Astronotlarım için yapmadığım kalmadı. Adım adım yaptıklarım =/


KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 22:38
Canlıdaki Belirtiler:1. Astronotta Beyin tümörü gibi Beyaz Benek - 1 Yüzgecin Erimesi Ve Deride solgunluk
2, 3 ve 4. astronotlarda deride solgunluk eski renk canlılıgının gitmesi.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 Litre - Bitkili - 8~10 cm arasında balıklar

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: vatoz


Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 7.5pH - sıcaklık 30~28 C

Filitrasyon: Dış filtre(Gün itibariyle iç malzemeleri yeniledm)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen mavisi, Kaya tuzu tedavisi, Sera Baktopur, Mikofish Beyaz Benek, Microbe Lift ich out, Flourish Iron, Flourish Potassium

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2-3 Haftada bir %30, Dış filtrenin malzemeleri değişildi. Aktif Karbon koyulmadı, ilaç tedavisi sürdüğünden

Uzun bir yazı olduğu için özür diliyor, okuyup yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.

Daha önceden astronotlarım yan yatıyor diye konu açmıştım http://www.akvaryum.com/Forum/astronotum_yan_yatiyor_(_k667259.asp
Daha sonradan beyaz benek olduklarını fark ettim. Diğerlerinden ziyade yan yatan balığım aşırı derecede beyaz benek olmuştu ve diğerlerinde henüz oluşmamıştı. Ve yaptıklarımı adım adım yazıyorum. Beyaz benek geçiyor mu? Geçti mi? Yoksa yapmam gereken daha ne var bilmek istiyorum.

Kamil: Beyaz benek olan balığım
Şükrü: Beyaz benek olacak olan balığım

Kamil, Hareketsiz yan yatar bir şekildeydi tedaviye başlamadan önce, yem falanda yemiyordu.

(1 yıldır dış filtremin parçalarını değişmiyorum aktif karbondur, seramiktir süngerdir)(gün itibariyle değiştim)
(Aktif karbon var alttaki işlemleri yaparken)

1. Gün:: Beyaz benek olan balığı kaya tuzu tedavisi uyguladım.  Suyu 20Litre değiştim. Balığı suya geri koydum.  Ana tanka 4  parça tuz (yuvarlak olanlardan) attım. Su ısısını 27>30 C çıkardım. Suya metilen mavisi ve 3 adet Sera baktopur attım.

2. Gün:: 20 Litre su değiştim. Mikofish Beyaz Benek ilacını aldım. Kamili karantinaya aldım bi kaç saatliğine. Mikofish koydum prospektüste yazdığı kadar. Sonra şükrüde hafif beyazlanmalar fark ettim.Yakalamaya çalıştım. 1 buçuk saat boyunca yakalayamadım. Pes ettim. Kamili akvaryuma koydum. Prospektüsteki oranla akvaryuma mikofish döktüm. Dış fitrenin fişini çektim. 5 saat boyunca filtrasyon yapmadım. Sonra tekrar fişe taktım.

3. Gün:: 20 litre su değişimi yaptım. 3 Adet tuz attım. Prospektüse oranla Mikofish koydum. Metilen döktüm. Filtreyi fişten çıkardım 5 saat. Önceki günlere göre Kamil hareket etmeye, yem yemeye başlamıştı fakat beyaz lekeler duruyordu. Solungacı ve gözünün arka taraflarında yumru gibiydi. Fakat 3. gün itibariyle küf gibi olmaya başladı. (eridi de tozu kaldı gibi). 5 Saat sonra yine filtrasyona geçtim.

4. Gün:: Kamilin sağ yüzgecinin olmadığını (eridi, koptu, yendi artık ne oldu bilmiyorum) fark ettim. Yüzüyordu, yem yiyordu fakat rengi solmaya başladı. 

5. Gün:: 30 litre su değişimi yaptım dip çekimi ile. 

6. Gün::  Akvaryumcuya gittim ne yapsam olmadı dedim. Bana  Microbe Lift ich out verdi. Çok güçlüdür dikkatli kullan ve aktif karbon kullanma dedi. 2 gün kullan 4 gün gözlemle sonra aktif karbonu kullan diye ekledi. 15ml döktüm akvaryuma. Filtrenin tüm parçalarını değiştim. Aktif karbonu eklemedim henüz. Isıyı 26~27 C'ye düşürdüm. Bitkili akvaryumum olduğundan ve bitkilerim çiçek açıp dışa dallanıp çiçekler kök verdiği için, çiçekleri kökleriyle alıp kuma ektim. 5ml Flourish Potassium ve 3ml Flourish Iron ekledim.

Şuan akvaryumdaki astronotlarım yüzüyor takılıyorlar. Tüm astronotların derileri soluk olmak kaydıyla siyahtan kahverengiye dönmeye başladı (1 tanesi dışında) 
Kamil ise ceset balık gibi. Gözleri derisi heryeri soluk. Ama yaşıyor yüzüyor yem yiyor.

Benim sorum ise, ne yapmalıyım? Atladığım bir şey varmı? Yeterli mi yoksa yaptıklarım. Zamana mı bırakmalıyım?

Teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

itswipÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 871
itswipÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 23:11
Kesinlikle zamana bırakmalısınız.. O kadar şey çok yapmışsınız ki.. Keşke en başından ısıyı arttırıp düzenli su değişimi yapsaydınız emin olun şu yaptıklarınızdan daha fazla etki gösterirdi.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 13:16
Sabah kalktım. Kamilin derisi bembeyaz yenmiş yerde yatıyodu. Yamyamlar yemişler balığımı :( Tüm çabalara rağmen kurtaramadım çok üzüldüm :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir