aqua resul çolak dan alına balıklar hakkında


ATMOSFERÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 11
ATMOSFERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 21:12
S.a öncelikle geçmiş olsun. Bende bu firmadan defalarca alişveriş yaptım. Önceden firmada işten anlayan bi arkadaş vardı. Sanırım biraz işi öğrendikleri zannedip o arkadaşı kovup yerinede bi bayan almışlar.fakat balığın b harfinden anlamıyor. Bütün akvaryumlarda dişili erkekli balıklar var hesapta bu tank dişi bu tank erkek. Bide balıkların iyi ve sağlıklı olanlarını ayırıyorlar, tanklardaki balıkların çoğu sallanıyor sonrada gelkampanyaya gel alanın elinde kalıyo. Ben bu arkadaşın balıklarını bizzat gördüm burda çok erkek var dedim fakat balıklar adaptasyon sürecinde diyerek kepçe sokturmadı. Kaça aldın dedim 120 ye 4 e 1 almış üçgünsonra kampanya balıklar 60 lira BU nasil bi esnaflık anlamıyosanız işin ehli birine ayıttırın dişi erkek diye 20 balık 3 asgari ücret yapıyo. Neyse resul bey kendisi balıkların başında durabilse bunların yaşanmayacağını düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun arkadaş. İnşaallah telafi ederler bence resul beyle veya kadir beyle görüşün bu konuyu çözerler. Herkese iyi akşamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KOZEL16Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 28
KOZEL16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2014 11:18
Ahmet bey, konuya çok güzel açıklık getirmişsiniz erkek dişi oranını bırakın fiyat konusunda da hiç hoş olamayan şeyler yaşamışız bundan sonraki hobici arkadaşlar çok daha dikkat etmeli bu tür problemleri gördükçe  yoğurdu üfleyerek yemeleri konusunda yararlı olacaktır kimsenenin hakkı kimsede kalmaz ;  

Ebu Hureyre (R.A.)dan rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz:

“Kıyamet günü hak sahiplerine haklarını mutlaka eda edeceksiniz. Öyle ki kabış (boynuzsuz) koyun için, boynuzlu koyundan kısas alınacak, taşa (niye bir başka) taş üzerine yüklenip kaldığından; adamın adamı niye yaraladığından sorulacak.”1


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZodiJackÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2014
İl: Kütahya
Mesaj: 1026
ZodiJackÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2014 12:23
Dişi fiyatına erkek satıldığı için tabii ki sizin hakkınız yenmiş. Bu şekil esnaflar tek seferde kazanabileceği paraları hesaplıyorlar ve sonunda hepsi batıyor gidiyor emin olun. Müşterinin ikinci defa gelip gelmeyeceğini hesaplamıyorlar. Veya ne bileyim tropheus satın alan bir kişinin akvarist olacağını tahmin edemiyorlar ve kendileri kaybediyorlar eninde sonunda. Ancak sizin yanlış yaptığınız bi olay var ki o da dişi-erkek için ayrı ayrı fiyatlar vermeniz. Karışık satılan yerlerden dişi-erkek ayırabilecek bi arkadaşla alsaydınız daha iyi olurdu. Ancak cinsiyetten kesin anlayan kişilerde bile şaşırma olayı oluyor maalesef. Özellikle söz konusu yavruysa. Tropheus'un tek sıkıntısı bu sanırım başlangıçta. Bende bu ay veya önümüzdeki ay tropheus alacağım inşallah. Sırf bu cinsiyet yüzünden keklenmekten dolayı kara kara düşünüyorum nasıl yapsam diye. Ne diyelim geçmiş olsun. Umarım çok para kaybetmediniz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MorphoÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2014
İl: Mugla
Mesaj: 176
MorphoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2014 12:39
Merhaba
Geçmiş olsun.Bir keresinde ilandaki resimlere baktıktan sonra leptosoma almak istemiştim.Leptosoma almaya karar verdikten sonra her türün dişi erkeğiylemi duruyor diye sorduğumda''Hayır dediler leptosoma türleri dişileri ortak kullanıyor''gibi bir açıklama geldi İşte o an anladım pek bir şeyden anlamadıklarını.Çünkü er türün nasıl kendisine özgü erkekği varsa dişileride öyledir.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUARESUL ÇOLAKÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 25
AQUARESUL ÇOLAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2014 18:59
ÖNCELİKLE YAŞANAN AKSİLİKTEN DOLAYI TÜM CAMİADAN ÖZÜR DİLERİZ.

Firmamız meydana gelen mağduriyeti telafi edecek güçtedir.

Mağdur olduğunu idda eden arkadaşımız elindeki balıkların dişimi erkekmi olduğundan hala emin olmamaktadır.Direk AFRİKA dan  gerçek F0 balıkların ithalatını yapan ve balıklar AFRİKA dan ehlileri tarafından dişi ve erkeleri ayrılıp ,ayrı kolilerde sevkiyatı yapılmaktadır ve firmamızda ayrı akvaryumlarda satışa sunulmaktadır.
Kendisi ile görüşmemiz sonucunda bir anlaşma uzlaşma platformu oluşturamadık,kendisi bizim sürekli müşterimiz olup firmamızı ve balıklarımızı çok iyi bilmektedir.
Balıklarımızı kendisinin seçmiş olması ,aradan bir buçuk ay geçmiş olması,balıkların cinsiyetinden kendisinin emin olmamasından dolayı Firmamız çözüm üretilmesi noktasında çekimser ve karamsar kalmıştır.

Formu açan şahsın bizim müşterimiz olmadığından,balıkları bizden alan kişinin gerçek adı ile form açmadığından dolayı gerçek mağduriyetin olup olmadığı şüphesinden dolayı Firmamız olaya ilgisiz kalmıştır.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KOZEL16Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 28
KOZEL16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 13:33
Merhaba, 
Tüm arkadaşlara hayırlı cumalar, Resul Çolak firmasından daha öncede alışverişim oldu bir çok kez balık aldım ölenler oldu yaşayanlar oldu fo balığın riskini bilerek aldık ama hiç bir zaman ölen balığın telafisi konusunda talebimiz olmadı olmazda ; son yaşanan bu olayda resul beyin suçu olduğunu düşünmüyorum oraya bıraktığı sorumlu kişilerde sıkıntı var ve bugüne kadar hiç bir zamanda resul beyle muhatab olmadım kendisini tanımıyorum. Ama Resul beyin  yazımı tam okumadığını veyahutta algılayamadığını düşünüyorum, dişi ve erkek konusunu gelince siz AFRİKADA işin ehli kimselerin orada cinsiyet ayırdığını ve ayrı kolilerde geldiğini söylediniz siz işin başında durmadığınız için oradaki çalışanların bizlerle nasıl konuştuğunu bilmiyorsunuz oranın yetkilileri bize dişi ve erkeklerin karışık koli içerisinde TÜRKİYE ye geldiğini ve kendilerinin orada ayırdığını ve ayrı tanklara koyduklarını söylüyorlar ben hatta telefonda AFRİKADAN cinsiyet ayrımı yapılıp yapılmadığını ve ayrı gelip gelmediğini sordum hayır orada yapılmıyor denildi bu konuda size yemin ederim siz birde cinsiyet konusunda emin olmadığımız söylüyorsunuz biz burada hatta sizlerinde müşterisi olan işin ehli arkadaşlarla birlikte baktık, cinsiyet konusunda bir yanlışımız yok sizler meydana gelen mağduriyeti telefi edecek güçte bir firma olduğunuzu söylüyorsunuz peki her ithalatınızda bizi arayıp bilgi veren arkadaşlar neden telefonlarımıza artık cevap vermiyor veya geri dönüş yapmıyorlar?  
   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Salih BudakÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2010
İl: Denizli
Mesaj: 47
Salih BudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2014 03:59
Öncelikle Heriki Tarafada Geçmiş Olsun Diyorum Ve Bu Durumdanda Haberdar Olduğumu Belirtmek İstiyorum Ama Sevgili Kardeşim Resul Çolağında Belirdiğigibi Bu Olayı Bursa İlinden Kerim Arkadaşımızdır Bu Olayı Yaşamıştır Ama Bu Şikayeti Açanıda Tanımamaktayım Olayı Yaşayan Kerim Arkadaşımızla Bire Bir Görüşmüşlüyüm Olmasından Dolayı Yazmak İstedim Ve Benim Sevgili Kerim Arkadaşımıza Söylediğim Şudur Kesinlikle Bir Yanlışlık Olmuştur Ve Sevgili Resul Bu Konularda Titizdir Dediğimde Kerim Arkadaşımızda Evet Resul Yoktu Ve Orda Bir Başka Çalışan Bir Bay Birde Bayan Olduğunu Bana Söyledi Bende Bak Dedim Yanlışlık Olabilir Karışa Bilir Biliyorsun Bende Kaç Defa Afrikadan Balık Getirdim Afrikalılar Ayrım Yapılken Arada Dikkat Etmediğimizde Dişi Diye Erkeyi Sallaıyorlar Dedim Ve Bu Olayı Kesinlikle Sevgili Resul Arkadaşımız Çözecektir Dedim Ve Arkadaşda Tamam Abi Ozaman Resul Lada Bi Görüşeceyini Söyledi Benki Resul Çolağı Dürüst Ve Sözünün Eri Bir Firma Olarak Bilmekteyim Ve Böylede Bileceyim Ve Burdan Sevgili Resul Çolak Kardeşime Şunu Söylemek İstiyorum Sevgili Resul Sana Yakışanı Yap Ve Çöz Bu Olayı Ha Burda Şikayetde Bulunan Arkadaşda Hatalı Nedenide Aradan Geçen Zaman Bayağı Var Ve Balıkları Kaybetdikten Sonra Olayı Anladığını Söylemekte Bu Olayı Aslında İstanbuldan Cıktı Ve Bursaya Geldi Nolursa Olsun Kendisi Anlamasa Bile Bursada Bilgi Tecrubeli Hobici Kardeşlerimizde Çok Onlardan Yardım Alabilirdi Balık Nekadar Kendini Sıkarsa Sıksın Erkek Dişi Ayrımı Bir Kulak Çöpüne Ve Bir Büyüteşe Bakar Yani Herşeyin Tazeliyi Ve Fazla Gün Geçmemesi Karşı Tarafında Gönlünün Rahat Etmesini Sağlardı Sevgili Resul Bu Olaya El Atacağından Eminim Birde Burda Sadece Arkadaşın Adını Paylaştım Adı Ve Soyadı Bende Mevcutdur Tüm Hobici Arkadaşlara Şunu Söylemek İstiyorum Arkadaşlar Nolursa Olsun Balık Alacağınız Yer İster İtalatcı İsterse Şahıs Olsun Lütfen Eyerki Siz Tam Erkek Dişi Ayrımından Emin Olamayacaksanız Bu İşten Anlayan Bir Arkadaşla Gitmenizdir Ve Ne Siz Maduriyet Yaşayın Nede Karşı Tarafı Zanaltında Bırakın Tüm Hobici Arkadaşlarıma Ve Sevgili Resul Kardeşime Sevgi Ve Saygılarımla Herşey Gönlülüzce Olsun
SEVGİLİ RESUL ÇOLAK BU OLAYDA SENİN OLMADIĞINI VE SENİN OLDUĞUN YERDEDE BU TÜR HATALARIN OLMAYACAĞINDANDA EMİNİM ÇÜNKÜ SEN BU İŞİ CANİ GÖNÜLDEN YAPMAKTASIN

Salih Budak2014-02-08 04:07:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KOZEL16Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 28
KOZEL16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2014 16:24
Salih Abi, çok fazla forma giren bir insan değilim beni zaten tanıyorsun Kerim özel olarak forma çok fazla girmediğim için abimin üyeliği var oradan takip ediyorum benden başkası da zaten bu üyeliği kullanmıyor abim dahil kullanmıyor ama en kısa sürede bu üyeliği güncelleyeceğim saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

REDCHEEKÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2014
İl: Adana
Mesaj: 69
REDCHEEKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2014 13:26
Akvaryum yaptırmayı düşünüyorum ali kuştepesi korkuyorum resul beydende balık alacaktım tetirgin olmaya başladım acıkçası  balık piyasası cok karışık 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2014 15:20
Arkadaşlar kimse kimseye zorla mal satmıyor, 3-4 firmadan birisi inanılmaz farkla balık satıyorsa mutlaka bişeyi vardır, ne demiş atalarımız "ucuzdur vardır illeti pahalıdır vardır hikmeti". Akvaryum piyasası iyice kirlendi artık, torbacıdan, valizciden geçilmiyor. Ucuzsa ya kaçak geliyordur, ya bişeyden kısılıyordur. 

Allah aşkına bildiğimiz köklü firmalar aylardır ithalat yapmıyor artık, fiyatlar ucuzladı kalite de düştü. 

Hoş hobiciden balık alıyorsunuz gene aynı sorun, geçen aylarda çevremdekiler bilir, 2 arkadaştan balık aldım balıklar bana turşu şekilde ulaştı, çok samimi olduğumuz için işi baştan sıkı tutmadığımdan dolayı hatayı kendimde buldum 2500TL zararım oldu. Psikolojik olarak çok da yıprandım. Sonuçta benim için çook ciddi bir rakamdı. 

Birdaha balık alacak olsam bildik köklü firmalardan görerek bilerek balık alırım. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KOZEL16Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 28
KOZEL16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 12:39
Evet arkadaşlar sözlerinize katılıyorum siz siz olun acele etmeyin güvenilir firmalardan balık temin edin resul çolak firmasından kesinlikle alış veriş yapmayın çevremdeki insanlardan çok kötü yarumlar alıyorum bu firma ümraniyede oradan dahi beni aradılar resul çolaktan ne zamn balık aldıysak öldürdük diyorlar kesinlikle iyi firmadan alın karantina süresini doldurmuş sözüne güvenilir insanları tercih edin dünyanın parasını ödüyorsunnuz yazık günah çok dikkat edin.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 17:18
Sadece ucuz diye alışveriş yapılan bir yer.Bencede paranıza yazık etmeyin.Zaten ordan aldığınız balıklardan 2-3 tanesi en iyi ihtimal ölüyor.Diğer firmalarla aynı hesaba geliyor.Ne stresi nede alacağınız ilaçların parası buna değmez.Tabi herşey kısmet işidir.Balıktan çok iyi anlayanlar alabilir.Ticari bir kuruluşa ordan balık almayın demek olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir