Ay Molly Güçsüzlük ve Kuyruk oynamıyor FOTOĞRAFLI


mertvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 4
mertvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 18:58
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Güçsüzlük, şekil bozukluğu ve kuyruğunu oynatamaması

Akvaryum Kapasitesi (litre):25lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 Melek , 4 Ay Moli (2beyaz-2siyah), 2 Balon moli, 2 Chocolate moli, 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24-25 derece sıcaklık.

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir su değişikliği, en son iki gün önce su değişikliği ve bitkileri kısaltma işlemi

Dün gece bitkilerin dibinde hareketsiz duruyordu siyah moli balığımız. Ordan çıkmasını sağladık fakat %85 yüzme kaybı vardı ve akıma kapılıyordu. Küçük faunusa aldık yemledik zar zor yedi yemlerin yerlerini körmüş gibi tutturamıyordu, bide kuyruğunu oynatamıyordu yüzerken. 2 saat fanusta dinlendikten sonra gece yatarken akvaryuma geri bıraktık. bugün sabahta ayrı yemledik aynı akvaryumda, gün boyu başı yukarı doğru ve su yüzeyine yakın bi şekilde ağır ağır yüzdü, ilk haline göre şuandaki yüzme kaybı %40 larda. yemleme hariç balıklar kavga kovalamaca yapmıyor hepsi iyi anlaşıyor. Yardımcı olursanız seviniriz. Balıkların Yarısı 25 gün önce kalan yarısı da 18 gün önce falan alındı, sadece ilk gün bir kaybımız oldu daha sonra hepsi sağlıklı gidiyordu taki bu soruna kadar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 19:48
İç parazit gibi duruyor ve maaesef balığın durumu hiç iyi değil.Akvaryumdan çıkartmanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mertvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 4
mertvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 20:44
Ama baya toparladı yani dediğim gibi 2 saat ayrı tutup yemleyip geri koymuştum, bugün akşama doğru daha fazla diğer balıklarla falan da yüzmeye başladı, hafiften kuyruğunu da kullanmaya başladı ama, dediğiniz gibi bu iç parazit olayıysa eğer akvaryumdaki diğer balıklara da zarar verir mi ayırmasam?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_erdogan_Çevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2
_erdogan_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2015 21:05
Arkadaşlar benimde bir sorum olucaktı.Siyah erkek moli balığımın kuyruğu kesik gibi ikiye ayrıldı acaba bu bir hastalıkmıdır? yemesi hareketleri gayet normal.acaba kesilmiş olabilirmi ama ne kesecek?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2015 09:23
Mert Cengiz:
Sarımsaklı yem yap, araştırırsan tarifini bulursun. Bu balığı kurtarman imkansıza yakın ama en azından denersin. Diğer balıklarına da ver. Bir de melekler uyumsuz olmuş.

Yade:
Muhtemelen darbe almış - yırtılmıştır. Pamuklanma, parçalanma, beyazlaşma, hareketsizlik gibi tuhaf bir şey yoksa kendiliğinden iyileşir. Yine emin olmak için fotoğraf koyabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2015 09:45
Bazı pet shoplarda çıkartılmış canlı artemia pet pardakta bardağını 5 Tl den satarlar Canlı yemler satarlar, pet bardakta su presi gibi bunlarlada destekleyin canlı doğuranlar için canlı yemler çok iyi bir testekleyici beslenme tarzı. Yahut rotifish kabuksuz artemia oluyor ondanda kullanabilirsiniz. 5 dakkika suda bekletip atıyorsunuz yiyorlar bir miktarını. Pullarıda bir kabarma yok değilmi balığın.?


İç hastalıklarda birde şöyle bir yem var ama o bitkilere zararlı olabilir balığı ayırıp ayrı tedavi etmekte fayda var bu yem tercih edilecekse eger akvrayumdaki faydalı bakterilerede zarar verebiliyor yem. Ama iç hastalıkların heleki başlangıç safhalarındaki durumlarına iyi gelir.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.

Akvarumunuzda su değişimini ihmal etmemekte fayda var, ve filtrelerinizi aşırı doldurmamanızda, aşırı kirlilik yüklememenizde fayda var.
mesutok2015-01-09 09:50:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir