ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
okyoky
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
113
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2012 21:17
Son Ziyaret:
24 Eylül 2023 21:38
Toplam Mesaj:
588 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
okan aksoy
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

okan aksoy

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba, elimde 27 adet 1w power led + 9-30 v 1050mA den oluşan bir ışıklandırmam var. 3 adet 9 lu pcb paralel bağlantılı olarak kullanıyordum. Şimdi pcb ve soğutucuları kullanıp 27 adet 3 w power led dizmek istiyorum, bunun içinde yeni bir driver almam gerekecek sanırım.
Elimde kalan 9-30v 1050mA driver ı da kullanmak istesem bu driver ile kaç adet 3w power led dizebilirim? yoksa gene aynı şekilde 27 adet 1 w olarak mı kullanmalıyım?
akvaryum 60 cm yükseklik-150 cm uzunluk ama 10-12cm civarı kum olacak.
Bir de basit bitkili için 3w mı kullanmak daha iyi yoksa 1 w mi?
Lütfen okuyan biri yardımcı olsun :)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/131926/280320191424111.jpg[/IMG][EDIT]okyoky,2023-06-08 16:55:37[/EDIT]
Akvaryumum Bir Türlü Düzen Tutmuyor
Merhaba bence en önemli sorun 1 saat beklettiğiniz suyu kullanıyor olmanız. Suyu en az 24 saat bekletip öyle kullanın ve sürekli su değişimi yapmayın. Haftada 1 ya da 4 günde 1 değişim yapın.
Suyu değişirken dipten çekerek yapın.
Sararmayı çözeyim derken suyun dengesini bozuyorsunuz muhtemelen.
Akvaryumunuz yüksek, siz sadece yukarıdan sirkülasyonla havalandırma yapıyorsunuz anladığım kadarıyla bu sebeple dipte oksijen azalması olabilir. Hava motoru kullanmanız daha iyi olabilir.
Işığı sürekli açık tutmayın.
Daha iyi bir filtre konusunda ve daha iyi filtre elemanları konusunda arkadaşlara katılıyorum.
150-60-65 Akvaryumu Bitkiliye Çevirmek
Astronot akvaryumumu basit bitkiliye çevirmek istiyorum. Bakımı ve ışık vb gibi ihtiyaçları düşük olan bitkiler ve 1-2 çift kribensis, 5-10 tane neon balığı gibi balık koyup izlemek istiyorum. Bitki çok olsun istiyorum.
Zemin kumu, ışıklandırma konusunda ucuz yollu alternatifler ve bitki çeşitleri hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.
Elektrik faturası beni en çok korkutan şey.
Astronot(oscar Cichlid) Ne Tür Bir Hastalık.
Merhaba. 6 aylık oscarların eş tutacağını sanmıyorum. Yer/alan kavgası daha olası. Sorununuz kavga gibi görünse de (ilk okuduğumda kavga dedim) sürekli ilaç kullanımı ve suyun düzensiz hali yaraların iyileşmesini engelliyor olabilir.
Abartmak istemiyorum ama metilen mavisinin geçirebileceği bir hastalıktan oscar balığının öleceğini sanmıyorum. Yani oscarlar çok dayanıklı balıklar ve metilen mavisi herhangi bir şeyi tam olarak iyileştirebilen bir şey değil. Metilen kullanmazsanız balığınızın daha çabuk iyileşeceğini düşünüyorum. Metileni her kullanımınızda akvaryumdaki döngü sıfırlanır tüm bakteriler ölür o yüzden ayrı akvaryumda olmadığı sürece ana tankta kullanımını tavsiye etmem. Mecbur kalırsanız yaraya pamukla sürülmesi daha mantıklı (gene de balığı strese sokacaktır)
Suyunuzu temiz ve bakteri açısından düzenli tutarsanız, hacim balık sayısı konusunda da alan yeterliyse balıklarınız iyileşecektir.
Seachem Purigen Nasıl Temizlenir ?
Katkısız, kokusuz çamaşır suyuna 1 e 1 oranda su ekleyerek duruma göre 1-2 gün bekletiyorum ama günde 1-2 defa karıştırarak. Sonrasında gene 1 gün normal suda bekletip kullanıyorum. Görsel olarak sorun yok ama işlevi azalıyor mu bilemem.
çamaşır suyu kokusuz ve konsantre olmadığı sürece marka fark etmez.
[QUOTE=gorkem88]

iki gündür klorakta bekletiyorum. hala daha simsiyah. hiç bir değişiklik yok. kafayı yicem.

sarı kloraklardan kullandım[/QUOTE]
biraz daha çamaşır suyu ekleyip sık sık karıştırarak deneyin, beyazlaşacaklar.
Hidraya Benzeyen Canlı
[QUOTE=sonkomutan]

Bahsettiğiniz canlıyı akvaryumda görmedim. Ama bu gün tenya tarzı beyaz suda yüzen şeyler gördüm. Oscar ve bazı amerikan çiklet besliyorum. Az yemleme yada bitkisel vermem birbirlerine saldırmaları demek olur ama deneye ceğim. Ancak esas problem cama yapışık beyaz yaratıklar. Üst filterdr böcek ölüleri gördüm sanırım bişiler böceklendi ve kanatları var. İç parazit namına Allah ne verdiyse şu an var akvaryumda ama beyaz deniz anası gibi olan canlı gizemini korumakta. Yorumunuz için teşekkür ediyorım[/QUOTE]

Az yemlemekten hatta 2 gün hiç yemlememekten korkmayın, emin olun boyut olarak hepsi büyükse birbirlerini yemeyeceklerdir. Hele ki bitkisel yemlemekten hiç korkmayın (bunların hepsini geçici bir dönem için konuşuyorum)
Oscarınızın olduğu akvaryumda yiyeceği bir balık varsa zaten yer, aç kalması gerekmez ama ben 7 yıldır ağzına girmeyecek bir balığa yemek için hamle yaptığını görmedim.
Teksas, green terrör, jack dampsey, salvini,vieja argentea baktım ve kavgalar tamamen alan ve güç kavgası. (20cm ye karşı 7 cm bir balık olursa iş değişir o zaman yerler ama 20cm ye 15 cm bile yem olmaz)
misal salvini vurarak öldürmeye çalışırdı ama yemezdi.
Yemi çok vermeniz her anlamda zarar getirir, çabuk yağlanırlar, su çabuk kirlenir ve kafada delikler oluşmaya başlar vs vs.
Kullanacağınız ilaçlar etkili olabilir ama zararları ya da kullanımdaki hataları ne sonuçlar doğurur belli değil.
O yüzden canlının ne olduğunu çözene kadar lütfen yemlemeyi azaltın. Haftada 1 ya da 2 gün hiç vermeyin. Işığınızı hiç açmayın ve sık ama az su değişimi yapın. Canlının ne olduğunu çözdüğünüzde uygun tedaviyi uygularsınız.

Hidraya Benzeyen Canlı
Sürekli proteinli beslemenden kaynaklanıyor muhtemelen. Fazla yem de sorun yaratabilir. Benzer durum bende de oldu andazol vs kullandım ama balık kaybettim. Filtrasyona gelirsek bence 100 tane moli : 1 tane oscar. hem yemi dağıtmaları, hem daha çok yem almaları hem de dışkı bakımından. O yüzden 50 moli de iş gören sistemin şu anda da berraklık sağlamasını bekleme.
Tahminim yemlemen fazla, filtrasyon düşük kalıyor ve ışığın uzun süre açık kalıyor. Bir süre çok çok az etçil, az da otçul yemler ver (oscar ne versen yer) . Işık hiç açma.
Suyunun sararmasını önlemek için purigen tavsiye ederim ama hiç bir zaman molilerdeki berraklık olmaz.
Rio Guaviare - Altum
[QUOTE=capo di capi]

Teşekkürler, yati de var mangrowe da var meşe kökü de var flamewood da var. Karma. [/QUOTE]
Teşekkür ederim, seçeneklerden bir meşe kökü var ücretsiz bulabileceğimiz :) Hani dedim asma vs ise bende deneyeyim. O yüzden sordum :)
Oscar Astronot Balığı
Eş tutarlar ama oscarların eş tutması hızlı ve basit olmuyor. Ben 5 yıldır dişi mi erkek mi onu bile ayıramıyorum. Neden bunu söyledim derseniz ; eğer eş / çift diye satın alacaksanız yumurtasından yavru çıktığını görmeden almayın. Normalde de beraber gezerler, aynı bölgede takılırlar ama çiftleşmeyebilirler.
Rio Guaviare - Altum
Maşallah. Her şey çok güzel. Kulladığınız kökler ne kökleri acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.