Betamın Davranışları


KaanEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 280
KaanEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2016 17:16
[QUOTE=BadWolf]

[/QUOTE]

Yem verirken yada yakınken sorun yok ama parmağımın ucunu suya sokunca, aynaya verdiği tepkiyi veriyor, yaklaşıp kaçıyor falan, dayılanıyor yani :) Ayrıca köpeklerimden biride çok ilgi gösteriyor balığa, yaklaşıp bakınca, onada kabarıp tepki gösteriyor :)

Siz betalarınızla hiç başka türler beslediniz mi? Akvaryumumu büyütürsem, kiraz karidesi ve elma salyangozu ve belki neon tetra, plati, lepistes gibi balıklar düşünüyorum. Başka balık türleri sanki strese sokar gibi gözüküyor, onlara saldırır gibi duruyor ama bilmiyorum tabi. Olmadı sadece karides ve salyangoz eklerim büyütünce akvaryumu. siz denediniz mi değişik türlerle?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2016 19:32
[QUOTE=KaanE]

Siz betalarınızla hiç başka türler beslediniz mi? Akvaryumumu büyütürsem, kiraz karidesi ve elma salyangozu ve belki neon tetra, plati, lepistes gibi balıklar düşünüyorum. Başka balık türleri sanki strese sokar gibi gözüküyor, onlara saldırır gibi duruyor ama bilmiyorum tabi. Olmadı sadece karides ve salyangoz eklerim büyütünce akvaryumu. siz denediniz mi değişik türlerle?[/QUOTE]

Ben betaların karmaya elverişli olduğuna inanan ve onların sosyal yanları da olduğunu kanıtlamayı seven bir insanım. Tabii ki de onları başka türlerle de baktım..
İlk başta kendi türleri ile bir arada baktım. 2e 2d ve 5e 4d gibi. Ardından farklı zamanlarda farklı karma denemelerim oldu;
Tetrazon-Betta
Endler- Betta
Gourami-Betta
Neon tetra- Betta
Velifera,Molly,Lepistes,Platy, Kılıçkuyruk, Neon tetra- Betta
Rasbora, Danio, gourami, endler- Betta
Kerevit- Betta
Melek, Bolivian ram, penguen tetra, siyah tetra, kırmızı kuyruk gökkuşağı- Betta Gibi..

Tecrübelerime göre melek gibi avcı balıklar ile bakılmaları onlar açısından riskli oluyor. Özellikle meleklerin üreme döneminde epey hırpalanıyorlar.
Gourami gibi türleri ise rakip olarak görüyor ve bölgeci tavırlar içine giriyorlar ki bu epey strese yol açabiliyor.
Velifera , kılıç kuyruk gibi türler kimi zaman onlara rahatsızlık verebilse de çoğu zaman en iyi tank arkadaşlarını yine canlı doğuranlar oluşturuyor. Kimi betalar güçsüz yavruları yutabiliyor ancak anaçlara yada güçlü yavrulara zarar verebilecek kadar hız yapamıyorlar.
Kuyruk parçalama huyu olmayan tetra türleri ile, rabroralarla bakılmalarında yine aynı şekilde sıkıntı çıkmıyor. Özellikle aşırı hızlı yüzmüyor oluşu ile ideal tank arkadaşları oluyorlar.
Ancak Bucktooth tetra yada ember tetra gibi türlerle tutulmaları hiç uygun değildir. Bucktooth tetra bettanın kuyruğunu büyük bir zevkle parçalayacak, ember tetra ise küçük ve yavaş oluşu ile betaya yem olacaktır.
Gökkuşağı, danio gibi hızlı yüzen türler ise hantal balıklar olan betaları aşırı strese sokup aç kalmalarına neden olabiliyorlar.
Yine en uygun tank arkadaşları aynı habitatı paylaştıkları tetrazonlar ve berblar olacaktır. Eğer sayıları belli bir sayının üstünde olursa barblar başka türleri rahatız etmez, yeterli hacimde ve iyi bir diyetle diğer balıkları ısırmazlar.

Teşekkür Edenler: [T]70376,KaanE[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 280
KaanEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2016 21:07
[QUOTE=BadWolf]
[/QUOTE]

Tekrar merhaba. Günlük gibi buraya yazıyorum ama; Balığım beyaz benek olmuştu, suyum sabit 29 derece, ıstıcı koyup 30 yapmadım, bitki var diye. Bu şekilde 1 gün üstünü açmadım, sadece sarımsak suyu ile yaptığım yemden verdim. Şuan 15-20 tane olan beyaz noktalardan sadece 2 tane kalmış. Sanırım iyileşicek. Hastalığın sebebinin siyah arka planda yansımasını gördüğü için, sürekli kabarık kabarık dolaşarak strese girmesi olduğunu düşünüyorum. Arka planı çıkarttım, tamamen cam şuan. Artık kabarmıyor hali ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir