ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AmazonSever
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
113
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2017 13:45
Son Ziyaret:
23 Aralık 2020 08:06
Toplam Mesaj:
84 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Akın
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akın

SON 10 MESAJI

Apistogramma Bitkisel Yem Tavsiyesi.
[QUOTE=shark]Merhabalar 90 lt lik akvaryumumda Nannostomus eques sürüsü ile bir adet Apistogramma macmasteri çiftim besliyorum.Kullandığım yemler altta:
Sera Discus Granulat
Sera Vipegran
Tetra min mini granül
Hikari Micro Pellets
New Life Spectrum Thera A
Tropical algae 3
Omega one color mini Pellets
rotifish kurutulmuş kan kurdu
Tetra Fresh Delica krill
artemia
Sorum şu bu yemlerden bitkisel içerikli Tropical Algae 3 yemini kesinlikle yemiyorlar.Apistolarım için vazgeçemeyecekleri bir bitkisel yem tavsiyesi verirseniz mutlu olurum.
[/QUOTE]
Tetra Pro Algea denemediyseniz bir şans verin bence. Pandurolarım severek yiyorlar. Sağlıklı balıklar.
Bursa B.a.f. Akvaryum Tasarım Kurulum
Guramilerin olduğu ve 2. Akvaryumu çok beğendim. Elinize sağlık. Maşallah
80 Litre Tür Tavsiyesi
[QUOTE=suleymana]

1- Hagen marka kum suyu yumuşatır.Ama markası Hagen olması kaydı ile.İçeriğinde silis,demir ve alüminyum bulunur. Siyah renkte olmasının sebebi fazlaca alüminyumdur.
2-Silis kum suyu sertleştirir. Tds metre ile ölçtüğümde Vitasand Silis Kum pH 'I düşürürken akvaryumcudan bitki yetiştirmek için aldığım 1 paket silis kumda pH 0.4 arttı ve 7.9 oldu.pH'taki artışın derecesi kumun saflığı ile alakalı. Akvaryumcudan aldığım kumda kalsiyum oksit, kalsiyum hidroksit veya kalsiyum karbonat veya bunların magnezyumlu türevleri vb. bulunduğu için pH artış gösterdi(yani su yumuşadı).Kum sadece SiO2 den oluşsaydı Vitasand gibi pH 'ı düşürecekti.
Kısacası günümüzdeki kum türleri için sertlik bilinemeyebilir.Ölçüm yapmak her zaman en iyisi.
3-Her cikletin suyu sevip sevmediğini bilmiyorum ama sarı prenses ve beyaz prensesler orta-sert su sertliği olarak sitede yazdığı için öyle yazdım.
[/QUOTE]
Israr etmenin anlamı yok. Yanlış yanlıştır. Silis kum dediğinizde silis anlaşılır. Aldığınız kum karışık ise ve suyu sertleştirdi ise sebebi silis olması değil, karışımdaki diğer malzemelerdir, Kalsiyum içerikli bir kumun suyu yumuşatması mümkün değildir. Ph ile su sertliği farklı parametrelerdir. Araştırmak yerine yanlışta ısrar etmeye ve yanlış bilgi vermeye devam ediyorsunuz. Tek cichlid türü sarı prenses değildir. Az bilgi ile kişisel çıkarımlar yapıp, bunları mutlak doğru gibi aktarmaya gerek yok.
İyi araştırmalar diler, saygılar sunarım.
80 Litre Tür Tavsiyesi
[QUOTE=suleymana]
Renkler de olabilir fakat büyük ihtimalle su sertliğiyle alakalı.Hagen marka siyah kumlar(artık üretilmese de piyasada var) suyu yumuşatır, bu sularda chiclid tarzı sert su seven balıklar beslenmez.Aynı şekilde tetra ve tetrazonlar da yumuşak suyu sevdikleri için silis tarzı suyu sertleştiren kumlarda beslenmez.Yaşamasına yaşar ama balık huysuz olabilir, hasta olunca iyileşemeyebilir.Genel olarak akvaryum besleyenler bunu kabul ederler.Silis kumda da çok isteniyorsa beslenir fakat suyu yumuşatacak mangrow kökü veya yapraklar eklenebilir.[/QUOTE]
Verdiğiniz bilgilerin neredeyse hepsi yanlış. Lütfen gözden geçiriniz bilgilerinizi. Hagen kum suyu yumuşatmaz, silis ise sertleştirmez. Her ciklet sert su sevmez.
Kayanın Zararı Olur Mu?
[QUOTE=Mehmet1444]Kullandım bulanıklık oldu biraz akvaryum cmartst siden bu yana boş çalıştı klor kalmadı. Sera ekledim yarın bir tane japon almayı düşünüyorum iyi midir?[/QUOTE]
Klor kalmadıysa nitrivec kullandıktan 24 saat sonra balık ekleyebilirsiniz, Sera bio nitrivec bakteri kültürüdür.. Klor ve ağır metalleri kısa sürede bağlamak için Sera Aquatan gibi bir su düzenleyici de kullanabilirsiniz. Beklemeye zamanın olmadığı,dinlendirilmiş suyunuzun olmadığ durumlarda su düzenleyicilerin yararını görürsünüz.
İyi hobiler dilerim.
Bakımı Kolay Bitki Klavuzu
[QUOTE=h-_-cengiz][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112579/080220192007381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112579/080220192007491.jpg[/IMG] Bitkinin türü nedir bilen bir arkadaş yokmu.konu açtım ama kimse cevap vermedi.[/QUOTE]
Hygrophila difformis’e benzettim.
Metiler Draje Kullanan
Sucul yaşam formlarına etkisini bilemiyorum. İnsanda rahim kasılmalarını artıran bir etkisi var. Olası problemleri azaltmak için su değişimi yapabilirsiniz.
Metiler Draje Kullanan
[QUOTE=FenasiYaldiz]Balığım hasta oldu mantar metiler draje kullan dediler yada kaya tuzu banyosu metiler draje aldım nasıl kullancam[/QUOTE]
Metiler draje Kadın hastalıkları ve Doğum ile ilgili bir ilaçtır. Bahsettiğiniz durum için ve akvaryum kullanımına uygun değildir. Kullanmayınız. Tavsiye edenler metilen mavisi demiş olabilir.
Akvaryuma Eklenebilecek Balık Tavsiye?
[QUOTE=Abdulkadir]Merhabalar arkadaşlar böyle bir akvaryum kurdum fakat besleyebileceğim balık hakkında çok aklımda fikir yok natteri pirana haricinde tavsiyelerinizi bekliyorum ve farklı balık çeşitleri istiyorum teşekkürler şimdiden[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/160573/160120192107471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/160573/160120192108111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/160573/160120192108311.jpg[/IMG][/QUOTE]
Abdulkadir bey merhaba, Akvaryumunuzda filtrasyon mevcut mu? İç filtre kafa motoru görüyorum fakat filtrasyon malzemesi göremedim(belki yukarıda tepe filtre vardır). Eğer filtrasyona destek malzeme kullanmazsanız balıklar eklendiğinde problemler yaşayabilirsiniz.
Bu Akvaryuma Gore Ampül Bulamadim
[QUOTE=Ercan4lp]Görüntü ve bitki için uygunsa önemli değil bütçe, birde rahat bulabileceksem[/QUOTE]
Ercan bey; Ampül CFL denilen compact floresanlara benziyor. Bazıları soketli, bazıları normal duylu olabiliyor. Ampulü çıkartıp fotoğrafını çekme şansınız var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.