BALIK HIRSIZLIĞINA DİKKAT!


ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 20:04
Sizi bayıltıp evi soymadığına şükredin bence.
 
Tanımadığınız birisini eve almanız gerçekten büyük cesaret.
 
Allah yaratmış ama, tipinden pislik akıyor. Belki de tipini beğenmediğim insanlara çok kinci davrandığımdandır, bilmiyorum ama, bu adamı bırakın eve almayı yolda görsem selam vermem.
 
Bireysel düşündüğümüzde 300-500 için deymez diyoruz ama, akvaryum.com ailesini düşündüğümüzde adam milyarlar kaldırmış.
 
Acaba alışveriş yapılacak kişilere ''kişilik testi'' mi uygulansa?Sikkin
 
Yine de sağlık olsun, giden para olsun, size veya ailenize de zarar verebilirdi.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 20:07
[QUOTE=Emin_Paşa]Bence bu adam hasta, ruh hastası son 2 aydır farklı farklı telefonlarla arayıp benden defalarca adetli balık istedi bi keresinde kayserideyim dedi başka aradığında da İstanbuldayım vs vs vs  acele ettirip pazarlıksız balık alıyor para hesabında diyor ve  sabahdan gönderin diyor vs vs güvendiriyor insanı  tabi biraz iyi niyetliyseniz adama inanıp balıkları gönderiyorsunuz sonra gidip buzzz gibi bir bardak soğuk su içiyorsunuz..  
Bu adamın Fotosunu bulup yapıştırmışdım foruma, yani istenilirse bu adam bulunur avcumuzun içinde :)
Ayrıca geri bildirim sisteminide çok dikkate almayın, benden tavsiye :)
 Bu arada Forum özel üyesi olmayan Aslanlar gibi Dostlar var buralarda buda bilinsin lütfen
 Son olarak Muammer kardeş elimde aynı yerden alınma çok güzel 1 erkek 3 dişi Stewenim var Bedelsiz istersen veririm, hatta yavruda var elimde bolca isemen yeterli.
 
Saygılar sevgiler,
 [/QUOTE]


Emin bey aynı düşünceleri paylaşıyoruz.


[QUOTE=nadirgoktan]Bende geri bildirim olayında şunu demek isterim. Bir adet dış filtre ,bir adet iç filtre alışverişim olmasına rağmen bana her nagi bir geri bildirim yapılmadı.Geri bildirimin olmaması beni güvensiz biri yapmaz ama geri bildirimin olumlu olmasıda beni çok güvenli biri yapmaz.Sonuçta gönül işi bu hiç birimiz bu işler milyarlar kazanmadık hepimiz yiyeceğimizden,giyeceğimizden,benzinimizden kısıp balıklarımıza para ayırdık. Yani annemin dediği gibi yemedik yedirdik.İçinde paranın olduğu her yerde sahtekarlar malesef oluyor.Ben alışveriş konusunda insanlara yardım eden,forumda çoğu konuda insanlara yardımcı olmuş kişilerden alışveriş yapmayı tercih ediyorum.Ben her alışveriş sonunda bir abi, bir dost kazandım.Bir kardeş olarak tavsiyem şudur alişveriş yapılacak kişi güvenilirse 3 e 5e bakmadan alışverişi yapmak lazım yoksa bu sahtekarlar gelip bizi buluyor. Ya pahalıya alıyor ya çok ucuza satıyor bi şekilde kandırıyorlar bizi.Şurda 3 gramlık zevkimiz var ona bile göz dikiyor Allah'tan korkmaz kuldan utanmazlar. [/QUOTE]


Nadir bey çok haklısınız.Malesef bu konuda bızım de hatalarımız yok değil..Ucuza verince insanlar kötü balık verdiğimizi sanıyor,,,   yada pahalı verdiğimiz zamanda 1 lira daha ucuz verenden alınıyor.

Dediğiniz gibi dürüst insanlardan 3 e 5 e bakmadan alış-veriş yapmak lazım..Forumu sırf ilanları için kullananlardan ziyade foruma emek verek ,yardımcı olan arkadaşları seçmek gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arif06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 566
arif06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 20:17

Arkadaşlar oturdum burdaki tüm yazılara gülmekteyim 2gün önce dedimki bu adamı tanıyorum gidip elimizle koymuş gibi alırız kimin nekadar zararı varsa alınır bunun üstüne kimseden ses çıkmadı hani kimi dolandırmış kimlerin canı yanmış kimin parası gitmiş kimler için yardımcı olmaya çalışıyoruz anlamıyorum ki o yapılsın bu yapılsın değil forum özel üyesi normal üye gold üye platunium üye gerek yok sıradan diyorum yani normal altın gibi pırlanta gibi üyeler var geri bildirimi olmayınca millet için bunları düşüncek değiliz karambole karalıyoz forumu son kez yazarım bidaha yazmam PARASINI ALMAK İSTEYEN BUYURSUN GELSİN CEP NUMARAM 0554 720 18 88 KALIN SAĞLICAKLA.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 13:30

Konuyu açan vatandaş olarak  ilk mesajımdada belirtmiştim..Benim şahsen paramı geri almak gibi bir derdim yok..Amacım başka insanlarında madur olmaması..Ben yine söylüyorum, kendi kişisel hatamla güvenmemem gereken birine güvenip işimi sağlama almadan bir alışveriş yaptım ve böylece bir sahtekarın oyununa geldim..

  Şimdi adamı bulsam ne yapacağım? en fazla iki kafa atar belki paramı alırım..E neye yarar? Bir başka zaman yine yapar yapacağını..
   Elimizde satış yaptığımıza dair bir belge,bir kargo fişi vs olsa yasal işlemlere başvururuz ama oda yok?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drunumÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
İl: Afyon
Mesaj: 176
drunumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 14:54
Geçmiş olsun .Benzer bir olay benimde başıma geldi.Halen ödeme yapacak diye bekliyorum yaklaşık 1.5 ay önce verdim balıklarımı .Bir hafta sonra bende siteden arkadaşları uyaracak gibiyim.Biraz daha sabır çekiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 17:16
Akif bey,Sizede şimdiden geçmiş olsun bu zamana kadar paranızı vermediyse bundan sonrada vereceğini düşünmüyorum.İnanın burda bu yazılanları okurken insanların küçük şeylerede tamah ettiğini görünce tiksiniyorum hayatta zaten bu kişiler istediği düzeye ve sevyeye varamazlar küçük menfaatlerin peşine düşenler her zaman büyük menfaatlerden olurlar balık nedirki arkadaşlar gelir geçer ama burda tanıştığınız insanlarla dostluğunuz baki kalır ama şimdide her zaman dolandırıcılık ve 3,5 balığın peşinde olanlar var bu insanları her zaman deşifre edelim ve bunun önüne geçmek için bir çözüm bulalım.Kendimce bazı detaylar yazacağım dikkate alanlar inşallah kötü insan ve HIRSIZA denk gelmez.
1. Daha önceden tanımadığınız kişiye asla güvenmeyin.
2.Formda konumu ne olursa olsun siz her zaman dikkatli davranın.
3.Balıklarınızı alan şahısın Akvaryum comdaki tüm mesajlarını elinizden geldiği kadar okuyun.
4.Balıkları acel acele toplatıp hiç pazarlık yapmayana güvenmeyin.
5.Ben parayı yatırdım balıkları gönderin diyene para elime geçmeden göndermem diyin.
6.Balık alırkende, Saterkende hem görerek hemde parasını vererek yada alarak alalım.
7.Balıkları elinizden geldiği kadar kendi yaşadığınız şehirden almaya özen gösterin.
Arkadaşlar aklıma bunlar geldi bu konuda daha bilgi ve dikkat edeceğimiz maddeleride çoğaltabiliriz sevgi ve saygılarımla.
Not= Birde arkadaşlar satacağımız balıklar için indirim talep edenlere ve pazarlık bittikten sonra bile küçük hediye isteyenlere balık satmayalım bizler bu işten para kazanmak için değilde birbirimize elimizden geldiği kadar yardımcı olduğumuzu unutmayalım hiç bir zaman karşı tarafı keriz yapmayalım her şeyin değeri var arkadaşlar.Hoçcakalın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 17:38
Şehir dışından da balık alınabilir. Eğer o kadar sevdalı iseniz ve tutarı çok yüklüyse, izin gününüzde atlayın otobüse gidin kendiniz alın gelin. Hem gezmiş olursunuz. Ben bu otobüs kargosuyla yapılan balık satışlarını anlamıyorum. Telefondaki bir sese veya bir internet ilanına güvenip onca parayı yatırmak veya tam tersi balıkları göndermek doğru değil. Babanızın oğlu olsa, yine gidip yerinden alın balıkları. maviyeşil2010-07-15 17:41:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetSAHANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2007
İl: Adana
Mesaj: 273
MehmetSAHANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2010 13:31
Sanırım 4 ay önceydi Ziraat Bankasında güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen bir kişi bir abimin 1500tl değerindeki tropheuslarını dolandırmıştı.Ankara da görevli olduğunu söylediği bankaya gittiğimizde böyle bir kişinin olmadığını söylemişlerdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freespiritÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2010
İl: Içel
Mesaj: 69
freespiritÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2010 18:57
Arkadaşlar daha önce bir başka kişi tarafından aynı olay benimde başıma geldi. Balıklar gelmeden parayı gönderdim ve adam telefonu kapattı. Parasını postane üzerinden tc kimlik numarasına göndermiştim. Dekontta elimdeydi. Direk aynı gün savcılıkta aldım soluğu. Şikayette bulundum. Bu aradada araya hatırı sayılı dostlarımızı koyarak polis arkadaşlarımızdan kişinin adresini tespit ettik. 1 ay sonra bana savcılıktan gelen yazıda şuç yerine dolandırıcılık değilde ticari anlaşmazlık yazılmıştı. Tekrar savcılığa ifade vermeye gittiğim zaman savcılıkta bana , internet üzerinden güvenli alışveriş harici oluşan sorunlar kişiler arasında ticari anlaşmazlık olarak hüküm sürer. Tekrar bir süre sonra bana bir çağrı belgesi daha geldi ve tekrar savcılığın yolunu tuttum. Karşı tarafta ifade vermiş ve ifadesinde suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Karşı tarafla aramda daha önceden bir balık alışverişi olmuştur ancak balıklarımı daha önceden göndermiş bulunup parasını daha sonradan almış bulunmaktayım yazıyordu. İşin sonunda savcılık ticari anlaşmazlık diyerek takipsizlik kararı aldı. Uzun lafın kısası olan bizim 600 tl ye oldu. Tekrar sizede geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.. Herkeze sağlıklı bol balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2010 19:23
Anlaşılan kanunlarda bu konuda bir açık var, ve dolandırıcılar bunun farkında. Bu nedenle böylesine rahat hareket edebiliyorlar. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freespiritÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2010
İl: Içel
Mesaj: 69
freespiritÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2010 08:27
Kesinlikle ufuk bey. İnternetten gerçekten çok kaliteli balıkların resimlerini bulup satışa sunuyorlar ve bizlerden paraları topluyorlar.İnanın artık ne yapıcağımızı şaşırdık. Bulunduğumuz ilde istediğimiz türleri bulmamız biraz zor oluyor ve ancak İstanbul , Ankara gibi illerden getirtmek gerekiyor. Sansürlenmis Ancak kimsenin kimseye güveni kalmadı bu devirde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2010 10:44
Güven meselesi ile ticareti karıştırıyoruz sürekli hobici de olsa para karşılığı yapılan her alışveriş ticarettir  buna ne ad verirseniz verin bu ticarettir. Ortaokuldan beri ticaretin içindeyim hala da esnafım 1500 - 2000 TL  neye güvenilerek gönderiliyor hala anlamış değilim parası bu kadar bol olan kişiler atlasın otobüse gidip yerinden alsın otobüslede geri dönsün bu çokmu zor bir haftasonu rahatlıkla yapılabilir bu . Bende bir defa kazık yedim forumda artık yoğurdu bile üflyerek yiyorum ki büyük bir rakamda değildi benimki. Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama artık kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz gözümüzü açmamız lazım yüksek meblağlı alışverişlerinizi benim gibi forum özel üyesi olan üyelerden bile yüzyüze yapın sonra sorun çıkınca insanlara olan güveninizi kaybedersiniz. Adliyede sorununuzu çözemezsiniz gidip adamın evini de basamazsınız haneye tecavüzden sizi hapse göndertir silahı çekip vurmak ta çözüm değil bu yüzden dikkatli olmalı forumda tanınan bilinen üyeler var onlarla alışveriş yapın içiniz rahat etsin. Beş liraya alabileceğiniz bir şeyi akvaryumcuda 7 liraya da görseniz gidip akvaryumcudan alın ucuz diye şehir dışından alışveriş yapmayın bu tür alışverişlerinizde forum yöneticilerine danışabilirsiniz satıcı ile asla polemiğe girmeyin direkt yönetime başvurun ,şüpheli ilanları yönetime bildirin bunu yaparkende çekinmeyin  burdan yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ilgilerinden dolayı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drunumÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
İl: Afyon
Mesaj: 176
drunumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2010 16:24
Arkadaşlar bugün sabahtan beri balığı sattığım elemanı arıyorum tlf çalıyor ama açmıyor.En sonunda sahibinden com dan diğer ilanlardaki başka bir tlf no ya ulaştım aradım bir bayan açtı annesi herhalde ve oğluna tlf verdi. Mazeret klasik 4 tane düğünleri varmış ve evlerini tamir ediyorlarmış 2-3 güne kadar vericem abiler felan en kötüsü de sen hep keriz pozisyonuna düşüyorsun.Gene süre verdik ama cuma günü son buradan vermezse adını ilan edicem .Bir de yöneticilere sorum var bu gibi kişilerle ilgili ne tür yaptırımlar sitece uygulanıyor merak ediyorum.Herkese selam ve saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2010 16:31
Forum üzerinden yapılan alış-verişlerden site sorumlu değildir Akif hocam.

İlanlarda yazar zaten    '' Sitemiz hiçbir alım satımdan sorumlu değildir. ''

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir