Apistogramma Panduro İçin Yem Önerileri


AmazonSeverÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2017
İl: Hatay
Mesaj: 84
AmazonSeverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2017 14:09
Herkese merhabalar. Forumdan bir arkadaştan edindiğim Ap. panduro çifti için yem seçeneklerini araştırmaktayım. Ağırlıklı olarak etçil beslenen balıklar yaklaşık 90 lt. lik tankta çift olarak ve yanlarında dither olarak seçtiğim çift lepistesler ile bakılmakta. Aklımda bir takım olarak panda cory ve 2 adet otocat almak var. Akvaryum popülasyonunu çok arttırmak istemiyorum. filtrasyon tetra ex 700 ile yapılmakta ve biyolojik sünger, sera siporax ve sera super peat ile dolu. Şuanda tetra flake ve sera nın kurutulmuş kan kurdu ile besleniyorlar. Sera kurutulmuş kan kurdunun dışındaki protein olduğu kısmı yiyorlar fakat iç taraftaki kan kurdu kısmı ile pek ilgilenmiyorlar. Balıkların kondüsyonunu arttırmak ve daha iyi bakabilmek adına yem tavsiyelerinizi beklemekteyim.
Sormak istediğim başka konu ise; Canlı yem vermek istiyorum fakat akvaryumum işyerinde olduğundan dolayı hem görüntü hemde koku olacağından canlı kültürlerden uzaklaşıyorum. Tetra fresh olarak satılan yemlerin gerçek canlı yemlerden üstünlüğü veya tersi mevcut mudur? Kullanan arkadaşlarımızın gördüğü artı ve eksiler nelerdir?
Okuyan ve cevap yazma zahmetine girecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Herkese hayırlı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2017 13:39
Tetra fresh bildiğim ufak canlılarda kullanılıyor. Zaten maliyeti de size fazla olacaktır. Canlı yem kültürleri zannettiğiniz kadar kokulu değildir. İş yerinde de rahatlıkla üretirsiniz.

Balıkları aldığınız kişi hangi yemleri kullanıyor? Bunu öğrenmeniz gerekli. Çünkü bizim size vereceğimiz tavsiyeler ile yem alırsanız, bu sefer balıklarınız yemi beğenmez ise biz söylediğimiz ile kalırız. O yüzden en güzeli, internet ortamından kafanıza yatan yemleri azar miktarda alarak kullanmanız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonSeverÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2017
İl: Hatay
Mesaj: 84
AmazonSeverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2017 17:23
[QUOTE=MurathanM]Tetra fresh bildiğim ufak canlılarda kullanılıyor. Zaten maliyeti de size fazla olacaktır. Canlı yem kültürleri zannettiğiniz kadar kokulu değildir. İş yerinde de rahatlıkla üretirsiniz.

Balıkları aldığınız kişi hangi yemleri kullanıyor? Bunu öğrenmeniz gerekli. Çünkü bizim size vereceğimiz tavsiyeler ile yem alırsanız, bu sefer balıklarınız yemi beğenmez ise biz söylediğimiz ile kalırız. O yüzden en güzeli, internet ortamından kafanıza yatan yemleri azar miktarda alarak kullanmanız. [/QUOTE]

Murathan bey cevabınız için teşekkür ederim. Canlı kültür üretmek için temin yollarını deneyeceğim. İyi hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir