Badis Badis Hakkında ilk gözlemler


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 18:16
O bir kişi ben değilsem var. Bir gün akvaryumda büyümüş ancak hala minik bir badis yavrusunun gezdiğini gördüm. Akvaryumda üremişler.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greenfairyÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 104
greenfairyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2008 00:38

Bende dario dario hayranıyım.Ancak bazı sorularım var.

1-Badis badis ve dario dario aynı akvaryumda beslenirse uyum sorunu yada eş tutma sorunu olurmu?(Badis badis erkegiyle dario dario dişisi gibi)
  Gerçi ikisini aynı akvaryumda düşünmüyorum sadece dario dario almayı düşünüyorum.
 
2-Dario dario maltepepet.com dısında satılan bir yer görmedim.Ankara'da satan bir yer var mı?Çünkü herkesin bildiği gibi balık için ne kadar çok seyahat o kadar çok hastalık ve ölüm riski demek.Başka şehirden sipariş etmeye de pek sıcak bakmıyorum ama mecbur kalırsam yapacak bir şey kalmayacak.
 
3-Dario dario besleme konusunda google da geçen nerdeyse bütün Türkçe forumları ve siteleri gezdim, araştırdım anladığım kadarıyla suni yem yerine akvaryumdaki karides, su piresi, salyangoz gibi küçük otçul canlı nüfusunu yeterli miktarda tuttuktan sonra artı bir yemlemeye gerek kalmayacak.Bunun yanında iyi bir bitki örtüsü her şeyi rayına oturtur diye düşünüyorum.Bu konudaki sorum da örneğin kiraz karideste maltepepet ve canlibitki den baska yerde yok sanırım elden almak gerekecek yardım edecek akvaristleri bekliyorum.Bunun yanında su piresi, java moss da az bulunan türler bu konuda da yine aynı siteler dışında elden almam gerekecek.Temininde yardım edebilir misiniz?
Şimdiden paylaşım ve yardımlarınız için teşekkürler.
 
Herkese sağlıklı, mutlu badis badis ve dario dario lar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismaildemirÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 167
ismaildemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 21:45
Bende iki adet badis badis aldım üç gün önce, akvaryuma koymamla kaybolmaları bir oldu, birisi şuan geziyor akvaryum içinde görüyorum sürekli ama diğeri kendine yer yapmış hiç çıkmıyor, 10 cm2 bir alan içinde yaşıyor ama üç gündür yiyecek ne yiyorlar bilemiyorum. Tetralara kuru yem veriyorum ama yemler yere düşmeden tüketiliyor onlara ulaşmıyor ne yapacağımı anlayamadım ?
Badisleri salyangoz istilasına karşı önlem diyealmıştım, badis ve dier 70 kadar tetra türlerini aynı gün koydum tanka ve salyongoz istilası bir günde kesildi tek tük görüyorum şuan hepsini yemiş olamaz heralde :). Saklanıyorlar diye düşünüyorum salyangozları.
amatorkanarya2010-12-14 22:32:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir