Astronotlar 1 Haftadir Yem Yemiyor


mowoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2016
İl: Konya
Mesaj: 49
mowoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2016 23:08
2 adet 20-25cm civarinda red oscar bakiyorum 300 litrelik tankta. Uzun suredir istahsizlardi ve yeme cok zor geliyor yada hic yemiyorlardi. Fluval405 filtrem var, dip cekimlerim cok duzenli olmasina ragmen, sanirim yemedikleri yem artiklarindan dolayi akvaryumda planarya oluşmuştu. Filtremin debisi düşmüştü ne zamandir bi temizlik gerekiyordu ve planarya da bahane olmustu. Balıkları karantinaya aldım. Karantina tankim 100 litreye yakin. Hazir karantinaya almisken. 2 adet baktopur tablet erittim. Ana tankimin bütün malzemelerini degistirdim, temizledim. Kumu tamamen sifirladim. Filtre malzemelerini sifirladim. Tanki kurdum. Kültürü, ilaclari ekledim. 4 gün bekledim. Bu arada karantina tankinda dip cekimi ve su degisimini duzenli yaptim. 4. Gün akşamı karantina tankinda iyice hareketsizlesip strese girdiklerini farkettim. Yada hissettim diyelim. Baliklari ana tanktan ve karantinadan asagi yukari yari yariya su karistirarak önce bi kovaya aldim. 10 dk sonra ana tanka dikkatli ve yavas hareketlerle baliklari aldim. 2 gün oldu ve baliklar dipte hareketsiz yan yana duruyor. Kafalarina dogru renkleri cok acik ve siyah lekeler de göründü. Inanilmaz stresteler. Yem yemiyeli tam 1 hafta oluyor. Arastirdim ama bu konuda ne yapabilirim hic birsey bulamadim. Biyolojik dengenin oturmasi uzun zaman aliyor biliyorum. Biraz acele ettim belkide. Ama daha önce de bu sekilde tank degisimi yada temizligi yaptim ve sadece bir kac saat biraz yadirgama olmustu baliklarda. Suan durum daha farkli. Yem yemiyorlar uzun suredir ve hereketsizler. Yardimci olursaniz sevinirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185818/221120162158501.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2016 09:52
Stresten olmuş. Onların yeni ortamını kurdunuz ya taşların kayaların varya yeri aynı yerlere koyun eski yerlerini taklit edin. Şimdi yeni kurdunuz amonyak artmıştır akvaryumda kafadaki siyah noktalar amonyak yanıkları olabilir bu aralara siz sadece 4 günde bir su değişimi yapın her zamanki gibi dozda, zamanla inşaallah oturacaktır akvaryum suyu. Stersten kuyruklarında gövdede kafada beyaz benek paraziti olmuşmu onuda kontrol edin, resim ekleyeyim noktalara bakın. Varsa İmza kısmımda link var "tedavi edilebilmiş balıklar ve tedavi yöntemleri" onu açın orada beyaz benek paraziti başlığını bulun oradaki alttaki örnek linklerden birini taklit edin tedavi edin.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/beyaz%20benek.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/betta%20beyaz%20benek.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]185818,ragnar[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185818,ragnar[/T]
+1: [T]185818,ragnar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mowoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2016
İl: Konya
Mesaj: 49
mowoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2016 20:29
Mesut Abi cok sagol. Beyaz benek gozlemlemedim hic. Bugün biraz da olsa hareket ediyorlar yüzüyorlar. Fakat baya bir zayifladilar. Hatta gözleri yerinden cikacak gibiler. Hacim olarak ufaldilar. Birisinde ince uzun beyaz bi diski var. Fotografta belli. Hic bir sekilde yeme gelmiyorlar. Zerre kadar tepki yok. Yem yemeden ne kadar daha yasayacaklar. 8. günde hala yemediler. Müdahale etmem gerekirmi ve nasil?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185818/231120161927541.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umut19000Çevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 163
umut19000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2016 20:35
Yem yemeden 1 ay - 1.5 ay yasayabilirler. Benzer bir sorunu okumustum, 30 gun sonunda baliklar yemek yemeye baslamisti.

Teşekkür Edenler: [T]185818,ragnar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2016 21:35
Beyaz dışkılı balıkta sindirim sorunu olduğu belli, dana yüreği, un kurdu gibi yemler deneyebilirsiniz. Bunlara kayıtsız kalmaları zor fakat alışırlar ise kuru yeme karşı ilgisizlik olma durumu yüksek.

Teşekkür Edenler: [T]185818,ragnar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mowoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2016
İl: Konya
Mesaj: 49
mowoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2016 00:31
Dana yüreğini haftada bir sarimsakta marine edip bi kac parca veriodum. Ama onada ilgisizlestiler. Karides hamsi dana yüreği midye un kurdu solucan hepsini denedim. Agizlarina alip tukurduler hepsini. 1 aydir bütün yemlere aşırı ilgisizlerdi. Zaten yemedikleri, mangrow kokunun arkasina tukurdukleri etten dolayi tahminimce planarya oluştu. Ben nasil olsa yerler diye o ufacik parcayi umursamadim almadim ve nelerle ugrasiyorum suan. Bunlar hep zincirleme olaylar sanirim. Hiiic gerek yok ete böceğe yemler zaten yeterince besleyici. Ben bunu tecrübe edindim. 2-3 farklı yemle devam etmek en iyisi bence bütün baliklar için. Suan yem secmelerinden ziyade yem icin tek bir hamlelerini görsem meşale yakacam evin icinde. Kocaman gozumun bebegi iki baligimi kaybedecem korkusu yasiyorum. Akvaryuma bakasim gelmiyor. Oyle kumun ustunde durup duruyorlar. Yanlarina gidiyorum naptin bize diye bakiyorlar sanki. Daha ne danasi ne yüreği vereyim. [:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2016 10:19
Dışkının beyaz olması iç rahatsızlık belirtisi oluyor genelde. Kirli filtrelerde, yetersiz su değişimi yapılan akvaryumlarda uzun süreler yaşayan balıklarda olabiliyor. Yahut yeni kurdun ya akvaryumu amonyak yüksekdi bir şekilde bu etkilemiş olabilir yeni yeni olduysa bunlar tabiki.
İç hastalıklarda tedavide Sera backtopur Direct hapı vardır gerekirse onla tedavi edersin. Birde piyasada tedavi edici seranın yemi vardır iç hastalıklarda etkili oda sera bakto tabs yemidir bu yemi balıklarında rahatlıkla kullanabilirsin. Şimdi bekle yeni tank sendromu olabilirlir bu sitres olmadı sera bakto tabs yemiyle destekleyebilirsin öncelikles sorası olmadı sera backtopur Direct tedavisi.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.


SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:

TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.

KULLANMA TALİMATI :

HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.

Bu eczane ilaçlarıyla alternatif iç hastalık tedavisi:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]

Yapman gereken bu aralar 4 günde bir su değişimi yap. Filtlelerini bir temizle.


Beğenenler: [T]185818,ragnar[/T]
+1: [T]185818,ragnar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mowoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2016
İl: Konya
Mesaj: 49
mowoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2016 22:20
Anladim Mesut abi. Bütün belirtiler en üst düzeyde mevcut baliklarda.. Bugün cok cok azda olsa hareket edip kuma sürtüyorlar ve mukozalarini birakiyorlar. Sumukumsu seyler uçuşuyor üzerlerinden. Dedigin sekilde tedaviye baslicam ana tankta degil ama karantinaya alip yapayim diyorum.
Benim bir sorum daha olacak sana. Baliklarin durumu ağır. Diyelim ki kurtaramadim. Ama ana tankimi yeni sifirladim ve bu surede bos bi sekilde calismaya devam edecek tabikide biyolojik denge için. Bir kac hafta sonra ben bu tanka direk baska baliklar alsam olur mu? Yani ana tankimda oscarlarin hastalığı var midir. Ne gibi bir yol izlerim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2016 22:33
Ph kontrolünde çay demi kullanmanız balıklarınızın stresini biraz olsun azaltacaktır. Stresi azalan balık tedaviye daha iyi yanıt verir.

Teşekkür Edenler: [T]185818,ragnar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 09:35
Balıkların üzerinden sümüksü şeyler dökülüyor diyorsunuz, mukoza incinmiş bunun için suyuna bakterilerden kurtulması için, Aslında mikofish ilacı alıp suya damlatmanız iyi olur 2 günde sadece hava taşı çalıştırsanız iyi mikofish ilacıyla suyu açık sarı yapacaksınız resimdeki gibi balık 3 gün o suda yüzecek sonra su değişimi, böylece yıpranan dış yapıdaki bakteriler ölür, bakteri yerleşmez zayıflayan mukozaya.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/mikofsih%20ton.jpg[/IMG]

Yani inşaallah balıkları kurtarırsınız, siz bu aralar 4 günde bir su değişimi yapın bol bol. Diyelimki öldüler ben olsam bir filtre bakımı yapar yüzde 50 su en az su değiştirir sonra yeni balıklar eklerdim. hatta yüzde 50den fazla su çeker yeni balıkları eklerdim iç güdüsel olarak.

Beğenenler: [T]185818,ragnar[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185818,ragnar[/T]
+1: [T]185818,ragnar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mowoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2016
İl: Konya
Mesaj: 49
mowoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 10:32
Cok tesekkur ederim bütün yardimlarin icin Mesut abi. Durumlari kötü ama elimden geleni yapicam umarim kurtulurlar.. Sonuclari yazacagim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2016 10:59
Çay demide iyi gelir mantarlaşmaya arkadaşın dediği gibi. Ama mikofish ilacı alırsan yıpranmış mukozaya dış yapıya bakterilerin yapımasını önler balıklarda kendini onarır 4 günde birde bol bol su değişimi filtreleri bu aralar temiz tut artık olmasın. Hiç birşe yapamıyorsan 4 günde bir bol su değişimi ama klorsuz olsun. mikofish ilacı 17 TL gibi birşey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mowoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2016
İl: Konya
Mesaj: 49
mowoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2016 22:27
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185818/301120161945111.jpg[/IMG]

Mesut abi ilgin ve yardimlarin icin cok tesekkur ederim. Sera baktopur banyo yaptirma tedavisini uyguladim. Baliklarimin ikisi de kurtuldu. Tedavilerini bitirdim 2 gün önce. Ve eski istahlari geri geldi, yem yemeye basladilar. Hersey icin tekrar teşekkür ederim.

Beğenenler: [T]153370,stormare[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir