Altın balık beslenme ve renk değişimi


yhakanÇevrim Dışı

[C]2,1,18724[/C] [B]1064,3[/B]
Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 125
yhakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 14:06
Selamlar,
Birkaç çeşit farklı yemle beslediğim balıklarımı, bir süredir forumda yazan üstadların tavsiyelerine uyarak ev yapımı bezelye brokoli havuç vs. ile beslemeye başladım ve ticari hazır yemleri kaldırdım.

Balıklar gayet iyi durumda ancak bazı sorunlar yaşıyorum, özellikle brokoli verdiğimde suda koku oluşuyor. Suyun berraklığı da eskisine göre biraz bozuldu. 2. konu ise belki yemleme ile ilgili olmayabilir ama; kırmızı siyah renkli balıklarımın tamamında siyah renk tamamen kayboldu ve balıklar kızardılar. Örnek olarak 2 foto yüklüyorum, fotolardaki balık aynı balık ve fotolar 1 ay ara ile çekildi, bu süre içinde devamlı ev yapımı yem verdim.



Beyaz renk ağırlıklı olanlardaki siyah renkte herhangi bir kaybolma olmadı.

Bir de siyah oranda ve siyah teleskop türlerinde daha bir sakinlik ve hareketsizlik mevcut, siyah renk varyetelerinin bu özelliği normal midir yoksa bana mı bu balıklar denk geldi?

Yemleme ile ilgili olarak, ev yapımı yem verdiğimde, hacim olarak ticari yemlerle karşılaştırırsak, balığın yediği miktar çok fazla oluyor, yaklaşık 30 adet küçük boy balık her seferinde 15- 20 adet bezelye veya 3-4 yaprak ıspanak veya küçük bir parça brokoli çiçeğini 15-20 dakika içinde tüketebiliyor, bu miktar fazla mıdır, ticari yemlerde olduğu gibi sadece 3-4 dakika içinde tüketebildikleri kadar verip daha fazla yemelerine müsaade edilmemeli mi?

Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kiZiroGLuÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 341
kiZiroGLuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 14:49
Ev yapıımı yemlerin çok faydalıdır ancak diğer yemleride tamamen kesme, balığın yeni rengi ile gayet güzel ve sağlıklı görünüyor:-)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 17:20
Siyahtan kırmızıya dönen balığınız normal rengini almış bir sorun yok, bazen su değerlerinden balık siyahlaşıyor bazı noktaları nasıl diyelim güneş alerjisinden bazı insanların hassas noktalarında benekler oluşması gibi özellikle yazları. Su değerleri normale ve beslenme normale dönünce bu renkler kendi rengini almış, bu renk değişimiyle ilgili daha çok sebep var sayılabilir, ama balığınız sağlıklı olduğu için siyahtan turuncuya dönmüş herşey yolunda. Ev yapımı yemler suyu boyar, içindeki bitki özleri suya zerreler halinde dağılır su ondan bulanık. Normal yem verip arada o ev yapımı yemi verebilirsiniz, Yahut ev yapımı yem vermeyede bilirsiniz, 3 günde bir haşlanmış bezelye, haşlanmış ıspanak yaprağıda yeterlidir. Yumurtayada gerek yok yumurta sarısıda kokutur suyu bozar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir