Altınpark Göletinden Tuttuğum Balıklar


capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2018 17:05
Arkadaşı linç etmeye gerek yok.. Burda tartışılacak konu, alınan canlının akvaryum ortamında elimizden geldiğince sıkıntı çekmemesini sağlamak.

Ona bakarsanız Demokratik Kongo Cumhuriyeti gölde balık toplanmasına yasak getirdi(2015 yılında), sonra kota koydu vs. Bahsettiğim göl tanganyika.
Aynı şekilde, güney amerikada balık toplayanların %80e yakını izinsiz, kötü koşullarda orman içi gecekondu çiftlikler.
Victoria gölü kontrolsüz balık aşılama ve paralelinde kontrolsüz balık toplama yüzünden mahvolmuş durumda.

Biz akvaryumdsa balık besleyenler, hangi tür olursa olsun bu olaylara çanak tutan kesimiz.. Böyle karşımızdakie yüklenmeeden önce kendimizi bir sorgulayalım. Discus besleyen, tropheus besleyen çok mu farklı bişey yapıyor.. Hatta bence daha da ciddisini yapıyoruz. 3o metrelik gölün içindeki iki cireyi sorun yapıyorsanız, hiç balık beslememeniz tutarlı davranış olacaktır.

Hiç balık toplama, avlama izlemediyseniz youtube dan demolarını izleyin.. 2-3 dolara habitatını zedeleyen yerliler ve elinde makinayla tepesinde dikilen ve bizim toptancılarımıza hizmet eden suratsız avrupalıyı göreceksiniz. Buna göz yumuyorsanız arkadaşa birşey demeye hakkınız yok. Bence biraz da özeleştiri yapalım.

Beğenenler: [T]203414,yasarcannn[/T][T]78179,Bonital[/T][T]100856,Arapaima[/T][T]203311,PAC-MAN[/T]
+1: [T]203414,yasarcannn[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]116074,Heisenberg[/T][T]100856,Arapaima[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2018 20:39
[QUOTE=Salihk117]Denildiği gibi bir - Yapay da olsa - doğal yaşam parkından hayvan almanız zaten yanlışken, bir de bunu masum gibi "GEÇİCİ BİR SÜRELİĞİNE" yapacağınızı yazmışsınız. Bu balıkları önce akvaryum ortamına alıştırıp daha sonra tekrar salmak, hayvanın dengesiyle oynayıp yaşam hakkıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Siz de bir çok kişi gibi hobiyi bir süreliğine de olsa bıraktıysanız bir an önce balıkları da tekrar salmanızı tavsiye ederim. Zira akvaryumdaki yemleme saatleri, kısıtlı yüzme alanları ve yer yer geniş ışıklandırma saatlerine alışıp adapte olan bir balığı tekrar doğaya bıraktığınızda bu durum TAMAMEN EVDE BÜYÜMÜŞ BİR SÜS KÖPEĞİNİ dağ başına bırakmaya benzer. Niyetiniz kötü olmasa da heves uğruna bunu yapmamanız taraftarıyım. Bırakmanıza sevindim. Umarım kısa sürede hobiye dönüş yaparsınız.[/QUOTE]

Suçluysam bu ülkede adalet var. Verirsiniz savcılığa görüşürüz mahkemede. Üstelik balık süs köpeğine benzemez. Akvaryumdan göle bırakılan balıklar çok rahat adapte olur. Hayvan aç kalınca mecbur yem arayacaktır. Bu akvaryumdada böyledir göldede. Güçlü olan yaşar. Türkiye'nin bütün doğal güzelliği ve tür çeşitliği sazan koi kırması balıklara kaldıysa biz zaten ölmüşüz bitmişiz demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir