Balığımın derisindeki kızarıklıklar


ShyLouisÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2014
İl: Balikesir
Mesaj: 7
ShyLouisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 10:11
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Deride kızarıklık

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Tüm balıklar ciklet(Zebra)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Ayda 1 defa su değiştiriyorum. 5 aydırda herhangi bir değişiklik yok.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle balığımın yem yeme alışkanlığı ve hareketliliği gayet iyi. Ama fotoğraflardada gördüğünüz gibi balığımın derisinde dünden beri bir kızarıklık var. Kızarıklıklar ağız üstü, yan yüzgeçlerin başlangıç kısmı ve hafif bir kızarıklık olarakda kuyruktan vucuda doğru 1buçuk cm uzunluğunda. Sizce rahatsızlığı nedir ? Ne tür ilaçlar önerirsiniz ?

Not: Yavruluktaki balıklarıda büyüklerin yanına koyduğum için akvaryumdaki balık sayısı son 3 haftadır kalabalık. Ama geçiçi bir durum. Bilginize.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 10:29
Dediğiniz gibi nüfusta artmış.
Ayda bir su değişmi olmaz 80 litrede her hafta 1/4 yapmanız lazım en az nüfusa göre. 
O balık nitrat artmasından yaralar oluşmuş olabilir.
Havalarda ısındı bozulmalar hızlı olur, nüfusta artınca filtrelere kirlilik yükte artmıştır, suda amonyak salanımı nüfusla birlikte hızla artınca, ayrıca filtrelerde dolmuşsa sıcağında etkisiyle artıklar bozulmaya başlamışsa, sudaki nitrat hızla artmışsır, akvaryumdan 1/3 en az su değişimi yapın klorsuz su ekleyin. Hava taşı ekleyin havalandırmayı iyi yapın. O yaralı balığı kendi susuyla ayırın hava taşıyla havalandırırken ayrı tankta suyu sarımtırak yapana kadar mikofish ilacı damlatabilirsiniz mantar ve yüzgeç erimelerinde kullanılan bir ilaçtır iyi gelir bakteriyel kanlı erimelere o onu kurtarır bence, suyu sarımtırak yapın sonra 4 gün o suda yüzsün derim. Filtreleride temizlemek iyi olur vakti gelmişse dolmuşsa hatta beklemeyin doluluk varsa temizleyin bu aşamada, akvaryumdan aldığınız suyun içine sokun temizleyin.
mesutok2014-08-09 10:31:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir