akvaryumum yeterlimi?


ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2011 22:50
2 erkek betta besleyemezsiniz, kavga edip birbirlerini öldürürler.

Isıtıcı gerekli, bütün akvaryumlarda olması gerekir.

Bitki akvaryumu için kum ve ışıklandırmayı değiştirmelisiniz. Kolay bitkiler seçip zamanla daha zor bitkilere geçersiniz. Mesela anubias besleyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

trozer11Çevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 29
trozer11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2011 23:00
Küçük akvaryum ile başlamak uygun gibi görülebilir ancak su dengesinin sağlanması zor olacağı için risklidir.

Aynı boydaki bir akvaryumumda şu an 7 adet neon ve 2 cüce vatoz mutlu olarak yaşamakta.

Size de benzer bir balık karması tavsiye edebilirim. Balıkların erişkin boyutlarını dikkate alarak seçim yapmak önemli.

Bitki olarak ise java moss ve belki bir tane küçük anabias barteri kullanabilirsiniz.

Ayrıca dekor olarak küçük bir mangrow kökü kullanabilirsiniz. (Java moss bitkisini mangrow köküne sarınca şık bir görüntü elde edebilirsiniz.)

Son önerim ise ısıtıcı kullanmanız yönünde olacak, 25watt'lık bir ısıtıcı yeterli olacaktır. 25 derecenin altı neonlar için uygun olmayabilir.

Not: Akvaryumun kapağını ters kullanmışsınız. Ayrıca kapağın altındaki lambanın su ile temasını kesmek için buhar camı kestirmenizde fayda var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2011 23:04
Ölçü belirtilmemiş ama 30cm uzunluğunda ve 15 litre olduğuna göre 20en 25 uzunluktur. Dekor ve üst boşluk düşüldüğünde muhtemelen akvaryum 30*20*20'ye dönüşür yani 12 litre net hacimde neon ?

20 litreye kadar olan akvaryumlarda genelde tam bir sistem oluşturmak balık ile mümkün olmuyor balık yükü fazla geliyor yani 20'ye kadar o yüzden herkes betta, karides, salyangoz vb tavsiyelerde bulunuyor.

Neon yaşamaz değil yaşar ama hem benim zevkime göre tam tat vermez hemde balık için pek ideal bir ortam olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omergozÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
omergozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 19:45
Bu akvaryum 15 litre dedim ama arkadaşın dediği gibi akvaryum 12 litre yanlış hesaplamışım.Isıtıcı yarın alıcam.Japonlarım çok sevimliler.http://www.youtube.com/watch?v=IQkfTldg-6I akvaryumum bu izleyin.Lambaya su değiyor arkadaşın dediği gibi buharlık nasıl yaptırıcam nerde yani

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bünyo123Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 173
bünyo123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 10:56

Betayı pek sevceğini sanmıyorum japonlar fazla sadece 2 tanesini çıkarabilirsin akvarvaryumcuya geri verebilirsin o 2 taneyi.



Akvaryumun güzel aslında hiç ellemesende olur yeni resimler koyarmısın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 13:53
[QUOTE=omergoz] 
Foruma yeni katıldım kafamda çok soru işareti var.Baya bir resim çektim yardımcı olması için akvaryuma ısıtıcı gereklimi sadece japon besliyorum bunun yanında bana lazım olan malzemeler nelerdir?.Isıtıcı ilerki haftalarda alıcam.Resimde gördüğünüz gibi yukardan gelen su su hava boşluğu yaratıp aşağı kadar gidiyor bunun zararı varmı?.yem olarak günde 2 öğün yapıyorum sizce iyimi?.Bide balıklarım bazen kumları ağızlarına alıp çiğneyip atıyorlar yüzerken sanki gerçek balık gibi yüzemiyorlar daha yavru oldukları içinmi?.

Aklıma gelenler bunlar dahada çok var ama bunların cevabını aldıktan sonra diğer sorularımıda yöneltirim forumdaki ilk konum hadi hayırlısı..
[/QUOTE]

Hayırlı olsun, bu şartlarda yapabileceğinizin en iyisini tavsiye etmeye çalışayım, ısıtıcı evde gece kaloriferler yanmıyorsa akvaryumdaki suyun ısısı düşecektir bunun için gerekli, sizin akvaryuma 50watt- 100 watt olanlar yeterli daha yükseğini almayı tavsiye etmem ısıtıcının bozulmaması çatlamaması içinde tümümün su içinde olması gerekli ısıtıcının. ve sağlıklı olması için akvaryumda en suyun hareketli akıntılı olduğu yere monte edin ısıtıcınızı. Eğer 24 saat evde kalorifer yahut ısıtma sistemleriniz yanıyorsa ısı hep aynı olacağı için gerek kalmaz ısıtıca. Yukarıdan gelen akan akıntının hava boşluğu yaratmasının hiç bir zararı yok hatta o hava boşluklarıyla suyla sürtünen hava kabarcıkları, sudaki oksijenin artmasını sağlıyor. japonlarında sevdiği bir tarz, üzerlerine gelen akıntıyı pek sevmezler bu yagmurlama sistemiyle daha mutlu olurlar akvaryum ufak, kumları  ağızlarına alıp içindeki partükülleri süzerler yerler ve bundan yapmaktan hoşlanırlar sorun yok bu sağlıklı olduklarınıda gösterir. akvaryum dar olduğu için hız yapamıyorlar onun için iki kuyruk darbesi yapıp ilerleye bildikleri kadar ilerliyorlar, yer olmadığı fazla yüzemiyorlar, ondan yüzüşleri size acayip gelmiş olabilir ama normal, dipteki mavi sarı renkli boyalı iri taşları çıkarın boyalı taş kullanmayın, suya salınıp yapıp balıkları rahatsız edebilir, diğerleri doğal taş onlar kalsın. Kapaktaki ışığa su sıçrar diye zannedersem su seviyesini bayağı aşağıda tutmuşsunuz ışık kullanmayın bitkisiz akvaryumunuz gerek yok, odanın ışıklı bir bölümüne akvrayumu koyarsanız bu yeterli japonlar için, ışık kullanmazsanız su seviyenizi yukarı kadar yükseltin ne kadar bol su o kadar rahat, sağlıklı balıklar, balıkları sabah akşam iki gögün beslemeniz güzel. Birde iki günde bir haşlanmış bezelye tanesi verin kabuğunu soyup içini atın yesinler bakkalda satarlar tuzsuz olanlarından alırsanız daha iyi olur. Haftada bir mutlaka dipten dörtte bir oranında su çekimi yapıp yerine dinlenmiş su ekleyin, damacana suyu ekleyecekseniz dinlendirmeye gerek yok, çeşme suyu kullanacaksanız, en az 2 gün dinlendirmenizde fayda var, 3 gün daha idealdir. En masrafsız en sağlkılı bu şekilde bence kullanabilirsizin . Japonlara devam etmek isterseniz en azından bir 100 litrelik tank edinmenizi tavsiye ederim ilerleyen zamanda.
mesutok2011-10-28 13:54:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whitestone58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1597
whitestone58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 18:43
Heeeyyy gidi günler hey! Birden bu hobiye başladığım günler geldi aklıma.
Bende tıpkı seninki gibi bir akvaryumla bu işe bulaştım . Ama şimdi...
İmzamdaki linklere bir göz at istersen
 
İlk başladığım zaman:
 
 
Sonraki hali:
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir