Betta Balığım Ne Zaman Köpük Çıkarıcak?


alakeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 11
alakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2022 03:18
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234143/030520220315261.jpg[/IMG]

merhaba arkadaşlar. bugün akvaryumdan 1 dişi betta 1 erkek betta balığı aldım. çiftleştirmek istiyorum ama erkeğimin ne zaman köpük yapacağını bilmiyorum. şu an damızlık boyunda, herhangi bir sorunu yok. ve köpük çıkarması için ne yapmalıyım? veya ne zaman çıkarır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8633
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2022 07:28
Balık sağlıklı ise köpük yapar. Peki balık sağlıklı ve formu yerinde mi? Aynı şekilde dişi de yeterince formda mı? Balıkları ne zaman aldınız? Aynı yere koymadan önce nasıl bir ortamda baktınız?

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla betanın rengi soluk ve formu düşük. Bu şekilde üretime almayın. Beta üretimi hakkında yeterince araştırma yapıp bilgi topladınız değil mi? Eğer bütçe ya da zaman olarak yetemezseniz yavru alsanız dahi çok büyümeden olmadan ölüm görürsünüz.

Beğenenler: [T]234143,alake[/T]
Teşekkür Edenler: [T]234143,alake[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alakeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 11
alakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2022 15:28
[QUOTE=BeyzPl]Balık sağlıklı ise köpük yapar. Peki balık sağlıklı ve formu yerinde mi? Aynı şekilde dişi de yeterince formda mı? Balıkları ne zaman aldınız? Aynı yere koymadan önce nasıl bir ortamda baktınız?

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla betanın rengi soluk ve formu düşük. Bu şekilde üretime almayın. Beta üretimi hakkında yeterince araştırma yapıp bilgi topladınız değil mi? Eğer bütçe ya da zaman olarak yetemezseniz yavru alsanız dahi çok büyümeden olmadan ölüm görürsünüz. [/QUOTE]
Akvaryumcuya sorduğum kadarıyla formu ve sağlığı yerinde. disi de oldukca hareketli.
Balıkları konuyu açtığım gün aldım.

Yavru bütçesini karşılayabilirim, sıkıntı yok. Ama yavrular için hangi yemleri almam lazım bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8633
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2022 16:14
Akvaryumcuya güvenmemekte fayda var, fotoğraf zıttını söylüyor çünkü. Hem balıklar alındığı anda üretime başlanmaz. Önce bir iki hafta kondisyon kazandırın.

Bütçe konusunda sıkıntı olmaması iyi. Ama bilgi konusunda çok eksiğiniz var. Yavru yemlenmesi, bakımı ve ona gelene kadar çok ayrıntı var. Şu anda dişi ve erkeği ayırın. İnternetten ilgili makalelere ve videolara bakın. Yeterince bilgi ve gerekli ekipmanı, yemi, akvaryumu toparlayıp öyle girişebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CrownBettaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2019
İl: Batman
Mesaj: 136
CrownBettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2022 19:48
Betta üretmek zor iştir. Balıklara iyi ve doğru bakmazsanız çiftleşmezler. Aynı renk aynı varyete balığımdan yavru aldım profilimde resmi var. Aralarında 3 ton fark var. Balığınız kesinlikle hazır değil. Canlı yem kullanmayı, balığın dilinden anlamayı ısı ve diğer akvaryum değerlerini stabil tutmayı öğrenmedikçe denemeyin hayvanlara eziyet edersiniz. Daha erkekle dişi ne zaman birleştirilir bilmeden "balıklama"(akvaryum forumu esprisi [:)))] ) dalmakla olmuyor. Hayvanın formunu kendiniz fark edemeyip akvaryumcuya güvenmek zorundaysanız daha yolunda başında bile sayılmazsınız.


Tabi ki bunlar ayıp değil. Sadece öğrenmeden araştırmadan olmaz diyorum. Bu yapılırken öğrenilecek bir iş değil. Önce araştırın lütfen.

Betta balıkları bölgeyi benimsediklerinde köpük yuva yaparlar.

En az 2-3 hafta hazırlayacaksınız. Bir de daha yeni almışsınız. Balıkların akvaryuma alışma süreci, sizin öğrenme süreciniz, ilk denemelerde balıkların hazır olmadan birleştirilmesi, balıkların ölmesi, yeni balık almanız derken 6 ay 1 sene sonra ancak ilk yavruları alırsınız. Bu işte önce teorik bilgi, sonra pratik. Araştırmadan bir daha hiçbir şeye girişmeyin rica ediyorum.

Biraz fazla tepki gösterdiğimi biliyorum fakat forumda 1 buçuk dakika sürecek bir araştırmayla her şeyi öğrenebilecekken cevap size gelmesini beklemeniz tepkisiz kalınacak bir şey değil bence. Forumda ki diğer girdilerinizi de okudum. Hepsinde aynı şey var. Bir şey yapmadan araştırmak yerine önce yapıp sonra araştırmayı tercih etmişsiniz. Sonra yine sorun ne olabilir diye araştırmak yerine başkalarının cevap vermesini beklemişsiniz. Evet, burası bilgi edinmek için olan bir platform ama siz bilgiye gitmek yerine bilginin size gelmesini bekliyorsunuz. [:cik:][EDIT]CrownBetta,2022-05-03 19:52:36[/EDIT]

Beğenenler: [T]234143,alake[/T][T]233137,xareddd[/T]
Teşekkür Edenler: [T]234143,alake[/T][T]233137,xareddd[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir