Betamda kuyruk erimesi mi var


MooseÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2013
İl: Izmir
Mesaj: 5
MooseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 16:07
Arkadaşlar bugün gidip bir beta aldım.Arkadaşım ile beraber akvaryumu kurarken,arkadaşım betamı inceledi ve kuyruk erimesi olabileceğini söyledi.Bende size danışmak istedim betamda kuyruk erimesi var mı?Var ise ne kullanmalıyım kendini toparlaması için?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mtışık samsunÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 476
mtışık samsunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 16:52
Merhaba 

benim düşünce kanaatim ile balığınızda kuyruk erimesi göremedim.kuyruk yapısından endişelendiniz herhalde bu normal.beta balıklarında çogunda böyle tipli kuruklar vardır zaten.(bazılarında)
buradan da resimlere bakabilirsiniz.


hastalıkla ilgili bilgi sahibi olmak istersiniz :

Balıklarda görülen hastalıklardan birisi de yine bakteriyel bir hastalık olan kuyruk erimesi hastalığıdır.

Nasıl Anlaşılır? (Teşhis etme) : Kuyrukta ve ağız çevresinde bulunan beyaz çerçeve içerisinde dökülmüş kuyruk veya beyazlamış ağız. Erimeye baslamış, kanlı Kuyruk dökülmesi. Türkçede pamuk hastalığı da (eng. Cotton-Wool Disease) denir.

Hastalığın Tanımı : Hastalığın adı kuyruk dökülmesi olmasına rağmen balığın ağızında ve ağız çeresinde bulunan bir hastalık, Balıkta kuyruk dökülmesi, ilaç doğru kullanıldığında çabuk sonuç verir, Balık iki hafta göz altında ayri bir yerde bulundurularak tedavisi yapılır.Kuyruk dökülmesi, ağız ve yüzgeç problemleri, su kalitesinin yeterince iyi olmadığını gösterir, Bu hastalığın bakteriel türü hızlı yayılan Erreger bakterie adını verdiğimiz bakterilerdir.

Yani tabanında Aeromonas’ lar ve Pseudomonas’ lar adı verilen akvaryumda hızla yayılan bakteri grubuna girerler. Karbon sertligi (KH), pH (pH-değeri), Ammonium (NH4) /Ammoniak (NH3) ve Nitrit (NO2). değerlerinin tekrar kontrol edilmesi çok önemlidir.

Verilecek İlaç : Sera Baktopur, Sera Baktopur direct

yardım edebildiysem ne mutlu size

saygılarımla...
mtışık samsun2013-10-19 17:44:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 17:40
Betta halfmoon cinsi.Renkleri de son derece güzel ancak hırpalanmış.Kuyruğu kavgadan dolayı parçalanmış olabilir.Ama kesinlikle arkadaşın dediği gibi cinsinin bir özelliği değil. Arkadaş crown tail olarak geçen (kuyruğu diken dikenmiş gibi görünen) türe benzetmiş olabilir ancak resimlere baktığınız ve araştırdığınız taktirde aynı cins olmadıklarını görürsünüz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir