attım .. bardakta durmasından iyidir diye düşündüm... şuan normal herşey ama bitki ve taş sorununu halletmek istiyorum... bu akvaryumla ilgilenebileceğimi anladığımda 120*60*50 boyutlarında bir ciklet akvaryumu kurmak istiyorum rengarenk :)) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okyokyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 588
okyokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 19:26
Merhaba hayırlı olsun balığın.Arkadaşların dediği gibi metilen mavisi beyaz benekte kullanılır ama sen hastalıkta bile kullanma akvaryumuna kesinlikle dökme onu.Çok kullanan bir acemi olarak söylüyorum.İleride beyaz benek olursa ısıyı 30 a sabitle 3 gün içinde geçer.Suyu dinlendirmek yerine klor giderici kullanabilirsin ama onada gerek yok ekleyeceğin suyu önceden kaba koy iki gün beklet,yani su değişiminden 2 gün önce suyunu hazırla.O taşları çıkart renkli taş sentetik yapay bitki dekor gibi şeyler koyma akvaryumuna.
Şu an yapman gerekenler ise suyun 4 te 1 ini değiştir dinlenmiş ya da klor giderici ile klordan arındırılmış suyla.Bir kaç gün bu şekilde yaparak düzeltebilirsin.Taşları şimdi çıkarabilirsin kumu ileride koysanda salınım yapacak bir taş yerine hiç taş olmaması iyidir.
Eğer tamamını değiştirmek istiyorsan balığını camdan bir başka kaba al(yoğurt kabı vb kaplarda uzun süre kalırlarsa strese girecektir)akvaryumu boşalt yeniden doldur ve bakteri kültürü ekle.Bakteri kültürünü ekledikten 2-3 gün sonra koy balığını.1 hafta bekle derim ama balık öbür kapta daha çok sıkıntıya girmesin.1 hafta beklersen bakteri kültürüde alman gerekmez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir