ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ShyLouis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2014 02:53
Son Ziyaret:
31 Mart 2015 22:22
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Anar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Anar

SON 7 MESAJI

Sarı prenses akvaryumunda baskınlık
Merhaba arkadaşlar. Şuan akvaryumumda sadece 5 adet yavrudan büyüme sarı prensesim var. 4buçuk aylıklar. 1 tanesinin yüzgeçlerinde 10 gündür siyah renklenme oldu. Şuan baya belirginler. Bu yavrum akvaryumda ki diğer kardeşlerini kimi zaman kovalıyor kimi zaman beraber yüzüyolar. Benim tahminim her hayvan kolonisinde olan baskınlık yaratma dürtüsü. Ama diğer 4 balığım stres yapmasından korkuyorum.
Bu yüzden birde sizin fikrinizi alayım dedim. Sizin tahmininiz nedir ve şu durumda dikkat etmem yada yapmam gereken birşey var mı ? Şimdiden cevap ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Dış Filtre Malzemeleri
Merhaba arkadaşlar. Akvaryumuma dış filtre yapmaya karar verdim. Youtubeden birçok video izledim, forumumuzdaki konuları inceledim..vs Ama biraz kafam karıştı çünkü suyun akacağı bidonun içine herkes farklı malzemeler söylemiş ve dizilişleride farklı. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Akvaryumum 65cm uzunluğunda 25cmda genişliği var tahmini 50-60kilo su alıyor.

1. Tam olarak bidon içindeki malzemeler neler ?
2. Su akışı ne şekilde olmadı yukarıdan aşağıyamı yoksa tam tersimi ?
3. Bu akışa göre bidon içindeki malzemelerin dizilimi nasıl olmalı ?

Şimdiden teşekkür ederim.
Sarı Prenses hırçınlığı
60-70 Litre arası. Akvaryum boyutu yada su miktarında bi sorun olacağını düşünmüyorum. Koca akvaryumda sadece 1 çift balık var. Birde yavrulukta 9 adet yavru.
Sarı Prenses hırçınlığı
Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce 1 çift sarı prenses aldım. Aldığım yer dişinin ağzında yavru olduğunu söyledi. Akvaryumda beraber geçirdikleri 10 günlük süre çok iyi anlaştılar. Dişi yavruları bıraktıktan sonra aşırı hırçınlaştı ve şuan akvaryumda çok baskın durumda.(Yavrular yavrulukta.) Erkek balık hava pompasının arkasından çıkamıyor. Çıktığındada dişi hemen kovalamaya başlıyor. Erkek rengini bile kaybetti :/ Hal böyle olunca dişiyide 2 gündür yavrulukta tutuyorum. Erkek kendine geldi gibi. Ama az önce gördüm dişi nasıl kapağı açıp akvaryuma zıpladı bilmiyorum ama yavruluktan çıkmış. Yine birbirine girdiler ama bu sefer erkek kaçmadı. Birbirinin ağızlarını ısırıp kitlendiler. Daha sonrada çiftleşme evresi gibi hızlı bir şekilde birbirinin etrafında dolandılar. Baktım olucak gibi değil dişiyi yine yavruluğa koydum. İşte o anda dişi bi 30 saniye falan titredi.
Sarı prensesler bu kadar hırçın mıdır yoksa bir rahatsızlıklarımı var ?
Pet shoptan eş diye aldım acaba eş değiller mi ? Birde nasıl birbirine alıştırabilirim, önerileriniz neler ?

Not: Balıkların boyları birbiriyle aynı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Balığımın derisindeki kızarıklıklar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Deride kızarıklık

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Tüm balıklar ciklet(Zebra)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Ayda 1 defa su değiştiriyorum. 5 aydırda herhangi bir değişiklik yok.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle balığımın yem yeme alışkanlığı ve hareketliliği gayet iyi. Ama fotoğraflardada gördüğünüz gibi balığımın derisinde dünden beri bir kızarıklık var. Kızarıklıklar ağız üstü, yan yüzgeçlerin başlangıç kısmı ve hafif bir kızarıklık olarakda kuyruktan vucuda doğru 1buçuk cm uzunluğunda. Sizce rahatsızlığı nedir ? Ne tür ilaçlar önerirsiniz ?

Not: Yavruluktaki balıklarıda büyüklerin yanına koyduğum için akvaryumdaki balık sayısı son 3 haftadır kalabalık. Ama geçiçi bir durum. Bilginize.




Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhaba arkadaşlar. İlk defa ciklet balığı (Zebra) bakıyorum. Balıklarım 2. defa yumurtladılar. İlkinde yavrular çıktıktan bikaçgün sonra hepsini yemişlerdi. O yüzden şuan yavrular ile anne babayı ayırdım. Yavrular yumurtadan çıkalı 1 hafta oldu. Şuan gayet sağlıklı gözüküyolar. Tahmini 70 adet falan. Yavruların ölmemesi için neler yapabilirim ? Birde ne kadar uğraşırsam uğraşayım canlı kalan yavru sayısı çok az olur mu ? Çünkü petshop sahibi böyle birşey söylemişti. Yardımcı olursanız sevinirim. Buda yavrulardan bikaç fotoğraf. Lütfen maşallah demeyi unutmayalım :) Şimdiden teşekkür ederim.




Cenk Bildir2014-07-19 18:12:40
Ciklet (Zebra) Balığımın Göz Hastalığımı var ?
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra yeniden balık bakımı işine başladım. Arkadaş bakamadığı bir çift Ciklet balığı aldım. Ama alırken farketmemişim. Eve geldiğimde dişi ciklet balığımın gözlerinin birbirinden farklı olduğunu farkettim. Sağ gözü normal göz bebeği normal büyüklükte ama sol göz bebeği çok ufak (Nokta kadar) beyazlığı daha fazla. İnternetten araştırdım. Ama pek birşey bulamadım. Acaba bir hastalığı var mı ? Varsada herhangi bir ilaç önerir misiniz ?

Birde erkek çiklet balığımı almadan 1 hafta önce ısıtıcısının camı patlamış. Arkadaşım elektrik çarptı sanırım dedi. Ama hala yaşıyor. Fakat çok hareketsiz. 24 saatin rahat 20 saati akvaryumun köşesinde ki havalandırma pompasının altında duruyor. Ara sırada kuyruğuyla oradaki kumları püskürtüyor şuan akvaryumun camı gözükür durumda. Bu şekilde havalandırma pompasının altında hareketsiz durması ve kumları püskürtmesinin sebebi nedir ?

Son olarak dişi ciklet balığımda bütün gün yumurtlaması için aldığım kavanozun içinde duruyor. Ama vücudunda yumurtlama döneminde olduğunu gösteren bi belirti yok. Bunun sebebinide söylerseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

ShyLouis2014-04-12 03:33:55

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.