Beta Balığı Akvaryumu Ve Yaşam Koşulları Hakkında.


yenibirkullaniciÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2018
İl: Kütahya
Mesaj: 2
yenibirkullaniciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2018 14:38
Merhaba sevgili abilerim ve kardeşlerim sizlere birkaç soru soracağım. Beta balığı akvaryumu nasıl olmalıdır ve akvaryumun şartları nelerdir. Henüz bir akvaryum sahibi değilim edindiğim bilgiler sayesinde extra clear cam dan akvaryum yaptıracağım, akvaryum boyutları :30x30x30 = 27 litre (kum seviyesine göre litre biraz daha düşecek) olacak.
[K]1)[/K]Beta balığı hangi canlılar ile yaşar (Midye, salyangoz türleri,vatoz, balık ve ekleyebileceğim herhangi bir canlı …) ?
[K]2)[/K]Hangi tür kum kullanmalıyım?
[K]3)[/K]Hangi tür bitkileri ekebilirim (ve co2 takviyesi vermelimiyim) ?
[K]4)[/K]Işık olarak kaç Watt olmalı (Watt değerine göre sayısını belirleyip kendim power ledlerden yapacağım beyaz-kırmızı ve mavi renk ışık kullanacağım ayrıca bunları nasıl bir sıra ile dizmem gerekiyor) ?
[K]5)[/K]Şelale tipi denilen filtreleme kullanmak istiyorum (görüntü acısından) ve saate kaç litre döndüren bir filtre kullanmalıyım ?
[K]6)[/K]Isıtıcı watt değerim ne olmalı ayrıca akvaryum kaç derecede durmalı.
[K]7)[/K]Biryerde okuduğum bir yazıda beta balıkları dip balıkları ile pek sorun yaşamazmış ben kuhli balığını seviyorum bu yüzden ikisi anlaşabilirlermi ?
Şimdiden siz değerli arkadaşlara teşekkür ederim. Edindiğim bilgiler sayesinde bu hobiye tekrar bir başlangıç yapmak isterim. Şuan aklıma gelmeyen ve sizin bilginiz dâhilinde olan önerilerinizi paylaşırsanız çok daha yararlı olacaktır.

[B][K][/K]Yapmak istedğim örnek bir akvaryum fotoğrafı sizinde öneri tasarımlarınız bekliyorum[/B][:)] [K] "alıntıdır"[/K]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208607/170820181434531.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sardasertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 215
sardasertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2018 14:45
[URL]http://www.akvaryum.com/betta_splendens_beta_tatlisur_6_279.asp[/URL]

Ayrıca benim profilimdeki "45lik küp" tanka bakarsanız bettanın birlikte yaşayabildiği türlere de örnek olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2018 14:51
1)Beta balığı hangi canlılar ile yaşar (Midye, salyangoz türleri,vatoz, balık ve ekleyebileceğim herhangi bir canlı …) ? Salyangoz olabilir, midye ben hiç yaşatamadım, bunun dışında tek olması en iyisi diye biliyorum.
2)Hangi tür kum kullanmalıyım? Bitkiye uygun kum, çok ince olmayan, size de hitap edecek kuvarz kumlar olabilir.
3)Hangi tür bitkileri ekebilirim (ve co2 takviyesi vermelimiyim) ? CO2 takviyesi her bitki için şart değil ama seçeceğiniz bitkilerin CO2 ihtiyacı yüksek olursa gereklidir.
4)Işık olarak kaç Watt olmalı (Watt değerine göre sayısını belirleyip kendim power ledlerden yapacağım beyaz-kırmızı ve mavi renk ışık kullanacağım ayrıca bunları nasıl bir sıra ile dizmem gerekiyor) ? Hesaplamalar bölümünden faydalanabilirsiniz, bitkilerin ışık gereksinimi yine önemli.
5)Şelale tipi denilen filtreleme kullanmak istiyorum (görüntü acısından) ve saate kaç litre döndüren bir filtre kullanmalıyım ? 100 lt/h civarı size yeter gibi.
6)Isıtıcı watt değerim ne olmalı ayrıca akvaryum kaç derecede durmalı. 25 watt olabilir, 26 derece civarında sabitlenmelidir.
7)Biryerde okuduğum bir yazıda beta balıkları dip balıkları ile pek sorun yaşamazmış ben kuhli balığını seviyorum bu yüzden ikisi anlaşabilirlermi ? Kuhli hakkında bilgim yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MMDoganÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2017
İl: Gaziantep
Mesaj: 89
MMDoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2018 15:20
Beni de beta akvaryumum var. Sorularınıza cevap vereyim. [:)]

1) Akvaryumumun ilk düzeninde 2 midyem vardı, biri öldü, diğeri sorunsuz yaşıyor. Şu an 3 komando çöpçü, 3 elma salyangozu, 3 ramshorn (küçük) ile besliyorum. Herhangi bir sorun çıkmıyor akvaryumda ancak benim hacmim çok küçük, sizin akvaryuma tam olur bu sayı.

2) Bitkilendirme yapacaksanız lav kırığı üstüne siyah quartz kum öneriyorum.

3) Bakımı kolay bitkiler seçerseniz co2 gerekmez. Anubias nana, java moss, zeytin, gül, saz, elodea gibi birçok bitki var koyabileceğiniz. Su üstü bitkisi olarak da pistia öneririm.

4) Işıklandırma hakkında bilgim yok. AliExpress'ten ışık sipariş ettim, gelince yorum yaparım (konuya yazmayı unutmazsam [:D]).

5) Kendi akvaryumumda SunSun HJ-311B kullanıyorum şelale aparatıyla, size de 311B veya 411B öneririm. Şelale aparatını su yüzeyinden cama çevirdiğim için hiç akıntı olmadığından debi sorunu yaşamıyorum.

6) 25 watt alabilirsiniz. 27 derece beta için iyi ama bitkiler için kötü olabilir. 26 derece iyidir. Şu an çok ihtiyaç duymazsınız çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız.

7) Dip balığı olarak komando çöpçü var bende. Sorun çıkmıyor. [:)]

-----

Ek bilgi olarak şunu diyeyim: her betanın karakteri farklıdır. Sizin betanın diğer canlılara sıkıntı çıkarmayacağının garantisi yok. Bu nedenle her canlıyı ayrı ayrı zamanlarda alıp akvaryuma koyup uyum sorunu olup olmadığına bakın. [:)][EDIT]MMDogan,2018-08-17 15:22:23[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir