Basit Düzey Bitkili Akvaryum Kurulumu


OguzDEMIRÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 66
OguzDEMIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 03:46
Merhaba arkadaşlar,
Bir yıldır baktığım japon balıklı 70 litrelik akvaryumu komple degiştirip artık bitkili akvaryuma geçmek istiyorum. Bunun için baya uzun süre araştırma yaptım hala yapmaktayım. Yalnız forumda bitkili akvaryum için yeni başlayanlara verilen bilgiler biraz daha üst düzey, high-tech akvaryum kurulumları için bilgi daha çok var gibi, veya yanıltıcı olabiliyor. ( mesela arkadaşlara çok kolay misket gübre ve mayalı Co2 sistemi öneriyorlar ama bence bunlarıda kullanmak içinde belli bir tecrübe gerekiyor aksi halde ölçümler yapılmadan kullanılırsa zararlı olabilir diye düşünüyorum). Bundan dolayı ben benim bitkili akvaryumu önümüzdeki günlerde nasıl kuracagımı açıklayayım, bilgili arkadaşlar yardımcı olsun yanlışlarımda ve sorularımda.

Kurmak istediğim akvaryumda Kardinal neon tetra(7-8), kiraz karides(4-5) olacak. Bitki olarakta java moss, elodea veya saz ve anubias nana (bunlar yeni başlayanlar için ideal bitkilerdir, Co2 sistemi kurmadan bakılabilecegini düşünüyorum )
-Tabana Prodac Fondo Vivo (1-2 cm) üstüne ince Hagen siyah kum
-biraz su ile doldurduktan sonra bitkileri ekip, sonra tamamen su ile dolduruyoruz sonra su düzenliyicileri kullanıyorum (aqutan, nitrivec vS)
- suyun PHı 6,5-7 olacak şekilde ayarlıcam
-Isıtıcı, termometre, filtre ve aydınlatma ayarlanacak.
-bir-birbuçuk hafta sonrada balıkları eklemeyi düşünüyorum.

Sorularım
-gübre takviyesine gerek var mı? ( olsa iyi olacagına eminim ama olmadan kurup, bitkilerde bir eksiklik görülürse sıvı gübre takviyesi mantıklı degil mi? )
özellikle potasyum sıvı gübresini çok duyuyorum bunu ilk baştan itibaren düzenli kullanmalımıyım bu bitkiler adına konuşursak?
-japonlar için nitrivec kullandıgımda 24 saat içine balık koymamıştım, bu aynı şekilde bitkilere de zarar vermez mi ?
-Atladıgım eklemem gereken birşey varsa yazın lütfen birde bitki tavsiyesi verebilirsiniz bakımı kolaylardan :)

Teşekkürler şimdiden.

Oguzhan DEMİR


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 04:10
Mayalı CO2den çok cekinirseniz bir indikatör kullanmanız yeterli.
Bu bitkiler için taban hazırlamaya gerek yok. Hazırlarsanız ileride işinize yarar o ayrı. Elodea gövdesinden, anubias rizomundan taşa bağlanır. Kuma bırakılır veya taş kuma gömülür. Moss bir yere tutturulur. Geriye saz kalır onun için taban yapmak size kalmış sadece siyah kum kullansanız da olur yani.
Misket gübre de kalitesine göre ilk kurulumda yeterli olur zaten bu bitkiler gubresiz de yaşar. Sıvı gübreyi misket ile kullanmaya gerek kalmıyor.
Su düzenleyiye gerek yok 2 gün dinlenmiş su kullanın yeterli. Varsa nitrivec kullanın yoksa boşuna para vermeyin. Suyu bir süre bulanık yapar ama bitkiler etkilenmez.
Ph ve sıcaklık balıklara göre ayarlanmalı balık mı 6,5 yoksa siz mi 6,5i seçtiniz orayı anlamadım.

Bitkileriniz basit bitkiler. 2 aydır dondurma kabında su içinde sakladığım java mosslarım vardı. Sadece çeşme suyuyla 2 katına çıkmışlar. Bitkileriniz hızlı büyüyen cinsten. Yeterli misket gübre ile birkaç ay idare edebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzDEMIRÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 66
OguzDEMIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2016 04:16
Ben 6,5 seçtim balıktan ötürü ilerde neonlara saglıklı bakabilirsem ramirez almayı düşünüyorum yanlarına, bitki bilgilendirmesi için saolun. Birde "repens" diye geçen bitkiden eklemeyi düşünsemde gübresiz halledermiyim dersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir